reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

AsiaK.- fajnie, ze sie pojawiłaś:) I ze maleństwo takie grzeczne i zdrowe:) No i że mama taka pomocna:) Wierzę,Ci ze już tęsknisz...

Malutka - dzięki za info:)

Wy już tak szybko uciekacie, a ja pewnie znowu się pomęczę zanim zasnę:(

Ale też się już żegnam, może coś poczytam.
Dobranoc!!!

reklama
witajcie z wieczora,
w tv faktycznie nic nie ma, my oglądamy galę mistrzów sportu :-)
a co do claudii to też jestem zdziwiona że nie podała szczegółów, może podała smsem do Ewci a ona nie może wejść na kompa?!
na pewno się wszystko wyjaśni.
claudia napisała do mnie po południu wymiary małego i już zaktualizowałam na liście i na gorącej.
Dopiero weszliśmy do domku bo byliśmy na zakupkach i u mojego przyszłego szwagra na urodzinowej kawce :)
Kiepsko się czuję bo brzuch mam twardy, jakiś taki spiczasty się zrobił bo zjechał na dół dosyć mocno. Napina się co chwila i bolą mnie biodra. Chyba czas się kulnąć i poodpoczywać.

Dziewczyny, które juz urodzily , mam pytanko
Jestem 4 dzien po porodzie , krew nie leci juz krwisto jasno czerwona tylko zrobiła sie ciemniejsza, martią mnie skrzepy i najbardziej zapach krwi, jest bardzo śmierdzący kojarzy mi sie z surowym mięsem nawet zepsutym, czytałam ze to nie dobrze i mam teraz schizy ze mam jakies zakazenie...
Jak to jest u Was z tym zapachem?

Wow ale niespodzianka z ta nasza Claudia;) Jeszcze wieczorkiem pisala a juz rano bylo po wszytskim:)
Ja nadal zapakowana. Jezdze co dwa dni na ktg- zapisy wychodza ok, poki co cisza i spokoj.. Stosuje rozne metody przyspieszania porodu ale nic nie pomaga.. Na pilce skacze codziennie ale na mnie cos nie dziala.. No nic.. czekam cierpliwie.
Zmykam spac!

cześć dziewczynki,
my już w domku po seansie TRON 3D - efekty fajne, muzyka też, ale momentami się zastanawiałam, czy Natalka nie przestraszy się głośniejszych odgłosów :confused:
Wreszcie kupiliśmy też suszarkę na pranie, taką pionową, bo jak ostatnio się rozpędziłam, to zupełnie nie mam gdzie tego wieszać! A co dopiero będzie przy dzidzi?

u nas ok, mały rośnie i jest bossskkki gdyby tylko tak mnie nie gryzł przy karmieniu, szok, piersi bolą mam napływ pokarmu i dosłownie łzy lezą jak karmię ale daję radę.
joasia - super, że już jesteś :-) może spróbuj się skontaktować z doradcą laktacyjnym i będzie mógł ci pomóc zanim całkiem mały ci zmasakruje piersi...

A JA mam juz pileczke.A powiedzcie mi tylko siedzicie na niej i sie bujacie czy jakies specjalne cwiczenia jeszcze znacie i wykonujecie?Bo Ja czytalam tylko o tym bujaniu i ruszaniu biodrami.
Gosia - można fajne ćwiczenia rozluźniające robić z ugiętymi nogami na piłce (toczenie piłki) i w klęku oprzeć się i też toczyć

elfa, AsiaK., olandia - Witam serdecznie i życzę szybkiego powrotu do pełni formy!
Iwi - trzymaj się kochana, trzymam kciuki, żeby poszło jak najlepiej!

No proszę! Patrycja też urodziła 4.1! Więc wychodzi na to, że urodziło się 9 dzieci!!!:szok:

Kurcze Natalka tak strasznie się teraz rozpycha, ze nie dam rady siedzieć, muszę się położyć. Jak jadłam obiad, to też tak dawała w kość! Nie mogłam się nachylić do talerza!:-D

Hej Diewczyny,
Widziałam ze niezły był ten 4.01. My juz nareszcie w domku, juz miałam dość tego szpitala, musieliśmy zostac dzień dłużej bo Kubulek dostał żółtaczki ale po lampie juz bilirubina jest w normie i nas wypuścili. Na całe szczęście. Maluch jest aniołkiem, prawie wcale nie płacze. Nawet na karmienia trzeba go wybudzać. To akurat z jednej strony kiepsko. Teraz musze go o 24 obudzic na amciu, bo śpi jak zaczarowany. Co do porodu to o 2.30 obudziły mnie skurcze, od razu co 3-5 min, do szpitala pojechaliśmy po 6.00 a 7.35 Kubuś juz był na świecie. Tak że z godzinke byliśmy na porodówce, nawet nie zdazyli mi nic dac na znieczulenie bo akcja tak szybko postępowała. No nic, co sie wycierpiałam to moje ale najważniejsze że Kubuś cały i zdrowy, choc mniejszy niz miał byc o jakies 500g.

Witaj Patrycja!

tylko pogratulować, że tak ekspresowo się wszystko potoczyło i że Kubuś jest taki spokojny :-)

Nadeszła pora na zmianę suwaczka ;-)

Niestety nie ma zmiłuj, muszę się położyć. Dobrej nocki!

wow,Patrycja, ale szybko poszlo :-) :-)

ja też mam podstawowe kanały tylko i zazwyczaj ściągamyz z chomika i coś na kompie oglądamy :-)
Dziś oglądaliśmy "Salt" z A.Jolie. Bardzo fajny :-)

zaraz szykujemy się do jakiegoś następnego.

dobrej nocki! :-)

a ja już nie śpię :-) po mału przyzwyczajam się do tych moich rannych pobudek...

mąż też już się widzę stresuje... bo wstał razem ze mną i przeżywa że od jutra będę w szpitalu i takie tam... a to wcale nie jest pewne że położę się do szpitala... może zdecyduję się na ktg co drugi dzień?! zobaczymy... w każdym bądź razie siedzi koło mnie na łóżku i ogląda coś w TV i patrzy się na mnie:-)

rzeczywiście ten 4.1. był mega owocny... ach... ta pełnia...:-) ale dobrze że dziewczynki są już w domach z maluszkami...

idę pic herbatkę...

.......................................................

zauważyłam że dzisiaj BB ma być chwilowo niuedostępne...

Ostatnia edycja:
reklama
Hej z rana :-) Ja już na nogach od 3. Jakiś palant zadzwonił domofonem i nas obudził. Mąż śpi a ja oglądam tv. Ale chyba zaraz spróbuje ponownie zasnąć. Monciaa, skoro mąż i ty nie śpicie to może jakiś masaż z rana na przyspieszenie :-)

Do góry