reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
a wietrzysz się??
ja co jakiś czas chodzę z gołą pupą, też mnie wszystko piekło...
albo siedzę chociaż chwilę na ręczniku i wietrzę
wietrze w miare mozliwosci, ale przewaznie ktos do nas wpada wiec gacie na tylek i jazda;/

co do ropiejacych oczek- ja przemywalam sola fizjologiczna- przeszlo!

oj widzę pełnia dziala...ewcia chyba coś z tego będzie ...szalom u Ciebie też się chyba zaczyna....wy będziecie na porodówce a ja będę wyła do księżyca.....u mnie spokój jakbyście chciały wiedzieć:)

klaudoos kochana to może zalóż jakąś spódniczkę na tyleczek i wtedy nie będziesz musiała majtek zakladać?:)

Ewcia - czuję, że rano będzie info na gorącej od ciebie!!!:-D:-D

malutk_a - jeszcze ja zostaję i monia-t.. może któraś z nas zamknie listę:tak:

malutka - weż kąpiel to się przekonasz.. i daj znać jak co!!

mężu moniivoi - dziękuję za info - trzymam kciuki by poszło sprawnie!!!

a mój coraz gorzej się czuje, mam nadzieję, że jutro mu coś konkretnego przepiszą i szybko się wykuruje..

Syla Ja wiem ze sie przemywa rumiankiem.TAki w saszetce w szklance normalnie parzysz i maczasz wacik i przemywasz tylko nie pamietam jak to szlo czy od zewnatrz do wewntarz czy odwrotnie.I pamietaj zeby raz przemytym wacikiem nie robic tego drugi raz przemywasz i bierzesz drugi i znowu przemywasz zeby tego nie roznosic po oczku.
Pamiętam, że moje starsze siostry przemywały rumiankiem (od zewnątrz oka do wewnątrz). I nawet dzieci się kąpało w rumianku
hej
ja już po ktg, ogólnie wyszło dobrze tylko mały się w ogóle nie ruszył podczas badania, położna trząsła brzuchem ale nic i była tym zaniepokojona
jutro mam sie zgłosic na IP ale kiedy będzie coś robione pewnie się dopiero w środe okaże
Może trafiliście na porę spania? A teraz Antoś rusza się już normalnie?

Wojtku (voy) od moniivoy - wielkie dzięki, że nam tu skrobiesz newsy :tak:
olandia - tak jak napisała Gosia - tylko pozazdrościć, że masz taką pomoc :tak:
Ewcia_822 - ja na twoim miejscu już pewnie bym siedziała na torbie :-) Dawaj znać, jak się akcja rozwija. A miałyśmy razem rodzić na końcu miesiąca :-(
joasiab - podziwiam, że już masz siłę i ochotę ćwiczyć! :szok: W takim razie trzymam mocno kciuki za szybki powrót do formy!
modlicha - tak właśnie zamierzam: przeczekać i pełnię i epidemię AH1N1. Jak się wszystko uspokoi, to my sobie spokojnie pojedziemy urodzić :-D

Ja już po wizycie u internisty. Kobietka stwierdziła, że mam pecha z tym ZUSem. Na szczęście dokumentację super prowadziła, więc tylko ją wydrukuje i jutro M. ją odbierze podpisaną przez dyrektora placówki. Tyle zamieszania :wściekła/y:

Za to po południu Mężuś kupił mi gofry, nutellę i bitą śmietanę, ale ponieważ zaraz po obiedzie nie miałam zupełnie miejsca, to odgrzałam i zjadłam teraz. Dobre, bo słodkie, ale już nie to... Ale zaraz coś wymyślę coś z tą nutellą i bitą :-D

claudia - wielkie dzięki! A Michaś i tak jest śliczny, nawet z płaczliwą minką :-)

Ostatnia edycja:
modlicha wiem :-) ale tu kiedys smialysmy sie z dziewczynami, ze podobnie mamy na suwaczkach a kazda inny termin miala wyliczony. claudia juz tuli michalka, ewcia szykuje sie do przybycia tycjana a moja toska ma wszystko w d i wypina sie na wszystkich a powiem wam, ze bede ja namawiac na 2 lutego :p a taka fajna data 02.02.11 :-D no chyba, ze zdecyduje sie na 29.01 tak jak ma wyliczone

Kąpiel zakończona brzuch jeszcze twardnieje ale nie tak często za to zaczęło mnie w dole kłuć, więc czekam i zobaczymy.
Szalom no i bądź tu mądry:-) nigdy wczesniej tak mi się nie robiło dopiero od wczoraj, zobaczymy co dalej, czasami jeszcze boli jak na miesiączkę.

Ewcia trzymam kciuki za rozwój sytuacji.

no i brzuchol znów twardy, martwię się troche o małą bo jakoś ruszać się nie chce:(
Idę się położyć.

reklama
Ewciaa to super wiesci , 3 cm to juz nie zarty :-D Mysle ze tej nocy wiele moze sie wydarzyc ;)

Modlicha mam nadzieje, ze maz szybko wyzdrowieje!

A u mnie wciaz cisza ;) Zadnych skurczy, zadnego czopa... Pewnie znow sie przeterminuje , tak jak z synkiem... ;)

Do góry