reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

nasz szymo raczej z nami nie spi.. czasem nad ranem go biore do siebie ale spi na zewn i ja go trzymam (spokojnie nie wypadnie:) juz odpowiadam na posty :) ) a jesli chodzi o pocenie sie to raczej sie nie poci, jest taki cieplusi tylko..

reklama
Bartuś też się poci jak z nami śpi.
Ubieram go lżej na noc inie okrywam niczym poza naszą kołdrą, no i staram się do niego za mocno nie przytulać, bo wtedy ode mnie bierze jeszcze więcej ciepła.

Oj, a ja powinnam trochę posprzątać...
Wczoraj wpisałam się ze chrzcinami w kancelarii parafialnej na 20lutego - czyli już za tydzień.... a przecież jeszcze tyle do przygotowania!
najgorsze, ze ubranka znaleźć fajnego i ciepłego nie mogę... jak jedno znalazłam to wykupili zanim się zdecydowałam

A u nas Tomcio śpi w łóżeczku, zresztą on sam zasypia. Dzisiaj troszkę go ponosiłam, bo aż sama miałam ochotę :)

A my chrzcimy 17 kwietnia, bo moi rodzice przylatują wtedy.

kaludoos super ten garniturek:) Ja chcę coś podobnego:)
A ja dziś na obiadek zrobiłam ryż z jabłkami :) to jedno z moich ulubionych dań:) Co do werandowania to ja ubieram na śpioszki tylko spiworek i tak małego zostawiam przy drzwiach balkonowych....ale dziś nie bedę werandować bo pada. Jak jutro dopisze nam pogoda to idę już na spacer a co mi tam...

Moja dzidzia śpi, więc mam chwilę na bb.
Mała w nocy niestety robiła sobie dłuższe przerwy w spaniu i trochę musiałam ją nosić, żeby zasnęła... Rano była położna i mnie trochę zmartwiła. Powiedziała, że Klara ma przepuklinę pępkową :/ Widziałam, że pępek jest dziwny, taka kuleczka, ale myślałam, że taki po prostu będzie. Całe szczęście nie jest to duże. Za tydzień idziemy na pierwszą wizytę do pediatry i jak się do tego czasu nie wchłonie, to możliwe, że dadzą jakiś plasterek, ale z tego co czytałam w necie, to nie jest to dobre rozwiązanie. Do dwóch lat samo może się to wchłonąć, a jak nie, albo wcześniej będzie rosło, to konieczna operacja.
Czy może któraś z was się spotkała z tą przepukliną i może powiedzieć coś więcej?

u nas właśnie teść teraz przyjeżdża z zagranicy, a nie chcę z kolei czekać do maja jak przyjedzie znowu...

Blondi - a dziwne, że w poście nie chrzczą, u nas normalnie chrzczą

reklama
aniwar - nie dokarmiam o stalych porach butla choc bym chciala. dzisiaj np dostal butle o 10 a ja sciagnelam pokarm i dalam mu moje mleczko o 13. o 15 dostal cyce oby dwa ale bylo mu za malo wiec go dopoilam glukoza. teraz spiocha mi na rekach i miedzy 17 a 18 dam mu butle. pozniej sprobuje znow cyce a w nocy butla i tak w kolko. ale jak mu nad ranem znow cyce nie starcza to zapewne tez podam butle... a tak bym chciala karmic cycusiami:/

dzisiaj sciagnelam swoj pokarm aby sprawdzic ile mam mleczka... dodam ze piersi mialy odpoczynek od 4 godzin i co.... z jednej sciagnelam 50 ml a z drugiej 40 ml:/ i jak maly ma sie najadac:-( macie jakies rady co robic aby cycusie wystarczaly?? tak bardzo chce karmic piersia...

Do góry