reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

[B pisze:
Ulkan[/B];6524367]AsiaK to jest chyba tak, że masz prawo do 5 bezpłatnych wizyt położnej (tak mi mówili w szpitalu). A to ile z nich wykorzystasz zależy od ciebie. Możesz się sama umawiac na dogodne terminy (położna nie może ci narzucić) i nie musisz wykorzystywac wszytskich wizyt. Ja miałam jedną wizytę i umówiłam się z położną, że jak będę miała potrzebę to zadzwonię i przyjdzie. Ale za to jestem z nią w kontakcie telefonicznym - sama dzwoni, pyta co z dzieckiem, jak ja się czuje itp;)

Ze mna sie nie umawia - wpada kiedy jej pasuje... z tego co wiem pisza raprty z kazdej wizyty. Czytalam raport, ktory byl spisany po moim porodzie - usmialam sie (byla nawet if. kto otworzyl jej drzwi w danym dniu)!
Czytalam takze ten, ktory byl spiasany po porodzie Majki - bylo mi bardzo milo kiedy czytalam same pozytywy i byla z siebie taka dumna.. Ciekawe co tym razem napisze...

AsiaK - może jej podejrzanie wyglądasz i chce cię mieć na oku? ;-):-D

albo Natalka za bardzo jej się spodobała
pewnie masz racje - ostatnio wygladam niezaciekawie... hihihi!!!

Jutro mam cc. Mój lekarz w gipsie po urlopie ;) wszystko nie tak jak planowaliśmy................stres mnie zagryzie , zatłamsi i jutro o 8 rano jak przyjadę na oddział to padnę na progu........

Wszystko bedzie dobrze, nie denerwuj sie! Ciecie to nic strasznego! Wszystko pojdzie szybciutko i gladziutko!! Popros przed porodem by pokazali ci Dzieciaczka jak wyciagna z brzuszka - bo bedziesz miala parawanik na brzuszku i nic przez niego nie widac!!!!
Trzymam za ciebie kciuki!!!
Daj znac jak bedzie juz po wszystkim!!!

reklama
Syla Ja wiem ze sie przemywa rumiankiem.TAki w saszetce w szklance normalnie parzysz i maczasz wacik i przemywasz tylko nie pamietam jak to szlo czy od zewnatrz do wewntarz czy odwrotnie.I pamietaj zeby raz przemytym wacikiem nie robic tego drugi raz przemywasz i bierzesz drugi i znowu przemywasz zeby tego nie roznosic po oczku.

już jest dobrze, ja mam aspiratorek do noska, MARIMER ASPIRATOR DO NOSA DLA NIEMOWLĄT ___APTEKA (1409359221) - Aukcje internetowe Allegro jest fajny bardzo, tyle że tak panikowałam że ciężko mi było mu to wyssać
teraz co chwilę chodzę do niego i mu na śpiocha wysysam po troszku

potem jeszcze jak przyjdzie mój to zobaczymy czy tam coś jeszcze ma..
mam też sól fizjologiczną w razie czego

następnym razem już będę wiedziała co zrobić w takiej sytuacji, teraz się wystraszyłam, bo nigdy czegoś takiego nie widziałam :-(
muszę być spokojniejsza i bardziej opanowana

Claudia musialo to nieciekawie na poczatku wygladac a do tego przy takim maluchu to sie rece na poczatku trzesa bo czlowiek sie boi zeby jakies krzywdy nie zrobic.Ale powolutku i bedziemy mialy wszystkie swoje maluchy ze tak powiem obcykane:)

Claudia musialo to nieciekawie na poczatku wygladac a do tego przy takim maluchu to sie rece na poczatku trzesa bo czlowiek sie boi zeby jakies krzywdy nie zrobic.Ale powolutku i bedziemy mialy wszystkie swoje maluchy ze tak powiem obcykane:)

dokładnie, w końcu teraz często będę zostawać z nim sama muszę sobie radzić

mam pytanie do dziewczyn co już urodziły
jak długo po sn krwawiłyście?
ja mam 9 dni po i dzisiaj nic nie leciało, możliwe żebym już się oczyściła?

claudia spokojnie wazne, ze dalas rade wiadomo na poczatku zawsze jest trudno ale kazdego dnia sie czlowiek uczy :-)

ja dzis w koncu spakowalam torbe jeszcze tylko drobiazgi mam dopakowac, jakos przerazona tym wszystkim jestem i najbardziej boje sie o miske jak ona ta rozlake zniesie i tak mi nie spieszno do szpitala wcale. a torba spakowana i tak mi bedzie przypominac, ze to jzu tuz tuz eh

a mnie coś zastanawia, może będziecie umiały mi odpowiedzieć. L4 mam do 30.01 i jak nic samo nie ruszy to 31.01 mam iść do szpitala, no i teraz pytanie co z tym urlopem macierzyńskim? mam wcześniej w pracy jakiś wniosek podpisać? bo jak urodzę 31.01 to wiadomo będzie dokument, że od wtedy, a jak z tydzień poleżę i dopiero wtedy urodzę to co? orientujecie się??

a mnie coś zastanawia, może będziecie umiały mi odpowiedzieć. L4 mam do 30.01 i jak nic samo nie ruszy to 31.01 mam iść do szpitala, no i teraz pytanie co z tym urlopem macierzyńskim? mam wcześniej w pracy jakiś wniosek podpisać? bo jak urodzę 31.01 to wiadomo będzie dokument, że od wtedy, a jak z tydzień poleżę i dopiero wtedy urodzę to co? orientujecie się??

kurcze giovanessa w tym biegła jest....jeżeli dobrze wiem to zaczyna ci się macierzyński wtedy albo ona też cos pisała o urlopie....ale ja nie pomogę...

reklama
claudia- ja jeszcze sie oczyszczam (kolor bezowo- pomaranczowy) mam nadzieje ze juz koniec bedzie bo mam od podpasek normalnie odparzenia..

co do nosków- gruszka jest za duza- codziennie czyszcze nosek patyczkiem dla dzieci (najpierw nawilam go sterimarem, a potem kozy wyciagam na sucho..) tak mi najlepiej poki co..

Ostatnia edycja:
Do góry