reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

a ja właśnie oglądałam KRECIK I NARODZINY ZAJĄCZKÓW bo dzwoniła siostra i mówi, że musiała jakoś mojej chrześnicy wytłumaczyć jak to będzie z Maciusiem skąd się weźmie....i bajka jest dobra do uświadomienia dziecka....tylko trzeba jeszczze sobie wymyśleć bajeczkę jak to dziecko się tam dostaje.....:)

martusia ale, że laktator nie bardzo się sprawdził?

reklama
Dziewczynki jak macie sprawdzony przepis na ciasto do pierogów to wrzućcie go na wątek o gotowaniu. Mi się strasznie chce pierogów ale za każdym razem ciasto wychodzi mi do d... :-)
kate - ja ciasto na pierogi robię z mąki i wody. Co tam ci nie wychodzi? Najlepiej zrobić z mąki górkę, w środku dziurę i wlać ciepłą wodę - tyle by ciasto było ciepłe i po wyrobieniu ciągliwe - na zimnej wodzie jest raczej twarde. O dziś na obiad robiłam ruskie :)
Ribi - ja tam wszystko robię na tzw:"oko" ale w internecie znajdziesz mnóstwo przepisów. Mi tam za winem nie tęskno - najbardziej lubię takie kremy - ajerkoniak, kukułkę (hmmm...pycha) i krem czekoladowy. Zawsze na święta robię i chodzę potem "wstawiona". Tylko w tym roku sobie dałam spokój.
Ale taki domowy koniak na herbacie i rodzynkach też jest niczego sobie :)

kate - ja ciasto na pierogi robię z mąki i wody. Co tam ci nie wychodzi? Najlepiej zrobić z mąki górkę, w środku dziurę i wlać ciepłą wodę - tyle by ciasto było ciepłe i po wyrobieniu ciągliwe - na zimnej wodzie jest raczej twarde. O dziś na obiad robiłam ruskie :)
Ribi - ja tam wszystko robię na tzw:"oko" ale w internecie znajdziesz mnóstwo przepisów. Mi tam za winem nie tęskno - najbardziej lubię takie kremy - ajerkoniak, kukułkę (hmmm...pycha) i krem czekoladowy. Zawsze na święta robię i chodzę potem "wstawiona". Tylko w tym roku sobie dałam spokój.
Ale taki domowy koniak na herbacie i rodzynkach też jest niczego sobie :)

A jakoś mi zawsze wychodzi twarde ciasto, po prostu muszę częściej robić. Ale raczej muszę sobie odpuścić teraz bo przecież z tą zdrętwiałą ręką to nawet ciasta nie zagniotę. :-(

A jakoś mi zawsze wychodzi twarde ciasto, po prostu muszę częściej robić. Ale raczej muszę sobie odpuścić teraz bo przecież z tą zdrętwiałą ręką to nawet ciasta nie zagniotę. :-(
Może za długo wyrabiasz? A dajesz jajko?
Żeby ciasto było ciągliwe trzeba dać tylko ciepłej wody i szybko wyrobić. Im dłużej się gniecie tym bardziej twarde. Przeciwnie do ciasta na makaron które ma być twarde

Może za długo wyrabiasz? A dajesz jajko?
Żeby ciasto było ciągliwe trzeba dać tylko ciepłej wody i szybko wyrobić. Im dłużej się gniecie tym bardziej twarde. Przeciwnie do ciasta na makaron które ma być twarde

No właśnie zawsze dawałam jajko i to chyba błąd. Zrobię wkrótce bez jaja. Dzięki :-)

JA juz po wizycie cisnienie w porzadku wszystko u nas gra i wedlug angielskich pomiarow a jest to cm :) wszystko jest odpowiednie do danego tygodnia ciazy czyli dziecko w normie rosnie.Hmm i w co tu wierzyc okaze sie czy usg czy angielskie metody sa skuteczniejeze jak urodze.Ale zapomnialam dzisiaj pierwszy raz od poczatku ciazy i ksiazki ciazy i moczu i sie spoznilam Ja nie wiem co dzisiaj za dzien a moze to wlasnie ten:) A mam pytanko czy wszystkim wam sluz sie zwikeszyl bo mi na odwrot zamiast wiecej jest go mniej bo lekarz sie mnie pytal nie powiedzial ze to dziwne ale jak was czytam to mi sie wydaje ze to dziwne ze jest mniej.

Malutka.. nie martw się i szykuj do porodu :tak:fajnie jest mieć świadomość, że będzie modelka w rodzinie hehe:-D

gogi8 z karmieniem już sprawa rozwiązana - mały ładnie je cycka ;-)ssie aż miło

martusia nawet nie wiesz jak ja bym chciał już wyjść, cycki zostawić mojemu hihih
chętnie bym się przeszła na miasto pozałatwiać coś, bo siedzenie w domu przeraża
ale, już chyba w tym tygodniu będzie pierwszy spacer - cieszę się:tak:

b_iala dajesz samą witaminkę K?
mi zalecili od 14 dnia życia podawać witaminę K+D (mam takie dwa w jednym)

kurczę, mam słaby apetyt jakoś, tylko wiecznie pić mi się chce...
a przez to jestem słaba, na dodatek leci dużo krwi jeszcze
w poniedziałek raczej ściągamy szwy :tak:

claudia a ten spacer nie za szybko? chyba powinnaś najpierw werandować ....
tak tak, wiem
dlatego pisze że w tym tygodniu :-)

jutro powietrzymy, pojutrze znowu i potem o ile nie będzie mrozów strasznych to mogę iść na kilkanaście minut
położna mówi, że spokojnie można, bo to świeże powietrze będzie lepsze niż kiszenie się w domu

reklama
Do góry