reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Claudia Ja mysle ze to jednak od sera zoltego bo duzo razy juz slyszalam o serze zoltym ze dzieci zle na niego reaguja.
Monia-T Ja mam podklady jedne duze a durgie tez podklady tylko takie cienutkie jak alwaysy bo tutaj mialam takie do wyboru a pozniej to juz bede wlasnie alwaysow uzywac.A co do krwawienia to wlasnie do 6 tyg moze trwac ale JA np jestem wyjatkiem bo u mnie skonczylo sie po jednym dniu i dostalam jakis zaszczyk po ktorym znowu jeden dzien tylko plamilam na czerwono a potem to juz troche brazowego lecialo wiec Ja bardzo szybko z tego wyszlam.Troche sie balam ale polozne stwierdzily ze moze mialam slabe okresy i dlatego.NIe wiem czy wiedzialy same co jest grane ale potem mialam normlanie okres i kontrolnie na usg wszystko wyszlo ok wiec widocznie taki dziwak ze mnie.Ciekawe jak bede miala tym razem?

reklama
Ja Szymkowi daję glukozę z butelki,bo ma lekką żółtaczkę i mi kazali,i powiem wam ,że za bardzo nie chce tego smoka ssać tylko tak go w buźce przewracai troszkę tylko popije.
moj to samo.. naszczescie zoltaczk przeszla ale raz odciagnelam mleko i dalam z butli to krztusil sie, wyginal ale wypil:)

Dziewczyny mam pytanie do tych które maja już swoje maluszki, czy wy dajecie karmiąc piersią dzieciakom smoczki tzw. Uspokajacze???
Chcialabym by Natalka czasem zajela sie smoczkiem ale ona zdecydowanie odmawia (nie wyprobowalam jeszcze smoczkow z f-my NUK) - lubi pociamkac moja piers ale moje brodawki mam wrazenie, ze zaraz odpadna!
Laktatora staram sie nie stosowac bo mi krew podchodzi i boli jeszcze bardziej, ale czasem odciagam mleko by nauczyc ja do butelki bo roznie to bywa... w szpitalu ssala mleko z butli ale w domku to tak nie koniecznie...

No ja z tą infekcją to wolałabym wytrzymać jeszcze troszkę bo nie wyobrażam sobie rodzić i małym zajmować w szpitalu w obecnym stanie... Z tym rozwarciem to wiadomo, można sobie jeszcze trochę pochodzić :)
Zdrowczka zycze i wierze, ze szybciutko wrocisz do formy!!!

bolało Cie ściąganie szwów??
Sciaganie szfow to u mnie dluga historia - po porodzie polozna poinformowala mnie, ze oprocz dziecka wydobyli mi szwy po porzednim cieciu!!!!! Takze wiedzialam juz, ze trzeba wyciagnac cala nic a nie odcinac tylko pentelki - byla ta sama polozna u mnie w domu co przy pierwszym dziecku (to ona takze siagala szwy) i mowie jej jak sie maja sprawy ...wziela sie za to ale nic wyszla tylko do polowy bo gdzies sie "zaklinowala"
i jak szarpala to strasznie bolalo!!!! na drugi dzien zadzwonila do miejscowego szpitala, a tam jej powiedzieli,ze ma obciac to co wystaje i reszte zostawic - od tego sie nie umiera! :) wiec ona tak zrobila jak jej powiedzieli - a teraz przez skore widac nic... mam pamiatke!! ;/

monciaa- ja parlam z zamknietymi, ale to dlatego ze mialam odlot, przez kilka godzin mialam non stop zamkniete oczy ze zmeczenia. przy partych popekalu mi naczynka w 1 i 2 oku- do dzis mam troche krwi w bialkach, tak samo naczynka popekaly mi na barkach i ramionach no i dostalam krwotok z nosa.
ojku, ojku ;/ nie fajnie! zrezygnuj z pilingu i innysz szorstkich myjek a takze nie wycieraj tych miejsc recznikiem tylko osuszaj. musisz szczegolnie zadbac o te miejsca z popekanymi naczynkami.

Ostatnia edycja:
Asia Jak czytam o tych twoich szwach ze ci tak ciagnela to az mi ciary przechodza.I tego sie nie da juz nigdy wyjac?A u ginekologa na wizycie?
Dziewczyny a czy wy ta herbatke na laktacje kupilyscie przed porodem albo kupujecie?

Witam dziewczynki! Chyba i na mnie przyszla pora żeby sie rozpakować:-):-):szok: Z rana poleciało trochę śluzu zabarwionego na czerwono a teraz chyba sączą mi sie wody różowe powolutku. Przy pierwszej ciąży też tak miałam....pojechałam do szpitala bo przestraszyłam się tej krwi. Położne stwierdziły 1cm rozwarcia, podłaczyły ktg które wykazało poważne skurcze, których ja zupełnie nie czułam i odesłały do domu. Pierwsze skurcze dostałam dopiero na drugi dzień i jak stawiłam się do szpitala to już było 8cm rozwarcia:tak::-D Wody całkowicie odeszły dopiero w szpitalu. Być może i tym razem tak będzie:-) Nie odczuwam żadnych bóli w zasadzie - takie małe ćmienie w dole brzucha jak na miesiączkę ale brzuch mi się porządnie spina co jakiś czas:-) Myślę, że jeśli nie dzis to najpóźniej jutro wycałuję to dupinkę co się tak na mnie wystawiała:-D:-D:-D
Widzę, że u monci też nareszcie ruszyło - super!!!

Asia Jak czytam o tych twoich szwach ze ci tak ciagnela to az mi ciary przechodza.I tego sie nie da juz nigdy wyjac?A u ginekologa na wizycie?
Dziewczyny a czy wy ta herbatke na laktacje kupilyscie przed porodem albo kupujecie?

Gosiu - zastanawialam sie nad tym - bo wolalabym sie tego pozbyc... Za tydz. bede u swojego prof. to z nim pogadam:)
Harbatke pije i kupil mi ja juz moj maz kiedy ja bylam w szpitalu - jednak wiem, ze lepiej jej nie pic wczesniej tylko dopiero w 3 dobie po porodzie - tzn. nie jest to konieczne ale jak ktoras chce...

szukam zaproszen na chrzciny - planujemy je zrobic 30 stycz - poki jest moja mama w pl.
rodzicow chrzestnych juz mamy - beda nimi weterynarze - hahaha! :) wiem wiem to nie ma znaczenia ale tak wypadlo :):)

szukam sukienki takiej w ktorej dostep do cyca bylby bezproblemowy (dla karmiacych) - moze ktoras z Was mi cos podpowie gdzie szukac??????

dziewczyny te wody tylko pociekły w nocy, teraz wkładka raczej sucha...ale mam jakieś skurcze:) Narazie lekkie...więc może dziś mnie weźmie...:)
Póki co czekam na księdza....

klaudoos lovella jest teraz w rossmanie za 18 zł...

Mnie dzisiaj też coś skurcze łapią,kiedyś pomyślałabym, że to jajniki, a teraz to nie wiem... Ale nie regularne to jest, więc póki co czekam dalej....

reklama
A ja po spacerku krotkim :) Na dlugi nie mialam jakos sily ;)

Ciekawe co u Moncii? I jak Fogia?

Widze, ze juz powoli rozkreca sie co nieco u niektorych styczniowek ;) No to czekamy na kolejne dzieciaczki :-)

Do góry