reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
Witam się i ja z rana, tzn koło południa. Dziś byliśmy pobrać krewkę żeby zobaczyć jak tam poziom biliruliny. Oby był poniżej 13!

Kate - ja też karmię tylko piersią i chyba nigdy mi tych 3-ch godzin nie dosypia, ale co to za różnica?
zasypia mi ze 2-3 razy dziennie na te godzinę, czasem dwie, czasem 2,5 i jest spoko, myślę, że nie jest zmęczony
w nocy śpi różnie, ale śpi z nami, ze mną pod kołdrą, nie wiem ile śpi, bo nie patrzę tylko śpię :-D :-D
budzę się tylko jak zapłacze, wkaldam cyca i idę spać :-D a Bartuś się sam obsługuje i jak skończy to idzie spać

najedzony tez jest, skoro przybiera 400gr na tydzień

Moja mała ma melodię do spania w dzień. Jak zaczyna o 9 to do 16 z przerwą na jedzenie i kupkę. Ale i tak nie jest źle. Na szczęście śpi sama w łóżeczku i też tam zasypia jak ją odkładam po karmieniu. Czasem pomarudzi ale śpi.

hej:)
to już wszystkie styczniówki rozpakowane hehe:) fajnie:)
mam pytanie, po jakim czasie werandowałyście swoje pociechy? mi położna mówiła że po 2 tyg można ale ja ze względu na osłabienie po antybiotykach odłożyłam to, miałam wczoraj zacząć ale byłam sama i nie mogłam sobie dać rady z niczym;/ dziś pada więc nie wiem;/
chciała bym już z nim na spacerki wychodzić ale wolę najpierw werandowanie....

Jeżeli zaczniesz od spacerku 15min to będzie jak werandowanie, ja po 3 tyg wyszlam na 1 spacer:) zresztą ubierzesz pajaca, kombinezon i owiniesz kocem w wózku, do tego ja zakładam pieluche na buzie, maluszek słodko zasnie, dotleni się i będzie szczęśliwy. Ja nie werandowałam, bo nie chcialo mi się go ubierać, żeby w łózku poleżał przy otwartym oknie, a tak to i ja odzyłam jak wyszłam na chwilę z domku:)

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie Mamusie,
u nas nocka ciężka, mała o 4 wstałą i do 8 nie spała tylko płakała, cyca chciała cały czas, potem zasnąć nie mogla i znow cyc i tak w kółko:zawstydzona/y: nie chce jej uczyć wisieć przy piersi bo za dwa tyg do szkoły muszę wrócić i kto jej da cycusia?? A szkołe ma 3 razy w tyg od 15 do 21 więc troche mnie nie będzie.

Tak wogóle to mam stresa bo nie wiem ile będę musiała odciągnąć żeby jej wystarczyło na tyle godzin...

Super że dziewczyny już do domku wracają.
martus my w środe byłyśmy pierwszy raz na spacerku i wczoraj tez, a wcześniej ja werandowałam jak skończyła 9 dni, tak położna mówiła ze już można.

Witam kochane mamusie.
Niestety nie mam czasu żeby się wiele odzywać,bo ciągle coś lub ktoś.Maluszek na razie w miarę grzeczny,chociaż ma swoje upodobania,jak większość lubi cycuś i niestety w dzień nijak nie mogę ustalić jakiś pór karmienia,a byłoby to wygodne dla nas wszystkich.Chociaż tatuś i braciszek angażują się w pomoc jak tylko mogą niestety ja w tym czasie znajdują 1000 innych zajęć dla siebie i niestety ale na bb czasu brak.
Claudia przywoż nam dobre wieści.
Pozdrowienia dla wszystkich.

reklama
My też śpimy w trójkę..ja Szymon i mąż :-),ale Szymuś poci się jak z nami śpi i muszę go w nocy przebierac bo ma całe body mokre a wasze dzieciątka jak z wami śpią to się nie pocą?

Do góry