reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Miałam się zapytać. Czy Wasze maluszki mają odkryte rączki czy nakładacie łapki niedrapki. Bo mi kazali w szpitalu dawać łapki aż do miesiąca.
ja caly czas zakladam lapki niedrapki lub skarpetki na raczki, bo nie spadaja ;). Polozna powiedziala, zeby jak najdluzej nie obcinac paznokci. No wiec my jeszcze nie obcinalismy.

Dzisiaj byla u nas polozna i zwazyla Nastke, corcia przybrala 600 gram w ciagu 13 dni :)
Mala wazy 3.750 gram teraz /no klopsik z niej nie jest ;) ale przy wypisie wazyla 3.140/
Takze poki co my dalej tylko na piersi lecimy.

Tonia zdrowka dla corci!

reklama
A mi położne mówiły, żeby nie zakładać, bo dziecko dotykiem poznaje świat i takie łapki niedrapki je ograniczają. Natomiast na mój komentarz, że dziecko się podrapie, kazały obcinać paznokcie. No i obcinamy co dwa dni po trochu.

I jeszcze jedno. Jak wasze dzieci są aktywne - nie śpią, to co z nimi robicie? Bo ja Wojtka noszę, śpiewam (a talentu wokalnego nie mam za grosz), mówię do niego, masuję, czasem kładę ma matę edukacyjną, czasem do leżaczka. Ale ogólnie wydaje mi się, że trochę nudne życie ma to moje dziecko. Na spacer nie wyjdę, bo mi mąż i teściowa zabrania, poza tym wózek wazy 21 kg i nie dam rady go znieść ze schodów mimo najszczerszych chęci.

Ostatnia edycja:
dziewczyny ratunku...jak zwykle mała wstała,przewinełąm i do cyca,no i ona je je,i raptem zaczyna z cycka w buzi wrzeszczec i wygina sie w łuk macha rekami nogami,całą czerwona,brzuszek twardy,i ni jak uspokoic sie nie da,to raczej chyba kolka:( straszne patrzec jak cierp,wczoraj koncert był 3 godz,suszarka pomogła
moze poradzicie jak zaradzic temu,co robic zeby jej ulzyc:crazy:

A mi położne mówiły, żeby nie zakładać, bo dziecko dotykiem poznaje świat i takie łapki niedrapki je ograniczają. Natomiast na mój komentarz, że dziecko się podrapie, kazały obcinać paznokcie. No i obcinamy co dwa dni po trochu.

mi to samo powiedziala polozna, lapki nosilysmy przez tydzien. W sumie wydaje mi sie ze jest w tym duzo racji :)

dzis moj syn-terrorysta nie spi od 10...i tak karmie, masuje, susze brzuszek suszarka...co zasnie to sie wybudza. wlasnie dalam cherbatke z kopru bo juz nie mam innych pomyslow

julcik u mnie to samo....

Ribi-Kupkę robi???jeslli tak,moze to coś z pogodą?bo moja tez co uśnie to się wybudza...duzo nie pospała dziś a juz jak jej sie uda usnąć to Misiek dziś ma dzień rozrabiaki,więc zaraz Ją budzi i na nic tłumaczenia ze siostrzyczka śpi................No ale nie wygina się przy cycusiu,nie wrzeszczy,je spokojnie tylko co ją połozę to chwile pośpi i oczy jak 5 zł zaraz,a jak ją wezmę na ręce to ok,połozę obok siebie tez....a pójdzie do drugiego pokoju znow oczka jak 5 zł.

Wczoraj zjadłam knedle i polalam śmietaną i hyc plamki znów na buzi,główce, ech wychodzi na to ze mleko i przetwory mleczne na jakiś czas moge sobie darować.

Mówił mi ktoś kiedyś ze dobrze jest połozyć na brzuszku i poklepać troszkę po pupce albo ponosić i poklepać,chyba połozna w szpitalu ze łatwiej wtedy dziecku odejdą gazy.
Mozna tez zrobić ciepłą kąpiel,mozna nózki maluszka na raz zginać do tułowia i prostowac,

Ostatnia edycja:
martusia robi kupkę a nawet ma nadprodukcję:) jak tyle pojadł to ma możliwość robienia kupek....może pogoda... przed chwilą doczytałam że jak sie karmi na leżąco to mogą pojawić się kolki....więc może to to bo chciałam dziś odespać nieprzespana nockę i non stop karmiłam go na leżąco...przed chwilą pokarmiłam na siedząco i ppóki co leży w łóżeczku ale słyszę że coś sobie kwili....

a moj dzis wyjatkowo spokojny i duzo spi:) a 3 dni dal czadu.. zdazylam dzis wiele rzeczy zrobic, nawet spokojnie sie zalatwic:) hihi..

a moj dzis wyjatkowo spokojny i duzo spi:) a 3 dni dal czadu.. zdazylam dzis wiele rzeczy zrobic, nawet spokojnie sie zalatwic:) hihi..
A ja mam dzisiaj tak samo - zastanawiałam się nawet, czy nie dałoby się załatwić na zapas, bo w pewnym momencie aż zaczęłam się nudzić :-D

Ulkan - Wojtuś nie zakuma, że Ty nie masz talentu wokalnego, tylko zapamięta, że najpiękniej na świecie śpiewa mama :-) Ja też śpiewam - ale tylko, jak nikogo starszego nie ma w domu... ;-)

reklama
My wczoraj bylismy w Londynie zlozyc wniosek o paszport- 500km zrobione, 9h w podrozy. Mala chyba byla dosc zmeczona i marudzila potem. No i cala noc co 2h karmienie wiec nie wyspalam sie zanadto.
Dzis wazenie i mierzenie- 59cm, 5200g. Jutro jedziemy do lekarza rodzinnego na kontrole po 6 tyg.
Mala ma ciemieniuche- sprobuje sie za nia dzis zabrac.

Do góry