reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

[B pisze:
Ulkan[/B];6524367]AsiaK to jest chyba tak, że masz prawo do 5 bezpłatnych wizyt położnej (tak mi mówili w szpitalu). A to ile z nich wykorzystasz zależy od ciebie. Możesz się sama umawiac na dogodne terminy (położna nie może ci narzucić) i nie musisz wykorzystywac wszytskich wizyt. Ja miałam jedną wizytę i umówiłam się z położną, że jak będę miała potrzebę to zadzwonię i przyjdzie. Ale za to jestem z nią w kontakcie telefonicznym - sama dzwoni, pyta co z dzieckiem, jak ja się czuje itp;)

Ze mna sie nie umawia - wpada kiedy jej pasuje... z tego co wiem pisza raprty z kazdej wizyty. Czytalam raport, ktory byl spisany po moim porodzie - usmialam sie (byla nawet if. kto otworzyl jej drzwi w danym dniu)!
Czytalam takze ten, ktory byl spiasany po porodzie Majki - bylo mi bardzo milo kiedy czytalam same pozytywy i byla z siebie taka dumna.. Ciekawe co tym razem napisze...

AsiaK - może jej podejrzanie wyglądasz i chce cię mieć na oku? ;-):-D

albo Natalka za bardzo jej się spodobała
pewnie masz racje - ostatnio wygladam niezaciekawie... hihihi!!!

Jutro mam cc. Mój lekarz w gipsie po urlopie ;) wszystko nie tak jak planowaliśmy................stres mnie zagryzie , zatłamsi i jutro o 8 rano jak przyjadę na oddział to padnę na progu........

Wszystko bedzie dobrze, nie denerwuj sie! Ciecie to nic strasznego! Wszystko pojdzie szybciutko i gladziutko!! Popros przed porodem by pokazali ci Dzieciaczka jak wyciagna z brzuszka - bo bedziesz miala parawanik na brzuszku i nic przez niego nie widac!!!!
Trzymam za ciebie kciuki!!!
Daj znac jak bedzie juz po wszystkim!!!

reklama
Syla Ja wiem ze sie przemywa rumiankiem.TAki w saszetce w szklance normalnie parzysz i maczasz wacik i przemywasz tylko nie pamietam jak to szlo czy od zewnatrz do wewntarz czy odwrotnie.I pamietaj zeby raz przemytym wacikiem nie robic tego drugi raz przemywasz i bierzesz drugi i znowu przemywasz zeby tego nie roznosic po oczku.

już jest dobrze, ja mam aspiratorek do noska, MARIMER ASPIRATOR DO NOSA DLA NIEMOWLĄT ___APTEKA (1409359221) - Aukcje internetowe Allegro jest fajny bardzo, tyle że tak panikowałam że ciężko mi było mu to wyssać
teraz co chwilę chodzę do niego i mu na śpiocha wysysam po troszku

potem jeszcze jak przyjdzie mój to zobaczymy czy tam coś jeszcze ma..
mam też sól fizjologiczną w razie czego

następnym razem już będę wiedziała co zrobić w takiej sytuacji, teraz się wystraszyłam, bo nigdy czegoś takiego nie widziałam :-(
muszę być spokojniejsza i bardziej opanowana

Claudia musialo to nieciekawie na poczatku wygladac a do tego przy takim maluchu to sie rece na poczatku trzesa bo czlowiek sie boi zeby jakies krzywdy nie zrobic.Ale powolutku i bedziemy mialy wszystkie swoje maluchy ze tak powiem obcykane:)

Claudia musialo to nieciekawie na poczatku wygladac a do tego przy takim maluchu to sie rece na poczatku trzesa bo czlowiek sie boi zeby jakies krzywdy nie zrobic.Ale powolutku i bedziemy mialy wszystkie swoje maluchy ze tak powiem obcykane:)

dokładnie, w końcu teraz często będę zostawać z nim sama muszę sobie radzić

mam pytanie do dziewczyn co już urodziły
jak długo po sn krwawiłyście?
ja mam 9 dni po i dzisiaj nic nie leciało, możliwe żebym już się oczyściła?

claudia spokojnie wazne, ze dalas rade wiadomo na poczatku zawsze jest trudno ale kazdego dnia sie czlowiek uczy :-)

ja dzis w koncu spakowalam torbe jeszcze tylko drobiazgi mam dopakowac, jakos przerazona tym wszystkim jestem i najbardziej boje sie o miske jak ona ta rozlake zniesie i tak mi nie spieszno do szpitala wcale. a torba spakowana i tak mi bedzie przypominac, ze to jzu tuz tuz eh

a mnie coś zastanawia, może będziecie umiały mi odpowiedzieć. L4 mam do 30.01 i jak nic samo nie ruszy to 31.01 mam iść do szpitala, no i teraz pytanie co z tym urlopem macierzyńskim? mam wcześniej w pracy jakiś wniosek podpisać? bo jak urodzę 31.01 to wiadomo będzie dokument, że od wtedy, a jak z tydzień poleżę i dopiero wtedy urodzę to co? orientujecie się??

a mnie coś zastanawia, może będziecie umiały mi odpowiedzieć. L4 mam do 30.01 i jak nic samo nie ruszy to 31.01 mam iść do szpitala, no i teraz pytanie co z tym urlopem macierzyńskim? mam wcześniej w pracy jakiś wniosek podpisać? bo jak urodzę 31.01 to wiadomo będzie dokument, że od wtedy, a jak z tydzień poleżę i dopiero wtedy urodzę to co? orientujecie się??

kurcze giovanessa w tym biegła jest....jeżeli dobrze wiem to zaczyna ci się macierzyński wtedy albo ona też cos pisała o urlopie....ale ja nie pomogę...

reklama
claudia- ja jeszcze sie oczyszczam (kolor bezowo- pomaranczowy) mam nadzieje ze juz koniec bedzie bo mam od podpasek normalnie odparzenia..

co do nosków- gruszka jest za duza- codziennie czyszcze nosek patyczkiem dla dzieci (najpierw nawilam go sterimarem, a potem kozy wyciagam na sucho..) tak mi najlepiej poki co..

Ostatnia edycja:
Do góry