reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

dzień dobry!
Super, że monciaa już walczy!
Jumabe - jeśli jeszcze nie pojechałaś, to ja bym na twoim miejscu się zbierała na IP
Zlotko - faktycznie syla pisała kiedyś, że rodzi na Ujastku. Ja się wybieram na Galla. Mam nadzieję, że tam się odpowiednio zabezpieczą i nie zrobią kwarantanny. Jeszcze mam taką cichą nadzieję, że może ograniczenia dotyczą tylko samych odwiedzin a nie porodów rodzinnych... Ja najchętniej nie ruszałabym się z domu, ale przez tą komisję ZUS od poniedziałku do czwartku codziennie muszę być albo w przychodni, albo właśnie w ZUS. A dziś kościółek. Więc obym miała dużo szczęścia.
eevcia - szkoda, że musisz jechać do babci, bo teraz z tą grypą, to nie wiadomo
martusia - przyciąganie brody do klatki sprawia, że inaczej mięsień przepony i mięśnie brzucha pracują. Tak np. ćwiczyliśmy na pilatesie brzuszki
Ribi - moja ginka mówiła, że jak wody płodowe odejdą, to będą wyraźnie cieknąć po nogach, ale dziewczyny różnie to opisywały. Jeśli tylko troszkę się pęcherz rozszczelnił... Obserwuj ruchy Maciusia i w razie czego jedź.

Kurcze, na ostatniej wizycie ginka przepisała mi Gynofemidazol (podobno na grzyby i bakterie, choć w ulotce jest, że na grzyby), bo zauważyła przy badaniu, że mam infekcję. Wtedy nic nie czułam, żadnego pieczenia, a dziś jak się obudziłam, to mnie piecze. Może być po tych globulkach??? Może źle mi kurcze dobrała? Zastanawiałam się czy zażywanie doustnie probiotyku dla wyrównania flory bakteryjnej może jakoś zaszkodzić? Chyba nie powinno prawda, bo to są tylko korzystne bakterie?
Jak myślicie?

reklama
nareszcie u Monci sie ruszyło ! :)

Ribi jak masz szpital nie daleko.. i nie jest to dla ciebie problem.. to pewnie ze sie przejedz na te Ktg jestes w terminie wiec powinni Ci zrobic.. wody mogą sie sączyc.. ale to Twoja pierwsza ciaza.. wiec nie musisz byc taka wyedukowana.. organizm jest rózny.. zawsze mozna nic nie czuc jak u mnie było...

witam Was na chwilę po nocce nieprzespanej - głupia mama przesadziła i zjadła wczoraj połowę tosta :sorry:
mały przez to nie spał całą noc, teraz ja zerkam tu do Was i idę - muszę iść do sklepu jeszcze po podpaski , bo cały czas krwawię :zawstydzona/y:

Widzę , że moncię wzięło - oby już miała to za sobą

joasiab, ja daję zwykły smoczek małemu, nie wiem czy ten uspokajacz działa
mały tylko płacze jak coś go boli, a tu smoczek chyba nic nie zdziała

kate1980 dziękuję - jest cudowny :-D

moniaivoy, co lekarz to inne zdanie - tak już jest...
mały spacerek fajnie przeżył :tak:
dotlenił się dziubek

dobra uciekam kochane...
trzymamy kciuki za dziewczyny w szpitalach, mam nadzieję, że szybko się to rozwinie :tak:

Witam dziewczynki :)
Ja dzisiaj trochę pospałam, trochę lepiej się czuję. Z nosa leci jak z kranu ale czuję się już lepiej. Wczoraj i dzisiaj przy myciu zauważyłam, że mam dużo śluzu, takiego szarego ze śladami krwi. Wczoraj to pewno po badaniu bo nawet poleciał mi taki skrzep krwi ale dzisiaj to już chyba za długo po badaniu... No może coś się powoli przygotowuje :) Na piłce się nie bujam bo chciałabym jeszcze dojść do siebie, z tym katarem i duszeniem to raczej mogłabym jeszcze Tycjanka zarazić więc chciałabym wyzdrowieć jak najszybciej.
Widziałam, że u monci zaczęło się coś w końcu dziać, oby ją ruszyło na dobre :)
Ribi - jak masz się martwić to podjedź lepiej na IP i niech Ci sprawdzą co i jak.

