reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

witajcie,
Rzadko się odzywam bo przy Mai ciągle jestem zalatana jak zresztą większośc z was przy swoich pociechach.
Martwię się bo mała przez sen tak jakby "skrzeczy", jak nie śpi nie wydaje takich dźwięków. Czy wasze dzieci też tak jakby Skrzeczą?pomrukują?

Kochan mój Maciuś już gaworzy więc jak śpi też przez sen coś tak kwiczy sobie, a jak nie spi to sobie gada coś po swojemu, nawet "ga" jest slyszalne, połozna jak była we wt to była pod wrażeniem że już tak sobie gaworzy :)

Zbieram się na spacer, po po obiedzie ma wpaść kuzynka w odwiedziny:) a mały dziś od rana ciągle je :p oderwać się nie mogę:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Zielona -mamy usg bioderek i szczepienie tak samo jak wy :-)

Ferulka- mój Szymuś to takie dźwięki z siebie wydaje że czasami pośmiac się mozna z niego.I też już sobie gaworzy.

Mi położna mówiła że jak mały tak często ulewa to mogę mu dawac herbatkę z hipa ułatwiającą trawienie.Podałam mu ,oczywiście nie bardzo chce...ech,nie ma to jak cycuś ;-)

hej.Ja od rana na nogach. Mała zasnela po 8 a ja na zakupki i jeszcze zdążyłam się wykąpać i zjeść. Potem 2 godzinna wariacja tj. kupa, siku, cyc i zabawa i już od godziny śpi. Nie przeszkadzają jej gary, odkurzacz i pralka :-) A mnie tak kręgosłup boli że nie mogę wytrzymać. I nie zeszło mi to mrowienie z palców a gin powiedział że zejdzie więc chyba będzie trzeba iść do specjalisty. Wczoraj środowiskowa nam policzyła ile kosztują wszystkie szczepionki, bo chcemy na wszystko szczepić czyli te skojarzone i pneumokoki i rotawirusy i coś tam jeszcze. I jestem w szoku prawie 1600 zł a chciałam sobie pralkę nową kupić bo mi stara przecieka :-) i dupa z pralki. Ale widziałam ostatnio jak koleżanki mały przechodził rotawirusa i byłam w szoku jak ten dzieciaczek się męczył, więc szczepimy. A od jutra na 2 tygodnie zaczynamy werandowanie mojej królewny. Idę robić barszcz i czekam na koleżanke.
Powoli wszystko zaczyna mi się stabilizować, w dzień mam nawet do 5 godzin dla siebie a w nocy przesypiam conajmniej 6 mimo że nie w jednym ciągu. Mąż tylko marudzi że zmęczony a w nocy tylko zmienia pieluchy i śpi już jak karmię ale biedny wymęczony. Na szczęście za tydzień wraca do pracy i będzie spał w innym pokoju. Będzie spokoju trochę bo działa mi już na nerwy. Właśnie wygoniłam go do pralni aby zaniósł płaszcze na wiosnę :-) Pozdrawiam

Mamusie pewnie jeszcze śpią;-) Ja niestety nie mogę, okropnie od wczoraj boli mnie głowa. Mam do was pytanie, czy karmiąc piersią mogę wziąć jakąś tabletkę przeciwbólową? Robiłam sobie na czoło zimne okłady, ale nie pomogły. Dzisiejszy dzień z Miśkiem będzie dla mnie wielkim wyzwaniem o ile ten ból nie minie :-(
Obejrzałam dzisiaj nowe zdjęcia Maleństw w galeryjce...Kurcze jak ten czas szybko mija, jeszcze niedawno Michał też był taki malutki jak pchełka, a teraz to już mały sześciokilogramowy "byczek".

Ja biorę apap na brzuch, głowę i kręgosłup. Lekarka powiedziała że apap można brać. Ja już od powrotu do domu kilka wziełam bo bolały mnie blizny po cc a w szpitalu ładowali ketonal w tyłek i tak nie bolało :-)

Sorry za post pod postem :zawstydzona/y:

można prać apap...tak jak w ciąży...

Dziewczyny mam pytanie czy skoro Maciej miał robione USG biderek w szpitalu to jeszcze musimy iść robić? Ogólnie w szpitalu zrobili mu jeszcze USG jamy brzusznej i główki...

Ribi raczej tak. Bioderka caly czas sie wyksztalcaja /tzn panewki czy cos tam, nie znam sie na tym :-D/ i trzeba to kontrolowac czy wszystko ok jest.
Ale zapytaj lekarza najlepiej.

Wojtek był dziś na "spacerze" w... supermarkecie. Niestety w lodówce pustki, mąż wróci o 19 a małego nie miałam z kim zostawić. Oczywiście nie obyło się bez kąśliwych uwag starszych pań które " w telewizji słyszały, że grypa szaleje i lepiej małego zostawić w domu". Oczywiście w ramach tejże troski Pani pchała swoje brudne łapska w kierunku nosidła w którym spał Wojtek. I niestety nie dała się zbyć moim przepraszającym "dobrze, wiem, rozumiem" bo przebiegła za mną pół sklepu mówiąc, jaka to nieodpowiedzialna jestem! Ponieważ Pani wydawała się nie rozumieć, że nie jestem masochistką i nie taszczę dziecka ze sobą dla odczucia jakiejś dzikiej przyjemności, w końcu zbyłam ją kąśliwą uwagą, że "dziecko mi się niestety do zamrażarki nie zmieściło, więc wolałam je wziąć ze sobą". Nosz kurde co za ludzie są na tym świecie...

Ulkan nie przejmuj się te stare baby takie są....trzeba było jej powiedzieć że jesteś samotna matka i nie masz nikogo kto Ci zakupy zrobi...może na przyszłośc ona się zaoferuje:) A tak swoją drogą bo widzę, że mieszkasz w Krakowie może pomyślisz o kupowaniu w necie tak można zrobić zakupy w Almie albo Piotrze i Pawle a ceny są normalne ... i dostawa powyżej 50 zł gratis...

reklama
Do góry