reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

polecam na upały zrobić 3 litry wody i kisiel do tego jeden no i do smaku trochę cukru i kwasku cytrynowego. Potem chyc do lodówki i jak się schłodzi mamy pyszny napój ;) taki rozwodniony kisielek ale jest boski!!

Dziś mogłam spać i spać nic mi nie przeszkadzalo a teraz chodzę i męczę się z tym upałem :( też bym pojechała nad wodę ale nie mam z kim ;(

reklama
Ja nie napiszę wiele, poza tym,że cały dzień u nas prądu nie było i włączyli dopiero teraz

Szykuję się bo idę się spotkać na miasto z koleżanką.

Ja na taki upał robię wodę mineralną z wyciśniętym sokiem z cytryny i pomarańczy do tego mnóstwo lodu i z lodóweczki pychotka :)

Zmykam po małą gwiazdę do babci :)

Wymiękam przy tych upałach. Poszłam do kuchni gotować obiad i prawie zemdlałam. Leżę teraz bo brzuch mnie strasznie ciągnie i jakichś upławów dostałam, na szczęście bezbarwnych.

Dziewczyny macie też bóle krzyża lub okolic pachwin ? Ja ostatnio myślałam, że umrę z bólu, chodzenie było dla mnie katorgą...Wyczytałam, że to macica się rozciąga i dziecko rośnie ale czy na pewno ? Z innych objawów to poranne mdłości ale na szczęście bez zwracania i ból piersi.
wiesz, ja tak miałam do jakiegoś czasu. I tak jak piszesz lekarz powiedział, że to macica rosnąca. W tej chwili bóle ustąpiły, zostało takie dziwne ciągnięcie w tych okolicach. Mi lekarz jeszcze mówił, że mogę mieć dodatkowe bóle przez szef po cesarskim cięciu. :dry:

Fogia ja przed ciążą brałam singular, oxis i pulmicort. Jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży odstawiłam wszystko na własną rękę. Najpierw miałąm wizytę u mojego pulmonologa, ktory zapewnił mnie, że leki absolutnie nie szkodzą dziecku. a ponadto dodał, że leki wziewne czyli oxis i pulmicort są o tyle dobre, że zmniejszają skurcze macicy, a zatem zmniejszają ryzyko poronienia. Mam do swojego pulmonologa 100% zaufania, ponieważ chodzę do niego od trzech lat i wyciągnął mnie z bardzo zaawansowanej astmy. Po wizycie u pulmonologa miałam wizytę z moim ginkiem i nie przyznałam mu się, że jestem już po wizycie u pulm. Zapytałam się o leki i on odpowiedział mi dokładnie to samo co pulmonolog. Mam o tyle dobrze, że w tej chwili nie muszę brac singularu, a wziewne biore w razie potrzeby. Na samym początku ciąży miałąm silny atak astmy, teraz na szczęście zapomniałam co to za potworna choroba - i tego samego Tobie życzę. Pamiętaj o tym, aby załątwic sobie zaświadczenie od pulmonologa na początku trzeciego trymestru o tym, że masz wskazania do cesarskiego cięcia. Nie oznacza to, że akurat w ten sposob Ty czy ja będziemy robic, ale jest to zabezpieczenie dla Ciebie, ponieważ astma i jej ataki nie mają wpływu na przebieg ciąży (zapewnienie moich lekarzy), ale już w okolicach okołoporodowych mogą niestety zaszkodzic malcowi.
Nie wiem jak Ty, ale ja unikam wszelkich artykułow w necie o astmie w ciąży, ponieważ są one tak rożne, odmienne od siebie, że można zwariowac. Kiedyś niestety za dużo czytałam i dlatego tak długo zwlekałam z zajściem w ciążę.
Trzymaj się Kochana, bankowo będzie dobrze z naszymi Maluszkami :-)
o dzięki Ci kochana za te ciepłe słowa. Ja bardzo bałam się tego Pulmicortu. Była taka sytuacja, że nie mogłam się od razu dostać do swojego pulmonologa i rodzinna kazała mi robić inhalacje. Wyjścia nie miałam bo przecież dusiło. Teraz mam Symbicort - też wziewny tylko nie wiem czy nie za duża dawka bo trochę mnie po nim telepie. O tym, leku Oxis słyszałam dużo dobrego. Co do artykułów na necie to też wolę tego nie czytać.
Dzięki za info w sprawie cesarki. Ja przy Fifim nie musiałam brać tego zaświadczenia bo i tak było wiadomo, że będzie cc (Fifi był ułożony miednicowo).
Jestem Ci naprawdę wdzięczna za wszystkie informacje bo w moim mieście nie ma dobrego fachowca w tym temacie. Jeździłam kiedyś do Lublina ale od czasu gdy pani doktor podniosła ceny wizyt najnormalniej w świecie mnie na nią nie stać.