ewcia kuruj sie kochana, może zrób sobie inhalacje...ja robiłam amol+wrzątek i działa super a nie zaszkodzi....i poleż trochę żeby się wygrzać.....

moniaivoy no mam nadzieję, że staniczki nam się sprawdzą i nie będą za małe....one są dosyć rozciągliwe....

co do tych cieknących wód to dziś się poobserwuję i będę wiedziała co i jak:) jak coś pojadę na IP:)

claudia4you --- u was chyba cieplutko bo Michasiek tak lekko ubrany na spacerek.. u nas dzis około 3 stopni .. tosta zjadłas i małego brzusio rozbolał? a czemu akurat od tosta? ja tez jadłam tosty w tosterze robione.. co prawda bez sera.. ale jakos nie widziałam by brzuszek bolał dla Kuby... kurcze a moze to co on był taki niespokojny to od tostów.. co do plamienia to mozesz jeszcze plamic :) niedawno urodziłas.. ja po Cc jeszcze plamie lekko ale jest.. a przeciez mnie poczyscił lekarz...

Ribi-- a masz takiego Gin ze mozesz do niego zadzwonic o kazdej porze??

ewcia--- czosnek .. to najlepsze na katar.. albo syrop z cebuli ..

Dlatego fajnie jest uslyszec to pyk bo tego nie da sie pomylic nawet jako pierowrodka czy to wody czy nie.Tak mi sie wydaje na swoim przykladzie.A tak to same nie wiemy co robic.

Ostatnia edycja:
I ja sie witam :)

Widze, ze wreszcie cos sie dzieje na goracej ;)

Monciaa trzymam kciuki , to juz niedlugo!:-)

Jumabe wydaje mi sie ze to moga byc wody, daj znac czy cos sie rozkrecilo!

Ribi wlasnie ciezko powiedziec czy to wody czy tylko sluz, mysle, ze na IP zawsze mozaesz podjechac, a jesli nie chcesz na razie to moze w aptece kup takie testery /nie wiem jak to wyglada bo nigdy nie robilam/ i sprawdz czy to wody?
Ja mam duzo takiego wodnistego sluzu juz od jakiegos czasu i ginka sprawdzala na ostatniej wizycie ze to nie wody. Ale u Ciebie moze byc roznie :)

Mi przy pierwszej ciąży po prostu poleciały wody po nogach jak wstałam z łóżka. Nie było tego jakoś masakrycznie dużo, ale nim doleciałam do WC to na podłodze była stróżka :) Zaraz potem wziął mnie pierwszy konkretny ból. Wtedy na porodówkę, po 3 godzinach mieliśmy Nicole :)
Z Magdą jak leżałam na oddziale po 41 tc to miałam bóle takie nieregularne dwa dni i w końcu drugiego dnia były na tyle silne, że sobie podczas nich kucałam przy łóżku. Jeszcze tego dnia trochę chodziłam po schodach bo główka nie mogła zejść. Wieczorem poszłam do położnej i nieśmiało mówię, że może coś tam się dzieje, czy mogłaby spojrzeć na mnie. A tam było 4 cm rozwarcia, zrobiła mi masaż szyjki i zaraz na porodówkę mnie prowadziła, tam inna przebiła pęcherz i wtedy były dopiero bóle... Po 6 godzinach urodziłam Madzię.
Jestem bardzo ciekawa jak tym razem będzie :)

reklama
monia-t myślę że probiotyki nie powinny zaszkodzić. Myślisz, że to po tym leku zaczęło Cię piec, może narazie stosuj, a jak jutro dalej będzie piekło to zadzwoń do tej swojej ginki i jej powiedz co i jak.

Ribi a od kiedy Ci się tak sączą, od dzisiejszej nocy, czy już wcześniej? Sączą się bardziej jak się położysz? Może jednak jedź do szpitala, będziesz spokojniejsza.

Do góry