reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Witam:) Ja juz urlopuje:)
Teraz podobno zostal zniesiony ten wymog ze do 10 tygodnia ciazy musisz byc na wizycie do grudnia 2011r.Trzeba byc w ciazy 3 razy minimum u gina. po razie na kazdy trymestr.

reklama
Witam:) Ja juz urlopuje:)
Teraz podobno zostal zniesiony ten wymog ze do 10 tygodnia ciazy musisz byc na wizycie do grudnia 2011r.Trzeba byc w ciazy 3 razy minimum u gina. po razie na kazdy trymestr.

No nie wiem jak to jest. Ale chyba będę chodzić do dwóch lekarzy - o ile nie jest to zabronione :-)
Ten na nfz będzie mi dawał skierowania na większość darmowych badań, a ten prywatny będzie mnie prowadził i dawał zwolnienia w razie potrzeby :-)
Niestety dużo badań jest płatnych, a jeżeli będę chodzić na nfz to będę mieć bardziej darmowe, a wyniki mogę zawsze pokazać obu lekarzom :-)
No wiesz, ten prywatny jest super i potrafi się mną zająć, a ja miałam problemy ze zdrowiem i potrzebuję dobrej opieki.
Mogę tak zrobić jak myślisz??

A pisz jak było na urlopie

Ja mysle, ze raczej mozesz tak zrobic.Prywatnie jest zawsze lepiej chodzic bo gin nie traktuje Cie jak ,,kolejnego przypadku" tylko indywidualnie. Jak bym miala kase na prywatnego to bym sama tak zrobila:) A wiem ile kosztuja badania jak sie za nie placi. Kasa idzie....A to ze do 2 bedziesz chodzic to nie jest chyba zabronione:)Trzeba jakos kombinowac:)

Od dzisiaj 2 tyg urlopu:) Ale sie nie moglam doczekac:) I postanowilam ze tydzien posiedze w domu a w nastepnym pojade do mamy w koncu. Zadko mnie teraz widzi. Posiedze sobie na podworku a nie bede sie kisic w bloku:)
Kazdy kto wie ze jestem w ciazy powtarza mi zebym na zwolnienie poszla i nie byla glupia, nie w takiej pracy. Ciekawe tylko czy mi gin da... Bo sie tam mecze. A dopiero ide do niego pod koniec lipca....:/

Ja mysle, ze raczej mozesz tak zrobic.Prywatnie jest zawsze lepiej chodzic bo gin nie traktuje Cie jak ,,kolejnego przypadku" tylko indywidualnie. Jak bym miala kase na prywatnego to bym sama tak zrobila:) A wiem ile kosztuja badania jak sie za nie placi. Kasa idzie....A to ze do 2 bedziesz chodzic to nie jest chyba zabronione:)Trzeba jakos kombinowac:)

Od dzisiaj 2 tyg urlopu:) Ale sie nie moglam doczekac:) I postanowilam ze tydzien posiedze w domu a w nastepnym pojade do mamy w koncu. Zadko mnie teraz widzi. Posiedze sobie na podworku a nie bede sie kisic w bloku:)
Kazdy kto wie ze jestem w ciazy powtarza mi zebym na zwolnienie poszla i nie byla glupia, nie w takiej pracy. Ciekawe tylko czy mi gin da... Bo sie tam mecze. A dopiero ide do niego pod koniec lipca....:/

No a skierowania na badania daje mi ten z nfz i nas w przychodni są darmowe :-)
a ci lekarze chcą i tak te same badania robić więc wyniki pokaże i temu i temu

No a skierowania na badania daje mi ten z nfz i nas w przychodni są darmowe :-)
a ci lekarze chcą i tak te same badania robić więc wyniki pokaże i temu i temu
Pewnie ze mozesz obu pokazac:) to samo chca. Chociaz ja Ci powiem ze jak ja poszlam do swojego na NFZ to dostalam skierowanie na morfologie, mocz i wr a znajoma ktora chodzi prywatnie dostala pelen pakiet badan, nawet na hiv. A grupe krwi masz? Bo ja nie moge znalesc ksiazeczki od oddawania krwi i u mamy bede jej szukac bo gin mi powiedzial ze skierowania nie da a na grupe krwi kosztuje 68 zl.... Wiec musze znalesc.

Dzień dobry :)

Jak tam u Was z pogodą ? Bo do nas nadciągnęły chmury i słoneczko znikło ...z jednej strony się cieszę bo wreszcie odetchnę od upałów ale z drugiej taka pogoda jest przygnębiająca.

Przedwczoraj powiedzieliśmy teściom, po minucie euforii była zmiana tematu tak jakby nic się nie stało, żadnych pytań , nawet o termin czy tydzień nie spytali ...ale cóż jestem przyzwyczajona.

Wczoraj małe zakupy, niestety ciążowe ubrania z przecen poszły jak świeże bułeczki i musiałam obejść się smakiem...Za to mąż skorzystał:)

Aaa i najważniejsze brzuch tak urósł , że już nie za bardzo potrafię spać na brzuchu, wczoraj nawet czułam jakieś "motyki"(nie za wcześnie?)

Dziewczyny od kilku dni boli mnie głowa, wczoraj miałam ciśnienie 74/41 a dzisiaj mam 84/43, trochę chyba za niskie. Czy myślicie, że to może być jakiś problem dla ciąży?? Mój gin od soboty na urlopie i nie mam nawet gdzie zapytać :(

joasiab smigaj do lekarza bo strasznie niskie masz cisnienie.
TakaJednaKobitka u nas z samego rana lalo strasznie teraz przestalo ale wyglada, ze caly dzien bedzie taki :-(. co do zakupow moze sie jeszcze uda, a motylki kto wie w koncu kazda kobieta w innym momencie wyczuwa a moze dzidzia akurat w takim miejscu jest ze ja wyczuwasz :-)

Dziewczyny od kilku dni boli mnie głowa, wczoraj miałam ciśnienie 74/41 a dzisiaj mam 84/43, trochę chyba za niskie. Czy myślicie, że to może być jakiś problem dla ciąży?? Mój gin od soboty na urlopie i nie mam nawet gdzie zapytać :(

Witajcie kobietki!
Mysle ze to nie jest problem dla ciazy , poprostu musisz uwazac bo przy takim cisnieniu moze ci sie slabo robic . Kochanie moze kawke wypij ?a jak to nie pomoze to radze isc do lekarza.

reklama
hej dziewczyni jutro ide do lekarza na 18.30 juz nie moge sie doczekac jak zobacze juz dzidzie troszke wieksza ale z drugiej strony strasznie sie boje ze znow na USG wyjdzie ciaza obumarla.....trzymajcie za mnie kciuki...

Do góry