Hej!!!

Ale upał, wytrzymac się nie da. Wiki pobawiła się w domku i poszła do babci :) Tzn, zaprowadziłam ją a na dworze taki ukrop, że nie mogę :( Szkoda, że w pobliżu mnie nie ma jakiegoś jeziora bo zabrałabym ją w auto i pojechałybysmy się pomoczyć. Chociaz ja wystrzegam sie pływania ze zględu na infekcje właśnie. Wolę dmuchac na zimne.
Ide zaraz pierogi ruskie gotować, bo jak mój m wróci to pewnie głodny będzie :)

Dziewczyny chaiałabym już czuć wyraźne ruchy maleństwa bo czułabym sie bezpieczniej wiedząc, że kopie a tak to nie wiem czy wszystko ok czy nie :( Jakies mam dziwne uczucie od kilku dni, że coś jest źle :(
kochana w te upaly to dzieciaczki w brzuszkach baardzo malo sie ruszaja prawie wcale wiec tylko bys sie martwila ze sie nierusza tak czesto a tak spokojnie poczekaj do wizyty napewno wszystko jest ok :-)

też czekam aż się dzidziuś będzie ruszał. Nie mogę się doczekać, tym bardziej, że z pierwszej ciąży pamiętam już teraz głównie ostatnie miesiące, kiedy mogłam sobie go pogłaskać i do niego pogadać... usg trochę pomogło, już wiem, że na pewno tam jest i że się strasznie wierci, ale chciałabym go poczuć. Albo ją:)
Licytuję na allegro i na ebayu ubranka dla noworodków, nie wiem czy się trochę nie zapędziłam, bo już wygrałam parę aukcji zaczętych jako "pewnie i tak nie pójdzie tak tanio". No i niby tanio, ale jak się tego dużo zacznie, to jak hazard:)
Trzymajcie się.

Do picia proponuję wodę mineralną do tego wkrojona limonka i listki mięty. Można też zrobić Mojito ale trzeba mieć syrop mochito sprite, woda mineralna, lód i limonka i wkrojone listki mięty. Pyszne :) teraz dostępne w KFC

Dziś mega gorąco ,a ja w pracy :( jeszcze żebym miała pracę stacjonarną a tutaj w samochodzie w terenie....masakra! Głowa mnie boli od klimy mam nadzieję, że to nie zatoki bo niestety mam z nimi problem.

Smażę naleśniczki z serkiem homo i jagodami. Ktoś chętny ?:-)

Czesc dziewczynki. Długo nie pisałam, ale ciągle urlopujemy. Staramy się wyrwać z bloku bo nie da się tego upału wytrzymać. Jutro wyjeżdzamy nad morze na 3 dni. W weekend filmowaliśmy wesele, masakra po prostu, myślałam, że zwariuję z powodu tego upału.
Pozdrawiam wszystkie kobietki i życzę choć odrobiny chłodku, my za chwilę mykamy do znajomych do basenu, właśnie zmienili wodę :)))

reklama
No u nas tez masakra z tym upałem 35,4 u nas na termometrze w cieniu pokazywał. Niestety tak będzie do niedzieli, więc musimy się przemęczyć. Dzisiaj miałam ochote na owocki, no i się trochę zdziwiłam po przyjezdzie z urlopu, że ceny zamiast spadac to one do góry idą, truskawki 8,50zł , czeresnie 12zł, a nektarynki 7,50zł u was tez takie ceny?

Do góry