reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Dziewzyny nie wiem kidy ja was nadrobię. Walczę z karmieniem bo mam nawał pokarmu, piersi jak kamień twarde, Tomek ma ciężko chwycić, w dodatku pierwsze łyki to krew z poranionych brodawek, ale ze łzami w oczach narazie się nie poddaję. Właśnie czekam na położną bo ma przyjść.

reklama
weronika cieszę się, że się odezwałaś bo tak jakoś wczoraj przeglądałam jakiś wątek i się zastanawiałam co się z Tobą dzieje. MI podobnie jak Tobie w 34 tyg zaczęło się coś dziać niedobrego, szyjka się skracała i musiałam leżeć by nie urodzić za wcześnie a teraz dzidzia siedzi twardo hehe
dziewczyny mi też dziś rano "odszedł" taki glutek białawo-przeźroczysty i się zastanawiam co to, jeszcze chyba się z czopa oczyszczam albo jak twierdzi mój mąż od nowa mi się "zaczopowała" od tamtego czasu hehe

no kurka wodna...u was korki odchodza a u mnie nic:) u mnie w ogóle nic sie nie dzieje...ani skurczy ani korków:) ale spoko jak tak dalej pójdzie to pewnie będę ostatnią rodzącą ze styczniówek w końcu L-4 mam do 7 lutego więc mogę sobie pozwolić :)

Ja dziś postanowiłam posprzątać chatę (jakby co) ale naraziee siedzę i oglądam dzien dobry tvn na tvn hd +1 czyli jeszcze do 12 później na wspólnej i nie wiem czy będzie mi się chciało....:)

fogia swędzi skóra? Smarowałaś się czymś innym? U mnie swędzi ale już się przyzwyczaiłam...bardziej ta cholerna zgaga mnie męczy.

DZIEWCZYNY KTÓRE URODZIŁY A MIAŁY PROBLEM ZE ZGAGĄ: czy po porodzie Wam minęło? Bo ja jestem pełna nadziei że będzie koniec tak odrazu....

no kurka wodna...u was korki odchodza a u mnie nic:) u mnie w ogóle nic sie nie dzieje...ani skurczy ani korków:) ale spoko jak tak dalej pójdzie to pewnie będę ostatnią rodzącą ze styczniówek w końcu L-4 mam do 7 lutego więc mogę sobie pozwolić :)

Nie martw się, ja też zero objawów, ani korka ani skurczy, nic. Poza oczywistym lenistwem. Powoli myślę że urodzę bez bólu :-) skoro nic nie czuję.
Ale dziś cały dzień powtarzam małej, że ma wyjść w nocy. Rozwiązałam 100 krzyżówek więc czekam na rozwiązanie dziś aby uniknąć jutrzejszej wizyty u gina. Może zadziała :-)

Witam kochane :) Ja wstałam wyspana, pooglądałam sobie nasze piękne maluszki i czekam aż mój odciągacz otworzy oczy. Rany - ja już zupełnie nie rozumiem waszych ciążowych problemów ;) Jak to jakoś dawno było? He,he... jeszcze nie długo będziemy jechać na jednym wózku i narzekać na obrzmiałe piersi :)
Kate - to przykre co piszesz. Ja od 10 lat pracuję w ZUS i wiem że tak nas ludzie oceniają - co nie jest zgodne z prawdą bo to bardzo ciężka i odpowiedzialna praca. Mnie ranią takie opinie bo zdarza się że kawy nie wypiję, śniadania nie zjem w pracy i wracam jak z kamieniołomów do domu - a ludzie i tak mnie mają za darmozjada co za ich pieniądze pierdzi w stołek.
Ribi - zgaga? A co to takiego?
joasiab- biedactwo. ja mam pogryzioną jedną brodawkę do krwi i jak mała ma z niej jeść to aż sztywnieję z bólu. ale już jest lepiej :)

Ostatnia edycja:
ribi - no pewnie że już kąpiel odwalona łącznie z goleniem :-) na ktg jadę na 13 (położna już wie że przyjedzie słonica:-D) a po godzinie gdzieś wdepnę do gabinetu wujka... też myślałam że może ten "świniak" powinien być zaliczony przed wizytą, ale wujek wspomniał że jeszcze z tydzień moge siedzieć w domu... no chyba że coś nie tak wyjdzie na usg albo ktg... zobaczymy...

gogi - porządny masaż szyjki... hmmm... brzmi nieźle tylko że my nadal nie możemy z małżonem baraszkować:/ chyba że ginek mi dzisiaj zaserwuje masażyk:-) zniose wszystko - nawet ten najbardziej bolesny byle pogonić małego...

marta70 - twoja córcia normalnie cudeńko! a jak ślicznie rączki złożyła :-) i jaka papusna :-)

batonik - a twoje cudeńko to taaaakie ma dłuuugie nóżki - super - widać że rośnie jak na drożdżach :-)

A u mnie była kumpela,wpadła tak na kawkę zobaczyć jak się "turlam" ale już poszła szkoda że miała mało czasu.Ale obiecała,że jak będzie dzidzia to wskoczy na dłużej trochę "potarmosić".Teraz chyba idę nastawić jakieś pranie.Kurczę i można byłoby wybrać się do fryzjera,tylko moja gdzieś się przeniosła,chyba muszę zadzwonić i może jutro przed wizytą u gin dałoby się umówić i co nieco podciąć bo już ciężko układać.
Czytałam opowieści z porodówki,no Damqelle jesteś niesamowita...

Weronika87- Nie martw sie....;))

Ja wstałam po 10 i mam zamiar sie uczyc na egzamin ale cos nie zaa bardzo mi to idzie, narazie notatki robie a to juz w srode następny;)

brrr...kurcze...mam już dość... boli mnie w pachwinach ze szok ledwo sie ruszam...w dodatku chodzę jak hipcio;p;p;p;p
w nocy jak przewracam sie z boku na bok to strzelają mi nogi wkurzające....;]

Kurde u mnie jeszcze niby 5 dni a tu dupa... nie wiem kiedy sie zacznie ale koleżanki mowiły ze do następnego egzaminu nie dochodzę....oby miały racje^^

reklama
Do góry