reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

A mój mały pimpek od wczoraj znowu ledwo się rusza... Muszę dużo się wczuwać aby go poczuć, czasami go budzę bo się martwię. Ale ogólnie jest ok, tylko te ruchy to takie słabe już są.
A skurczyki są od wczoraj, ale słabe i nieregularne... Bardziej to takie silne bóle miesiączkowe...

reklama
To jak dziewczyny, która rodzi dziś ... trzynastego???
Ja bardzo chętnie na ochotnika, tylko zdaje się, że mój kurczak nie... :-D

Tonia - współczuję bardzo tego woreczka, biedactwo... mam nadzieję, że w miarę szybko się zagoisz i będziesz już śmigać bez dodatkowych problemów...

Gorąca się wreszcie odwiesiła, i bardzo dobrze, działać, kobietki, działać, ja bym podziałała coś, ale lokator niechętnie podchodzi do eksmisji :-D

Miłego dnia :-)

Witam.Fajnie,że gorąa znowu się pali czas najwyższy.
Tonia współczuję,że ta operacja musiała być tak szybko po porodzie,ale teraz już będzie dobrze.
Joasia rzeczywiście masz ciężko z tymi brodawkami,ale nie poddawaj się.
Teraz tylko czekać aż któraś jeszcze się rozkręci...a trochę zapowiedzi ze skurczami jest. Powodzenia.

Witam sie :)
Oj wreszcie goraca ruszyla :-D Teraz juz posypia sie maluszki ;-)

Jak dla mnie 13-ty jest ok, nie uwazam za pechowa ;) Ale i tak to nie moj czas jeszcze jest, tak czuje ;)

Dzisiaj nocke cala przespalam , wiec jakos w miare sie czuje :)

Pamietam ze wiele osob ma dzisiaj wizyte , wiec trzymam kciuki za dobre wiesci :-)

Tonia wspolczuje operacji, wracaj do zdrowka! Najwazniejsze ze juz w domku jestes!

Witam z rana. U mnie nocka super od 23 do 7 rano i tylko 4 razy wstawałam. Ale brzuch rano miałam twardy jak kamień aż się wystraszyłam. Byłam już na zakupach bo jednak skuszę się i zrobię pierogi ale z truskawkami. W kauflandzie luzik prawie nikogo i tak to ja mogę robić zakupy. :-)
Wczoraj oglądałam o 20 program (chyba na polsat cafe) o pięcioraczkach i trojaczkach. Pokazywali poród trojaczków w 30 tygodniu ciąży, najmniejszy 1200 gram, jak to zobaczyłam to ryczałam jak głupia ale nie wiem czy ze szczęścia, że moja dwa i pół raza większa czy bez powodu łzy ciekły na widok dzieci, bo były boskie :-)

Dostałam wykaz rzeczy do szpitala i w sumie to potrzebuję dla dziecka tylko pieluszki, spirytus, gaziki zwykłe i nasączone i chusteczki. I to wszystko.

Fajnie, że kolejny dzidziuś na świecie, gratuluje mamusi. Ja tam mogę rodzić dziś, data jak każda inna. Ale w nocy miałam znów dwa mega skurcze i już mi się tak nie spieszy :-)

Tonia współczuję. Ja miałam operację niecały miesiąc przed zajściem w ciążę, na szczęście laparoskopowo bo zabieg był planowy a nie nagły, chociaż groziło mi też cięcie ze względu na starą bliznę z dzieciństwa w okolicach pępka i chirurg obawiał się, że laparoskopowo może się nie udać. Na szczęście udało się chociaż trochę bardziej musiał mnie pociąć przy tej laparoskopii niż normalnie. Ból po operacji był więc o wiele mniejszy od Twojego ale wiem na czym polega dieta po tej operacji. Ja na niej schudłam 10 kg. Ominęła mnie wyżerka Wielkanocna i na weselu mojej siostry ale jakoś to przetrwałam. Ścisłej diety trzymałam się 2 tygodnie, ostrożnej ok miesiąca a potem powoli wprowadzałam pewne produkty i patrzyłam jak mój organizm zareaguje na nie, bo ponoć nie należy przesadzać z tą dietą żeby się organizm nie przestawił.
Całe szczęście, że ten pęcherzyk nie dawał Ci się za bardzo we znaki podczas ciąży i że nie było konieczności przeprowadzenia operacji w czasie ciąży.
Wracaj szybciutko do sił i zdrówka.

witamy nowego dzidziusia!!!:)

mi wczoraj cały dzień brzuszek twardniał co jest denerwujace,potem od23 do 1 mała szalałą tak ze az mnie wszystko w srodku bolało:(mam nadzieje ze do niedzieli posiedzi

dziewczynki jak wam czesto brzuszek twardnieje??tak bezbolesnie

witamy nowego dzidziusia!!!:)

mi wczoraj cały dzień brzuszek twardniał co jest denerwujace,potem od23 do 1 mała szalałą tak ze az mnie wszystko w srodku bolało:(mam nadzieje ze do niedzieli posiedzi

dziewczynki jak wam czesto brzuszek twardnieje??tak bezbolesnie

Mi bardzo często nawet kilka razy dziennie. Ale szybko przechodzi więc sama nie wiem co to znaczy. Wszystko jest ok więc się nie martwię.

witam się z wami bladym świtem ;)
i witam Bartusia Dominiki na świecie! Dziewczyny, bierzemy się do roboty, bo chłopaki nas wyprzedziły 20:14 :szok:

U mnie nocka spokojna, ale krótka, bo poszłam spać dopiero o 2. Zupełnie bez sensu.

Teraz musze się wyszykować na wizytę na 10:20 (+ min. godzina siedzenia).

Na szczęście mój M wszędzie mnie wozi (albo załatwia zastępstwo szwagra) i tylko gdzieś na mieście już troszkę chodzimy razem. Bo od nas do "centrum" jest ponad kilometr i już kiedyś zauważyłam, że to troszkę ponad moje siły :-( Przede wszystkim właśnie dlatego, że brzuch mi twardnieje i boli spojenie...

Ewcia - jak zobaczyłam gorącą, to już myślałam, że to ty osobiście :-)

A mężuś dziś z rana uraczył mnie komplementem, że jestem Garfield "Trzeba wykonać jakiś ruch... Albo pójść na kompromis" :-D

Miłego dnia!

reklama
I ja się witam
Super kolejny dzieciaczek, jak ruszyło to może znów więcej dzieciaczków się pojawi:-)
U mnie noc tragiczna brzuch pobolewał ale tylko troszkę, za to po tych kropelkach do uszu na jedno ucho nic nie słysze a na drugie tylko troche i jest to beznadziejne uczucie i cały czas się budziłam a jak już się obudziłam to trzeba było iść siku.
Na uszy dalej nie słysze i nie wiem co mam zrobić z tym.

Dziewczynom wizytującym powodzenia.

Do góry