reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Ja małemu ubierałam przez pierwsze dwa dni skarpetki na łapki bo zimne ciągle miał. Po dwóch dniach chyba przyzwyczaił się do naszej temperatury i już nie zakładam :)

Tycek jest dzisiaj bardzo grzeczny. Najdłuższy okres czuwania miał 12-14.30 i leżał sobie grzecznie w łóżeczku. Później karmionko i spał 15-18. Potem tylko o 18 na jedzonko się przebudził i myślałam, że przyśnie na kilka minut a ten śpi już znowuż prawie godzinę. A chciałam mu dupsko przebrać...

Idę polukrować murzynka :)

reklama
Jak dziecko ssie łapki nie koniecznie chce jest, popsortu dzieci mają odruch ssania, czasami wzmozony i dlatego smok się przydaje :-)

klaudoos - pochwal się co sobie wyobraziłaś:D

Dziewczynki o czym Wy tu myślicie:-)

My mamy problem - kolejny
nie mamy transportu na piątek do Zabrza, nie ma bezpośredniego

A dupa!!!!!

Witajcie kobietki.

Kurcze, nie mam nawet czasu zaglądnąć na bb- tylko gorącą śledzę.
U mnie baardzo średnio;/ Okazało się dzisiaj, że mi coś w macicy zostało i jutro jadę na łyżeczkowanie- boję się strasznie, że się z narkozy nie wybudzę... No i jestem wściekła na lekarkę, która mnie wypuściła do domu- bo niby badała, niby usg robiła a tu takie coś.. Dobrze, że tak szybko dostałam lekkiej gorączki i dreszczy w nocy- bo bym pewnie tak łaziła a potem by było już tylko gorzej...
Z Wiki niby wszytko ok, ale dzisiaj byłyśmy na kontroli i nam jeszcze spadła z wagi. Pokarm pojawił mi się dopiero wczoraj, ale i tak ją musimy dokarmiać butlą- nie chcę żeby mi się dzidzia pochorowała...

Kurcze, cały dzień dziś ryczę z tej bezsilności.... A przecież nie powinnam się stresować bo pokarm już w ogóle zniknie.
Mam nadzieję, że jak mi już zrobią porządki tam w środku to będzie jakoś łatwiej... Bo teraz gdyby nie wsparcie chłopa mojego to chyba bym się zapłakała...

złotko- a gdzie Ty rodziłas? I po czym sie zorientowałaś,ze Ci cos w macicy zostało? Byłas na kontroli gdzieś? Bo ja w sumie od wyjscia ze szpitala nie badałam sie...Na pewno sie wybudzisz z narokzy, nie taka straszna. Trzymam kciuki kochana.

A moje dziecko dzis faktycznie chyba odsypia wczorajszy dzien od 15 spi, budzi sie tylko na karmienie. U nas nie ma zadnego rytmu dnia, po prostu codziennie jest inaczej...Czy u Was jest podobnie? Nie zebym narzekała, ale tyle pisza o jakiejś rutynie, rytmach dnia, a ja nawet nie wiem kiedy mi zleciały te 3 tygodnie...A nadal nie wiem kiedy moje dziecko zasnie, na spacery tez chodzimy o różnych porach, zależy kiedy Ala wstanie, zje i zasnie...

moniaivoy u mnie też każdy dzień jest inny...nie mamy jeszcze rozkładu dnia jedzonko, spacerek, zabawa, kąpanko ale to chyba przyjdzie z czasem...poprostu dziecko jest jeszcze za małe. Myślę, że o takim rytmie dnia możemy mówić jak dziecko będzie mialo ok miesiąca....

Dziś z mężem zamówiliśmy sobie pizze, przed chwilą przywieźli, mały powinien zaraz skonczyc jeść i spać 6h jak zawsze :) to wszystko co zjem zniknie z pokarmu :) a co smaki mam, coś od zycia się należy :-)

Witam:-) Widze ze wasze maluszki ładnie rosną z tego co mówicie, i jak ladnie spia:), to dobrze:*:*
Aja mam malutki problem i mam nadzieje ze mi pomozecie:* Moj Piotruś od paru dni malo co spi w ciagu dnia:( czesto placze a przy plakaniu macha bardzo intensywnie raczkami i nozkami. Brzuszek ma mięciutki wiec kolka chyba odpada, zauwazylam tez ze jak go karmie to podczas przelykania burczy mu w brzuszku, wogole prawie ciagle szuka piersi tak jakby byl glodny, sama juz nie wiem co mam robic:( Strasznie mi go szkoda jak tak placze:( Buziaczki i niech wasze maluszki zdrowo sie chowaja:*

reklama
No wlasnie Joasia ma slaby odruch ssania i ssie lapki tylko jak jest naprawde glodna. Dzis po tym Londynie jest marudna, ze hej. Wlasnie maz ja probuje uspokoic- ja jestem wykonczona.
To sie dziewczyny umowily- w ciagu 24h urodzily wszystkie trzy:-). I wszystkie prawie taka sama dlugosc dzieci:)

Ostatnia edycja:
Do góry