reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Witam Was
Claudia super wieści, duzo zdrówka dla Was
Dziewczyny nierozpakowane życze powodzenia:-)

Moja Mała nawet dziś grzeczna, wczoraj przepłakała cały dzień i tylko na rekach i tylko moich. Dziś troche wiecej śpi, moze odsypia wczorajszy dzien. Ogólnie to dalej nie umie sie odnalezc w tym wszystkim czasami wydaje mi sie ze sie nie nadaje:-(

reklama
hej, uczę sie pisać i karmić. pytanie. jak wasze maluchy robią kupę bo moja zanim zrobi to się pręży chwilę a potem trzaska ładną żółtą i sika. Czytałam że to tak ma być bo dziecko ma jeszcze nie rozwiniętę jakieś coś. ale ten płacz chociaż krótki to aż mnie boli. no i pręży się. jest tak silna że dziś fikneła mi na brzuch.
i jeszcze jedno, zawsze dajecie dziecko na klatę :-) do odbicia. bo ja tak ale ona nie beka zawsze.

Witam,
trzymam kciuki za malutka !
Claudia ciesze sie, ze u Michasia lepiej :) Oby wiecej takich wiesci!

Moja mala hrabina tez ciagle by chciala przy cycu lub na rekach... A synek sie denerwuje... ehhh Jesli to sie nie zmieni to ja nie wiem jak ja z dwojka dam rade.

Kate moja corcia tez nie zawsze beka, wlasciwie czesciej nie beka. Roznych pozycji probowalam i nie chce beknac. Wiec po jakims czasie daje sobie spokoj.

o kurcze dziewczyny, wpisalam na goracej wiesci od malutkiej a tu widze, ze wpisywalyscie- wybaczcie mi;/ nie mam czasu zagladac na forum moj od rana nie spi, ulewa i wymiotuje po moim mleku- chyba go nie toleruje, podskoczylam do apteki po bebilon przeciw ulewaniu i poki co ok..

witam się ponownie :-)
po ktg trafiłam akurat na moją ginkę, która na badaniu stwierdziła, że 3 palce już ładnie wchodzą (to chyba coś ok. 4cm?), główka nisko, ułożona w kanale rodnym, ale żebym jechała jeszcze do domu odpocząć :-) Skierowanie wypisała mi na jutro na oddział, ale nie wykluczyła, ze wrócę wcześniej. Po badaniu odchodzi mi krwisty śluz. Na ktg zapisało się kilka skurczy, ale nieregularnych i najczęściej wtedy, jak mała się ruszała. Za to czułam kilka takich przy których brakowało mi oddechu, ale one zapisywały się na jakieś 30%.
Tak więc jestem w domku, zjadłam na obiad gołąbki od teściowej i czekam. Jakieś skurcze wyczuwam, ale słabe i nieregularne. Może uda mi się jeszcze przespać spokojnie nockę? Zresztą cały dzień jestem taka śpiąca, więc może nawet teraz się zdrzemnę.
Cieszę się, bo udało mi się uprosić ginkę o L4 jeszcze, bo chciała żebym poszła już na macierzyński. W pracy mieli fajne miny jak mnie jeszcze zobaczyli :-D

Widzę, że malutk_a już czeka na patologii pod oxy, więc pewnie będzie pierwsza z naszej trójki :-)
joasienka - nie martw się, moja Natalka jest strasznie uparta, więc kto wie, może i ty mnie wyprzedzisz :-D
claudia - fantastyczne wieści! Oby tak dalej i nie będzie śladu po chorobie

Trzymajcie się dziewczynki ciepło. Ja się położę i posprawdzam czy jakaś regularność się pojawiła

klaudoos - moja Nicole przy skazie białkowej tak mi robiła i przeszłam na dietę i jej przeszło... oby u ciebie to nie było to...

Polecam Ci podniesc temp wody tak do 38 stopni. U nas Kuba też tak płakał, a jak ma teraz cieplejszą to juz praktycznie nie płacze, tylko przy ubieraniu i rozbieraniu. A sama kąpiel jest błoga cisza :)
:tak: Zgadzam się z Tobą:) mój Maciuś plakał Nam na dwóch pierwszych kąpielach, wode miał 37st, ale jak mu zrobilismy cieplejszą kąpiel nawet 39 st i więcej wody wlalismy, to teraz tylko płacze jak go wyciągamy:) taki grzeczniutki w kąpieli że nie do uwierzenia:)

Kate - ja tez miałam problem z odbijanie, nie zawsze się Maćkowi odbijało, ale kilka postów temu też o to pytałam i jedna z dziewczyn (chyba Ulkan) doradziła mi żebym podniosła dziecko i delikanie paluszkami po pleckach pukała i odrazu się odbija, dla Maciusia się sprawdziła ta metoda:)
Klaudoos - współczuję KochaNa, wierzę że bebilon pomoże, trzymam kciuki!

----
Malutka - trzymamy kciuki, miłego, szybkiego i udanego "rozpakowywania się":)
monia-t - no to miny pracowników musiały być cezcenne:-) życzę by akcja się w nocy rozpoczęła, a teraz odpoczywaj i spij dużo, bo siła jest najwazniejsza podczas porodu:)

Ostatnia edycja:
a u mnie znów kosmos.od wczoraj Julka daje czadu.w nocy równiez.ja juz wymiękam bo nie wiem co jej jest.płacze,przysypia i za chwilę znów to samo..
claudia - super ze Michas zdrowieje:)

ticker.php

marta70 - może glodna, spróbujcie smoka dawać, może potrzebuje bliskości, chusta o której pisze damqelle powinna pomóc, będziesz miała Julkę przy sobie cały czas:) powodzenia życzę, może uda się przespać Wam i Julce! Trzymam kciuki:)

a u mnie dziś odwrotnie niż u Ciebie:

Maciuś dziś spokojny, przespał w nocy 6h, a od 5 rano budzi się co dwie godziny na jedzonko poobserwuje chwilę i spi dalej <szok> w dzien mi nigdy nie spal, funkcjonował 8-9h w dzien:)

reklama
Trzymam kciuki za malutk-ą

ja robię pranie od małego, ogólnie muszę mu w pokoju sprzątnąć
bo jak już pojada to nie będzie miał kto tego zrobić.

oby jeszcze te moje wyniki były dobre, bo inaczej mnie na oddział nie wpuszczą:-(

Do góry