reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

U mnie na komodzie leży wielka miska michałków białych w białej czekoladzie z białym musem, są przepyszne.

kurna takich jeszcze nie jadłam:szok:
gdzie je kupiłaś??

monciaa
hehehe dobre sobie , mały się ma za dobrze w brzuszku Twoim, jak tu biedaka wypędzać :-D

Ważne pytanie
czy wy notujecie skurcze na kartce co ile są i jak długo trwają??
ja mam często to twardnienie brzucha ale nie notuję tego a do porodu podobno trzeba mieć karteczkę z notatką
ja - głupol się przyznam , że chyba nawet nie umiem tego notować:sorry2:

reklama
dziewczyny matko co nas tak dzis wzielo na slodkie :-p

monciaa no to ty musisz sie starac zeby szymcio wyszedl pamietaj zadnych slodyczy :-)wiesz z drugiej strony mu sie nie dziwie,ze mu sie nie spieszy w koncu gdzie mu bedzie lepiej jak nie u mamy w brzuszku

moniaivoy zycze owocnego wieczorku, moze mnie tez sie uda mojego zaciagnac do lozka bo do paru dni planujemy male bara bara i nic nam z tego nie wychodzi :-( oby dzis sie udalo.
--------

claudia ja nie notowalam i pierwsze slysze o tym, ze kartka jest wymagana wazne zebys wiedziala mniej wiecej co ile masz skurcze i od kiedy.

kurna takich jeszcze nie jadłam:szok:
gdzie je kupiłaś??
Dostaliśmy od moich rodziców, pewnie w realu albo carrefure kupili. Tak wyglądają i są pyszne białe.jpgUciekam, bo trzeba trochę oczu oderwać od kompa bo oślepnę.

--------

claudia ja nie notowalam i pierwsze slysze o tym, ze kartka jest wymagana wazne zebys wiedziala mniej wiecej co ile masz skurcze i od kiedy.

aha
bo ja bym musiała siedzieć i kurde co do sekundy notować...

ale chyba wyczuję to, że to są TE skurcze , jak myślicie??
........................................................................................
Muszę tych michałków poszukać w sklepie

a my czekamy na księdza... dzisiaj kolęda... i znając życie przybędzie do nas późnym wieczorem...
ale poprosze księdza aby jakieś modły odprawił aby Szymuś zdecydował się na wyjście...:-D

do mnie harbatka z liści malin nie przemawia bo może wywoływać krwawienie i jakoś wolę nie kombinować. Tak jak z myciem okien czy froterowaniem podłóg może to zadziałać w 2 stronę i odleić łożysko a mam przykład mojej mamy że z tym nie ma żartów bo ona miała odklejone łożysko i niewiele brakowało i mojego brata by nie było bo utopiłby się w brzuchu w krwi ale całe szczęście że była wtedy w szpitalu

do mnie harbatka z liści malin nie przemawia bo może wywoływać krwawienie i jakoś wolę nie kombinować. Tak jak z myciem okien czy froterowaniem podłóg może to zadziałać w 2 stronę i odleić łożysko a mam przykład mojej mamy że z tym nie ma żartów bo ona miała odklejone łożysko i niewiele brakowało i mojego brata by nie było bo utopiłby się w brzuchu w krwi ale całe szczęście że była wtedy w szpitalu

mi też ginek nie zalecił aż takich porządków domowych... zwłaszcza jak się wiekszość ciąży człowiek oszczędzał:-)
co do herbatki to powiedział że najlepsze rezultaty są po 1-2 tygodniach picia... od razu nie pomoże...

więc pozostaje mi czekać:-)

ariska - a odszedł ci czop?? czy tak jak mój udaje że go nie ma :-)

reklama
A ja wlasnie wcinam paczka;) tez mnie cos na slodkie naszlo. A te biale michalki naprawce pyszne:) niestety juz sie kilka dni temu skonczyly.. :)
Claudia ja tez nie slyszalam ze trzeba miec zanotowane co ile ma sie skurcze no chyba ze dla wlasnej wiadomosci mozesz w domu notowac:)
Monciaa no ciekawe jak u Ciebie bedzie po masazu bo ja mialam wczoraj i nic sie nie dzieje.

Do góry