reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
a mnie coś zastanawia, może będziecie umiały mi odpowiedzieć. L4 mam do 30.01 i jak nic samo nie ruszy to 31.01 mam iść do szpitala, no i teraz pytanie co z tym ulopem macierzyńskim? mam wcześniej w pracy jakiś wniosek podpisać? bo jak urodzę 31.01 to wiadomo będzie dokument, że od wtedy, a jak z tydzień poleżę i dopiero wtedy urodzę to co? orientujecie się??
Jeśli poleżysz - dopilnuj by ci przy wyjściu ze szpitala wypisali zaświadczenie ZLA szpitalne na okres od 31 do dnia przed porodem. Wtedy składasz je w pracy i wniosek o macieżyński od dnia porodu. Jak zapomnisz to ci macieżyński mogą policzyć od 31

hej
ja już po ktg, ogólnie wyszło dobrze tylko mały się w ogóle nie ruszył podczas badania, położna trząsła brzuchem ale nic i była tym zaniepokojona
jutro mam sie zgłosic na IP ale kiedy będzie coś robione pewnie się dopiero w środe okaże

Do mnie przyjechala mama i od rana do wieczora dziala w kuchni:-). Ale teraz to ja juz kompletnie nie mam czasu na nic. W kazdym razie u nas wszystko ok.

Widzicie co szkola to inne rady heh bo moj synek jak byl maly mial wlasnie problem z oczkiem i mi pediatra kazal rumiankiem przemywac.A po drugie przeciez sa herbatki rumiankowe dla mluchow wiec chyba nie uczula.
A MNie cos teraz podbrzusze pobolewa no nareszcie coraz czesciej cos czuje czyli zaczynam czuc ze kiedys ten porod jednak nadejdzie:))
Olandia ale ci zazdroszcze ze masz mame przy sobie MOja sie boi latac a autokarem to nie bo cos tam wiec ma zawsze wymowke ale z drugiej strony mysle ze moze i by mi pomogla ale jak pomysle jak by mnie pewnie w tym czasie wkurzyla to mi sie odechciewa wole sama pocierpiec.Ale zazdroszcze tym co moga na mame liczyc naprawde.
Tak poszukalam troche o tym oczku ropiejacym i rzeczywiscie niektorzy pisza ze rumianek moze uczulac hmm a mi naprawde kazal tak pediatra no coz.http://ebobas.pl/artykuly/czytaj/412/zdrowie/ropiejace-oczy-dziecka-po-porodzie

Ostatnia edycja:
Hej kochane. Wróciłam od gina, postęp u mnie go zaskoczył bo w sobotę był 1 cm rozwarcia a dzisiaj już 3 cm mimo leżenia pod kołdrą przez te dwa dni :) Macica bardzo mi się stawia, od 3 godzin mam skurcze ale jeszcze nawet nie licze co ile minut, tylko co jest innego od tych dotychczasowych to to, że między skurczami też wszystko boli...
Bardzo się cieszę, że mam już tyle za sobą, 3 cm to czasami kilka godzin w strasznych bólach :) Łudzę się, że poród będzie dzięki temu szybki :)

reklama
Do góry