reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

reklama
Księżulo dziś zaszalał, wizyta trwała całe 2 minuty. :rolleyes:

Dziewczynki czy już wszystko macie zapięte na ostatni guzik??
ja w sumie tak, zostało przynieść wanienkę z piwnicy i ją wyczyścić.

Ale Fogia ma taki problem, że będzie w szpitalu, na położnictwie, i tu dobrego rozwiązania nie ma...
najlepiej byłoby urodzić w dzień przyjęcia do szpitala. Do 13 zwolnienie, 14 szpital i poród, no i problem z głowy. :rolleyes2:

dziewczyny ja mam takie pytanie CZY WY MACIE JUŻ KUPIONE LAKTATORY????
ja mam po Filipku laktator firmy avent.

PS wujek zakazał mi jedzenia słodyczy bo powiedział, że mały nigdy nie zrezygnuje z takiej diety w moim brzuniu i będę go nosiła do Wielkanocy :-D
fajny ten Twój wujek :-)

Ribi: dzięki ładny ten Mitex. Ja laktator mam Avent, dostałam po siostrze;) jej się bardzo przydał. Butelki też mam aventu żeby nie było problemu, ze coś nie pasuje.

dziewczyny ja mam takie pytanie CZY WY MACIE JUŻ KUPIONE LAKTATORY???? Pytam bo ja nie mam i tak naprawdę pomyślałam, że jak się okaże że jest niezbędny to watedy kupię a tak to może się okazac niepotrzebny wydatek. Jak jest u was?
Kochana ja kupilam przed porodem i uzywam bo mam taki nawal!
dzisiaj byla polozna i mowila ze albo laktator albo reka, niestety reką nie wychodzi a laktatorem nawet nawet mam TT ręczny, dzieki bogu ze go mialam wczesniej bo umarlabym chyba:)

dzisiaj troszke spokojniejszy dzien nawet pospalam..
zaraz kapanko i karmionko..

aa. no i dzisiaj szymo mial wypic glukozke z butelki- z aventa sie ksztusil a z TT super poszlo:) natomiast smoczki uspakaj.. bo wisi mi na cycu wiec wkladam tylko do zasniecia a potem on wypluwa wiec TT ksztusil sie a AVENT jest git:) smieszny ten moj synio, choc pokazuje charakterek, imie idealnie dobrane! ryczy jak nie moze sutka zlapac, jak zapomni zamknac buzie zeby ssac, podczas kapieli, przebierania, ach... biedni sasiedzi:)

Ostatnia edycja:
oj Ja jak po porodzie jak wróciłyśmy do domku jak zobaczyłam swoje stopy(pi,ęty i pazurki ) to zaraz wzięłam się w obroty...dobrze ze na porodówce miałam skarpetki na nogach... a tak niby mi się wydawało ze mam zrobione pięty itd ale wygiąć dobrze się nie dało i jak pisalam wydawało mi się...Ale super uczucie wreszcie brzuch nie zasłania wszystkiego:)

Ale ten czas leci-Wlaśnie spojrzałam na suaczek i Maja jutro skończy 2 tygodnie:)

No i jak na złość pazury i włosy rosną jak głupie. Jedyne pocieszenie to te włosy na głowie bo z nich to przynajmniej radość jest :-) Ale te pozostałe, okropieństwo.
Jak pójdę rodzić to pewnie padną na porodówce ze śmiechu, jak zobaczą moje golenie w kroku ;-)

co do golenia... to ponieważ raz w tygodniu mam badanko ginekologiczne to minimum raz na tydzień musze golić bikini ... więc golę całość na "oko" i też nieraz takie golenie mi wychodzi, że mam wrażenie że ginek się uśmiecha pod nosem:-D ale powiem ci że z golenia na golenie coraz szybciej mi to idzie i coraz mniej się przejmuję, że coś tam zostało...

był u nas ksiądz i modliliśmy się o wyjście Szymonka z brzunia:-) śmieszny ten ksiądz... powiedział, że jeszcze dzisiaj skontaktuje się z "Górą" aby mi wody odeszły :-D był też w sypialni bo chciał zobaczyc kącik Szymka i powiedział że cudny :-) i w ogóle mieszkanie mu się podobało bo pod kolor wszystko i dobrane "ze smakiem", więc dostaliśmy nawet obrazki świętych pod kolor do pokoju stołowego:-D

Ostatnia edycja:
Ja wrocilam na szczescie cisnienie dzisiaj znowu 140 czyli najwyzsza z najmniejszej czyli malo brakowalo.A widze ze jednak wczoraj 8 dzieciaszkow bylo ale numer nie moge uwierzyc taki rekord.Ok a teraz was poczytam co tam sie dzialo jak mnie nie bylo.

Uff... uporałam się z pierogami ale kuchnia wyglądała jak po bitwie niestety, jestem jak słon w składzie porcelany:-D

Co do laktatora to ja już mam, bo napewno będę używać, bo muszę na studia jeździć 3 razy w tygodniu i m będzie musiał z małą zostawać. Tak szczerze to mnie to przeraża bo ja muszę wyjść o 15 żeby zdążyć do Katowic na zajęcia a m wraca o 17, a nikogo tu nie mamy takiego, obiecała koleżanka ale im bliżej porodu tym żadziej się pokazuję.... zawsze tak jest każdy chętny jak nie potrzebny...

a ja siedzę i ryczę, dopadły mnie lęki, strachy krogulcze :-(

przypaliłam garnek, gotowałam ryż, w całym domu siwo.

znowu robi się ze mną to co na początku ciąży, wszystkie gary miałam wtedy czarne.:-(

reklama
A nie czytam was dluzej .Jak nie chalwa pada w teksatch to michalki i paczek a Ja tutaj po takei rzeczy to do polskiego sklepu musze jechac wiec nie mam tego pod reka.I co Ja teraz zjem zostala mi tylko princessa mleczna no coz z braku laku chyba tym slodkim sie zapcham.A odnosnie Szymonow mowicie ze to uparciuchy male?Bo My sie wciaz wahamy albo bedzie Szymon Filip albo Filip Szymon no ale jak was czytam to moze postawie na Filipa? A wczoraj szukalam w internecie o domowych sposobach wywoalania porodu i jakas polozna podobno komus zalecila zeby cieply prysznic i poszczypac sie troszke u gory brzucha po bokach i powiem wam ze z ciekawosci szczyplam sie 4 razy i mnie cos kluc zaczelo.NIe wiem moze i psychika zadzialala ale przestalam bo JA mam jeszcze czas ale mysle ze mozecie dziewczyny w terminie sprobowac bo to napewno nie zaszkodzi bo ani wysilek ani bol nie wiadomo jaki chodzi chyba o to zeby pobudzic tylko skurcze.

Do góry