reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

kate - mi się sprawdziło ... ma być chłopiec i jest (no mam nadzieję że po porodzie nie znikną mu jajeczka :-D)

ciekawe co tam u Dominiki? może tuli już maluszka?!?!

U mnie ma być dziewczynka i ja mam nadzieję, że po porodzie też się sprawdzi i nie wyskoczy ptaszek :-) Szkoda będzie tych sukieneczek i tych aukcji na allegro na których koniec oczekuję :-)

Ja mam w sumie nadzieję, że urodzę 21 stycznia bo wtedy zaczyna się Wodnik. A ponieważ przyjazne znaki Wodnikowi to Waga i Bliźniaki (ja i mój mąż) to fajnie by było. A z doświadczenia wiemy z mężem, że właśnie najwięcej przyjaciół mamy dziwnym zbiegiem okoliczności właśnie z tych trzech znaków. :-)

Ostatnia edycja:
reklama
hehe mi sie sprawdziło ze dziewczynka,dobre:)
a co do wina ja pare razy przy okazjach 1/4 lampki wypiłam,nie uwazam ze taka ilosc moze zaszkodzic,wrecz dobrze robi na krew:)
a ze moze poród przyspieszyc to niewiedziałąm:)

damquell więc może faktycznie naleweczkę zrobię....ja uwielbiamm wino ale nigdy nie robiłam swojego chociaż uważam, że to bardzo fajny pomysł na zatrzymanie wspomnień....zawsze mogę zrobić wino Maciello ro 2011 i zostawić kilka buteleczek aż mój Maciej będzie większy...? A masz jakieś fajne przepisy na winko?

A ja właśnie robię canneloni z mięsem mielonym....mam nadzieję, że zjem bo od mielonego mnie odrzuciło na początku ciąży i do tej pory nie jadłam....ale zobaczymy....

Kate mi się nie sprawdziło a przez ten kalendarz właśnie cały czas łudziliśmy się że będzie dziewczynka,mój nawet nadal ma taką nadzieję.Wczoraj ginka mnie pyta czy znamy na pewno płeć,ja na to że tak to chłopiec,ale mąż cały czas ma nadzieję że dziewczynka a ona na to CHYBA Z JAJAMI....

Byłam dziś u fryzjera pofarbować sobie włosy, bo sama nie daję rady, a wolę nie witać dziecka z siwymi włosami :-D:-D
Niestety u nas tak ślizgo, że parę razy musiałam łapać równowagę, przez co boli mnie podbrzusze :dry:
A no i synek w domciu. Wczoraj go całe popołudnie czyściło. Biedak miał po wszystkim takie wymioty, że na koniec zasnął ze zmęczenia i wysiłku i wymiotowywał przez sen :-( Całe szczęście, że skończyło się ok 21 i nocka była spokojna. Dziś zresztą też jest dobrze :tak: Uff.

Ja chyba nie mam czasu na poród :no: Co chwilę coś się dzieje ;-)

Dziewczynki jak macie sprawdzony przepis na ciasto do pierogów to wrzućcie go na wątek o gotowaniu. Mi się strasznie chce pierogów ale za każdym razem ciasto wychodzi mi do d... :-)

moncia ja ogólnie lubię włoska kuchnię i ze szpinakiem tez nieraz robie ale małż mięsożerny więc z mięsiwem dziś....

właśnie powiedziałam mężowi o winku kupi jak będzie wracał z pracy....

i w tym roku napewno zrobimy winko Macciello ro 2011 .... a co...fajna pamiątka dla nas i dla synka:)

reklama
U mnie ma być dziewczynka i ja mam nadzieję, że po porodzie też się sprawdzi i nie wyskoczy ptaszek :-) Szkoda będzie tych sukieneczek i tych aukcji na allegro na których koniec oczekuję :-)

Ja mam w sumie nadzieję, że urodzę 21 stycznia bo wtedy zaczyna się Wodnik. A ponieważ przyjazne znaki Wodnikowi to Waga i Bliźniaki (ja i mój mąż) to fajnie by było. A z doświadczenia wiemy z mężem, że właśnie najwięcej przyjaciół mamy dziwnym zbiegiem okoliczności właśnie z tych trzech znaków. :-)

U mnie też wychodzi że dziewczynka i z Anią też się sprawdza. A ja właśnie liczę na Koziorożca bo te wodniki to takie uparciuchy i lubią swoimi ścieżkami chodzić. Moja mama, mąż i Ania są wodnikami i miałby być kolejny wodnik??? Mam nadzieję, że nie...

Do góry