reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

giovanessa dziękuję Ci bardzo kochana, a mogłabyś mi powiedzieć skąd wzięłaś info o tych 2 tygodniach dodatkowego urlopu mac. W tej mojej gminie to ja muszę mieć na wszystko papier, niestety. I jakbyś mogła mi powiedzieć jeszcze czy jak się urlop mac. skończy to mam zagwarantowane, że pracodwaca mnie przyjmie na takich samych warunkach jak byłam zatrudniona przed ciążą? Jak to w tej chwili wygląda?

reklama
giovanessa dziękuję Ci bardzo kochana, a mogłabyś mi powiedzieć skąd wzięłaś info o tych 2 tygodniach dodatkowego urlopu mac. W tej mojej gminie to ja muszę mieć na wszystko papier, niestety.
Z kodeksu pracy. Ale nie wiem, jak jest w Karcie Nauczyciela, a Ty pewnie na tych zasadach?

I jakbyś mogła mi powiedzieć jeszcze czy jak się urlop mac. skończy to mam zagwarantowane, że pracodwaca mnie przyjmie na takich samych warunkach jak byłam zatrudniona przed ciążą? Jak to w tej chwili wygląda?
Niby tak, ale najbezpieczniej jest jednak obniżyć sobie wymiar czasu pracy po powrocie z macierzyńskiego i wtedy trwa ochrona przez rok... ale znów nie mam pojęcia, jak to wygląda w Karcie Nauczyciela...

no ewcia dobrze powiedzine uzaleznione:) ja nie wyslalam do znajomych sms tylko najpierw BB :)
p.s. odnosnie PW ciesze sie ze w miare jest ok, dalej jestem z Wami myslami i trzymam kciuki!!!

troszke poczytalam, ale nie ma szans byc na biezaco, zatem.. jesli maly sie nie obudzi ide spac:)
padam na pysk ostatnio!

giovannessa niby w karcie jest zapis, że w sytuacjach gdy coś w niej nie jest opisane to dokumentem rozstrzygającym jest właśnie kodeks. Myślę, że przez ostatni rok nic w tym temacie się nie zmieniło. A powiedz mi, jeśli jeszcze mogę CIę trochę pomęczyć, czy jeżeli po urlopie mac. idę na np. roczny wychowawczy to później muszą mnie przyjąć? Czy już wtedy robią co chcą?

Hej dziewczyny:)

Jestem dzis padnięta...nie mam sił poodkurzałam, powiesiłam pranie i padam, nawet nie mam sił poczytać Was...ide sie położyć, jak odzyskam siły, to wpadnę na BB. Poza tym nocka nieprzespana, co chwile kibelek odwiedzałam...

Biala - urodziła super:) Alez niespodzianka:)

giovannessa niby w karcie jest zapis, że w sytuacjach gdy coś w niej nie jest opisane to dokumentem rozstrzygającym jest właśnie kodeks. Myślę, że przez ostatni rok nic w tym temacie się nie zmieniło. A powiedz mi, jeśli jeszcze mogę CIę trochę pomęczyć, czy jeżeli po urlopie mac. idę na np. roczny wychowawczy to później muszą mnie przyjąć? Czy już wtedy robią co chcą?
Niby muszą Cię przyjąć, ale w pierwszy dzień po powrocie mogą Cię zwolnić...

Niby muszą Cię przyjąć, ale w pierwszy dzień po powrocie mogą Cię zwolnić...
w szkole to im się może nie udać, sprawy zwolnień, zmniejszenia etatów itp załatwia się w maju, 3 miesiące przed rozpoczęciem roku szkolnego. A jeżeli biorę wychowawczy od np. sierpnia do sierpnia albo do końca czerwca to muszą mnie przyjąć od września, przynajmniej tak mi się wydaje.

Ribi: mnie też zaczyna przerażać powrót do pracy. Niby mam umowę na czas nieokreślony, ale boję się, jak to będzie. Na moje miejsce przyjęli w zastępstwie kogoś innego i zaczęłam się martwić, że po tym roku to już o mnie zapomną. Mam duży komfort bo z Mają zostanie moja mama, ale jakoś nie umiem sobie siebie wyobrazić, tu praca tu dziecko. Zawsze byłam niezależna, zostawałam po godzinach, dużo robiłam w domu nie wiem jak teraz to mi się uda połączyć...

reklama
Ribi ja teraz mieszkam na Gądowie i tu mam najbliżej na Kłodnicką albo Białowieską koło mojej pracy, zresztą do obu żłobków chodziła Ania, z tym że na Białowieskiej zrobili żłobek dla dzieci z alergiami i jeśli Dominisia nie będzie miała żadnej alergii (oby nie!!!) to na pewno na Kłodnicką a nad drugiego wyboru się jeszcze zastanowię. A dlaczego myślisz, że akurat tam na Złotnikach będzie się łatwiej dostać? Miałaś jechać po stanik, byłaś?

Klaudoos idź spać kochana i staraj się jak najwięcej spać wtedy gdy Szymek śpi, bo się zajedziesz.

Do góry