reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

cześć dziewczynki:-)

co zajrzę ,to juz nowe maluszki pojawiają się na świecie:)suuper:)
u mnie Juleczka rośnie jak na drożdzach:)uwielbia jak sie do niej mówi a najlepiej jak sie ją trzyma na rączkach i przemawia:tak:.ostatnio siedzę sobie w kuchni i slyszę jak ktos spiewa koledy i że tak powiem niekoniecznie mu to wychodzi:) wchodze do pokoju i co widze- tatuś trzyma córeczkę na rączkach i spiewa jej ''lulajrze jezuniu'':-Doj usmiałam się do łez:-). ze spaniem nocnym standardowo od 3 do 4,30 mam '' nocne manewry'':)czasem uda mi sie zdrzemnąc w dzien ale to rzadko.niestety w domu tyle pracy a moje ''nastoletnie paszczaki'' nie koniecznie rwą się do pomocy.czasem jak mnie wkurzą na maxa to nie dostaja obiadu;-)
zdrówka dla przeziębionych mamusiek :)

ticker.php

Tylko pozazdrościć takiego skarba. Właśnie widziałam zdjęcia w galerii i jest śliczna. W ogóle wszystkie maluszki są przepiękne a oglądając na zdjęciach jak szybko rosną, mam wrażenie, że moja Natalka to chyba nigdy nie wyjdzie :-)
batronik24 - twoja córcia będzie chyba modelką bo ma takie długie nóźki ;-)

A ja od rana (w sumie od piątku) próbuje się dodzwonić do zus-u i oczywiście nikt nie odbiera w zasiłkach. Już prawie 10 dni czekam na zasiłek i powoli się wkurzam, bo nie wiem czy zgubili l4 czy co. Oni się mogą spóźnić 30 dni a ciekawe co ja powiem w banku jak przyjdzie ponaglenie o kredyt. Masakra z tym wszystkim.
Idę robić zupę z soczewicy, bardzo fajnie smakuje :-)

Zobaczcie sobie, najgłupsze zabawki dla dziecka, uśmiałam się szczególnie z lalki z ptaszkiem :-)
http://dzieci.pl/chgid,12127094,title,Najglupsze-zabawki-dla-Twojego-dziecka,fototemat_dzieci.html

Ostatnia edycja:
reklama
Kate1980 -a sama zanosiłaś do ZUS zwolnienie, czy przesyła Ci pracodawca? Bo jak to drugie, to jeszcze w pracy zapytaj, czy już przesłali... z doświadczenia wiem, że czasem się spóźniają...

batronik24 - twoja córcia będzie chyba modelką bo ma takie długie nóźki ;-)

Hej ...

... nóżki nóżkami ale jak się urodziła to tylko 49 cm miała :laugh2: więc to raczej złudzenie optyczne :laugh2: ale za to byłyśmy dziś na kontroli wagi i ... Blanka zaszalała - w 10 dni przybrała 550g :szok: robi się z niej mały klopsik waży już 3400 :tak: ostatnio było 2850g :-p ....

Kate1980 -a sama zanosiłaś do ZUS zwolnienie, czy przesyła Ci pracodawca? Bo jak to drugie, to jeszcze w pracy zapytaj, czy już przesłali... z doświadczenia wiem, że czasem się spóźniają...

Mój pracodawca ma solidną księgowość i wiem, że z tej strony jest wszystko ok. Spóźnienie mój mąż wytłumaczył najlepiej. Panie z zus przyszły do pracy w poniedziałek po sylwestrze i musiały uczcić Nowy Rok :-) we wtorek puściły renty, w środę emerytury, w czwartek było Trzech Króli a w piątek dopiero stwierdziły, że najwyższa pora wysłać kasę przyszłym mamom, które pewnie symulują chorobę i siedzą w domu zamiast pracować. Więc zanim przejdzie kasa pomiędzy bankami to sobie jeszcze poczekamy :-) Mam nadzieję, że jak już będę na urlopie to będzie w miarę regularnie bo nie lubię takich sytuacji. Ale nic na to nie poradzę więc już staram się nie wkurzać :-)

A ja jednak zasnęłam jeszcze i obudziłam się po 10, teraz czuję się nieco rozbita bo nigdy tak długo nie śpię. Jestem już po śniadanku i zastanawiam się co tu dzisiaj robić. Mam lenia niemiłosiernego, więc chyba nic nie będę robić, tylko leżeć przed kompem:-D A co, za parę dni, tydzień, czy dwa już nie da rady się obijać. Ale z drugiej strony to już nie mogę się doczekać tego natłoku zajęć, przynajmniej zrzuci się parę kilo. Nie wiem jak Wy ale ja już nie mogę na siebie patrzeć. Też tak macie??

Batonik no to ładnie Twoja Blanka przybiera, chyba jest małym głodomorkiem, co?
Monciaa może jakiś porządny masaż szyjki Cię rozrusza, idź na całość!
Rozsypywać sie dziewczyny bo się tu nudno robi!:-):-)

hej dziewczynki

witam się z Wami jeszcze w dwupaku ale dołączam do odkorkowujących się. :sorry2: Dziś rano zauważyłam galaretkę. Oprócz tego skurczy takich jak poprzedniej nocy nie mam, ale brzuchol nadal nyje, twardnieje i ciągnie w dół.

na razie nie panikuję, czekam, dotrwamy do czwartku/piątku czy nie dotrwamy?

hej dziewczynki dawno się nie odzywałam...czekam tak jak wy na rozpakowanie....już powoli na głowę dostaję w 34 tygodniu groził mi poród przedwczesny a teraz maleńka nie chce wyjść jak już może obym nie przenosiła ,bo specjalnie siostra z Irlandii do mnie przyjeżdża...

reklama
Batonik no to ładnie Twoja Blanka przybiera, chyba jest małym głodomorkiem, co?

... wiesz najlepsze jest to, że jak się mała urodziła to było parcie w szpitalu na wagę bo spadła do 2650g i kazali ją na siłę co 2h budzić a mój mały "Borsuczek" za chiny nie chciał się wybudzać, a teraz stwierdziłam że co ma być to będzie ale dziecko potrzebuje też snu żeby rosło i prawidłowo się rozwijało i przestałam ją budzić :tak: a ten mały skubaniec sam ustawił sobie pory karmienia i teraz co 2-2,5h wisi na cycku ;-) ale na szczęście w nocy daje pospać bo śpi nawet po 3-4h :tak:

Do góry