reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Az Wam zazdroszcze tych spokojnych spacerkow bo moja cora bardzo nie lubi ubierania w kombinezon, nie mowiac juz o czapce.. i zawsze na poczatku jest placz, potem usnie w wozku ale jak nie daj Boze sie przebudzi w trakcie spaceru i poczuje ze jest "opatulona" to zaraz znowu placz..
Juz nie wiem jaki na nia sposob znalezc..A pogoda taka ladna za oknem, mozna by pospacerowac dluzej.
moj to samo:) haha:)

gosiula a może ubierz ją w ciepłe śpiochy i owiń ciepłym kocem? Wiesz może to wystarczy a ona nie będzie płakała....?Mój Maciuś śpi póki co ja wypije sobie Inke bo tak zachwalacie i może i ja bedę miała nadmiar mleka w piersiach?:)
Właśnie oglądam leżaczki bujaczki....wiem że niektóre z Was kupowały...poleccie coś :)
ja, przyjaciolka, kolezanka i bratowa jestesmy zadoewolone:) z..L0539 FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK 3 W 1 (1434613626) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

reklama
witam Was dziewczyny po długiej nieobecności.
Od poniedziałku jestem już w domku z córeczką - jaka ona jest kochana...te śliczne minki robi że czasami z trudem powstrzymuję łzy wzruszenia. Jak narazie Zośka jest jak aniołek, śpi, je, śpi, je... płacze tylko przy przewijaniu i to niezawsze. Nawet pierwsze domowe kąpiele dzielnie znosi :-)
Gorzej ze mną a dokładniej z moją brodawką, ale jestem dobrej myśli. dziś cycuś ma przerwę i mlekościągam laktatorem, mam nadzieję, ze się trochę podleczy.

Szalom - widzę, że męczyłyśmy się w ten sam dzień :-) za to nasze dzieciaczki mają fajną datę narodzin 02.02.2011
Claudia - musisz być dzielna, modlę się by z michasiem wszystko dobrze się skończyło i byście całą trójką mogli sieszyc się z bycia rodziną
Niestety nie dam rady nadrobić wszystkiego co pisałyście, ale mam nadzieję ze w międzyczasie nic złego się nie wydarzyło.

uciekam, bo trzeba mleczko ściągnąć

GRATULUJĘ wszystkim nowym mamusiom, mam nadzieję że teraz to już wszystkie stycznióweczki mają swoje maleństwa obok,
niech dzieciaczki zdowo rosną!!!

Fajnie, że mamy kolejne maluszki :-)

Z wieści co u nas, to nic nowego.
Jutro jedziemy do Miśka, wiezie nas moja kuzynka,nie mogę się doczekać aż go zobaczę :tak:

Może jak moja ciotka wyzdrowieje to wtedy się zatrzymam w Zabrzu, narazie tam nie jadę bo ciotka strasznie kaszle :wściekła/y:

Co do leżaczków to my mamy taki zwykły bez bajerów, bo taki dostałam, parę razy Misiek w nim leżał, zobaczymy potem czy będzie to lubiał

Hejka. Normalnie nudzi mi się. Moja mała rano troszkę pobrykała a teraz śpi od 11 do 14 i od 15 nadal. A ja wszystko zrobione i brakuje mi jej wariacji :-) Ale znów gazy miała i aż się zanosiła bo nie mogła puścić bąka i jeszcze była głodna. Nie wiem kiedy będzie normalnie robić kupkę. Chociaż w nocy takich problemów nie ma.

czesc dziewczynki!

nie nadrobie was... ale postaram sie czesciej tu zagladac. Szymi jest strasznie absorbujacym dzieckiem... nie spi calymi dniami... lubi histerycznie plakac wiec jak tylko mam wolna chwile to robie cos w domu albo spie:-)

jestesmy juz w legnicy... tesciowa przychodzi codziennie i nam pomaga wieczorami bo maly drze sie w nieboglosy. podejrzewam kolki :/ dostaje kropelki ale chyba nic nie daja. teraz spiocha mi na rekach bo jak tylko go odloze do lozeczka albo wozka to znow ryczy... maz mowi ze charakter ma po mnie:-D

dokarmiamy sie butla ze 2-3 razy na dobe bo w moich cycusiach jest za malo mleka:/ poza tym maly wisialby na cycku non stop a po butli jest spokoj 2-3 godziny

reklama
Biala nie wychoze z nimi bo sama nie dałabym rady. Piotrek to potworek, zanim go ubiorę to jestem cała spocona, potem jeszcze trzeba Ale ubrac i siebie, no i z 2 pietra zejśc, a Piotrek tylko na rączkach, bo tak to sie drze jak opetany. Na dworze sam nie pochodzi tylko wózkiem by jeżdził więc nawet jakbym miała najszczersze chęci sama nie dam rady z dwoma wózkami. Po południu jeszcze ciemno więc co to za przyjemnośc po ciemku chodzic.

Do góry