reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Witam niedzielnie.
Mam chwilkę więc zaglądam :-)

Joasia-U mnie znowu położna kazała dawać smoczek,ale przeciez we wszystkim nie należy je słuchać :-)

Ribi-jedź nie czekaj,zrobią ktg i będziesz wiedziała że dzidzia bezpieczna.Moim zdaniem lepiej jechać do szpitala jak wody odchodzą.

My jeszcze na dwórku nie bylismy.Takie roztopy koło mojego domu,że nie wiem czy dałabym radę z wózkiem iść ;-)

Mam nadzieję że u Monci nareszcie coś się zacznie dziac ,trzymam za nią kciuki.

No i u innych dziewczynek też już mogłoby coś zacząć się dziać.Jestem z wami.

Mi wody to poleciały jak z kranu nawet 3 podpaski i ręcznik nie pomógł(bo już nie wiedziałam co podłożyć) a te skubańce nie chciały przyjść...

Monia-ja te duże poporodowe używałam 5 dni a teraz normalne.Krwawienie może trwać nawet 6 tygodni.

Ostatnia edycja:
reklama
póki co obserwuję co i jak....synek się rusza:)
Dziś od 15 chodzi u nas ksiądz po kolędzie....dobrze, że się dowiedziałam:)
Póki co robię obiad, właśnie rozłożyliśmy łózko turystyczne sprawdzić co i jak i wszystko jest:)
Ja raczej dziś nie rodzę....jest mi ciężko oddychać....

póki co obserwuję co i jak....synek się rusza:)
Dziś od 15 chodzi u nas ksiądz po kolędzie....dobrze, że się dowiedziałam:)
Póki co robię obiad, właśnie rozłożyliśmy łózko turystyczne sprawdzić co i jak i wszystko jest:)
Ja raczej dziś nie rodzę....jest mi ciężko oddychać....

Ale co, sączą Ci się dalej te wody czy nie?

Ribi- jak nam cos sie dzialo to kazalas jechac.. a teraz co? ty sie nas pytasz? nakopac Ci w tylek! ,jesli to cieple leci- to wody, jesli nie i mala ilosc to moze czop plynny? (ja przecez tak mialam, ze po nogach lecialo) tylko nie wiem czy czop Ci juz odszedl czy nie, bo ja nie w temacie..

no i widze ze monciaa sie wziela zza siebie:) WRESZCIE!!!!!!!

a moi poszli na spacerek, wiec ja chyba sie zdrzemne:)

mam prosbe:niech mi któras z dziewczyn, która kupila w biedronce lovele napisze na PW po ile jest w biedronce i jaka [pojemnosc, z gory dziekuje! bo nie wiem czy zamawiac na allegro czy jechac do biedrony (jak mam jechac to wyprawa na 2h spacerek;/ )

Monia-ja te duże poporodowe używałam 5 dni a teraz normalne.Krwawienie może trwać nawet 6 tygodni.

męczy mnie ten temat... A te wkłady, to one są chłonne, czy trzeba cały czas uważać, żeby nie wyciekała krew, szczególnie, jak się leży? Bo nam położna mówiła, że one są lepsze od podpasek, bo są bardziej przewiewne.
QUOTE=klaudoos;6519149]mam prosbe:niech mi któras z dziewczyn, która kupila w biedronce lovele napisze na PW po ile jest w biedronce i jaka [pojemnosc, z gory dziekuje! bo nie wiem czy zamawiac na allegro czy jechac do biedrony (jak mam jechac to wyprawa na 2h spacerek;/ )[/QUOTE]
Wrzućcie też na ogólny wątek, chętnie się dowiem :-)

Mam jeszcze jedno pytanko:
czy jak pierzecie, to zawsze włączacie dodatkowe płukanie? Czy te dzieciowe proszki nie są wystarczająco delikatne?

monia-t u mnie tylko potrzebne były w szpitalu.. w domu mogła uzywac juz podpasek ale musiałam dkonczyc opakowanie.. wiec nie ma reguły...

joasiab -- u nas kuba ciaga smoczka, pije z butelki herbatkę koperkową... a jak cyca dam to odrazu wie jak łapac.. wiec z tym tez chyba nie ma reguły i zalezy od dzieciaczka..

claudia--- dobrze ze miał spiworek.. bo juz sobie pomyslałam ze tak poszliscie na spacerek :) a brzuszek moze tak go tylko bolał.. nawet nie z powodu tosta.. moze poprostu bolał..

aha
ja nie wiem, wiesz co mój pije przez nakładki, więc jest nauczony na lateks...
a smoczek daję głównie jak marudzi
jak coś mu się dzieje to go nawet nie chce..
w nocy i zazwyczaj w dzień śpi bez

kurczę też bym mojemu dała w nocy smoczek, bo strasznie marudzi, ale tak ciężko pracowałam nad tym, żeby przestawił sie na pierś, że się normanie boję. Jadnak soczek ssie się inaczej... Widzę po nim, że ma potrzebę ssania, bo w nocy potrafi mnie przetrzymac 2 godziny tylko po to, by kapturek potrzymać w buzi. Mlekiem nie jest zainteresowany bo jak mu leci to wypluwa kapturek, nie wspominając już o butli.

Ja Szymkowi daję glukozę z butelki,bo ma lekką żółtaczkę i mi kazali,i powiem wam ,że za bardzo nie chce tego smoka ssać tylko tak go w buźce przewracai troszkę tylko popije.

monia-t probiotyki nie zaszkodzą dzidzi a Tobie tylko pomogą walczyć z tą infekcją:)Ja sobie bardzo chwalę LAcibios Feminę:)
Jak masz uczulenie, to lepiej chyba żebyś nei brała tych globulek- ja raz tak miałam, że niby nic się nie działo ale od nich uczulenie wyszło mi na stopach;/

ribi-
jak się coś sączy to się nie zastanawiaj tylko jedź na IP- nam na SR mówili, że jak się zaczynają wody sączyć to mamy do 6h stawić się w szpitalu- a jakby były krwawe bądź zielone to jak najszybciej- bo jak ich będzie za mało albo będą nieodpowiednie to dzidzia może dostać infekcji;/ Więc pakuj pupę i do szpitala;-) Jak to tylko czop i fałszywy alarm to przynajmniej będziesz spokojniejsza, a jak wody to już niedługo Dzidzi będzie z Tobą:-)

reklama
Ribi: ja też się dołącze. Jeśli sączą Ci się wody to jedz lepiej do szpitala! tak przynajmniej mówił mi mój lekarz, ze zawsze trzeba sprawdzić.

Do góry