reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

Gosia27-no niestety da sie zrobic kupke przy porodzie....moja kolezanka zrobiła niestety...
ja tez jestem zwolenniczka lewatywy -jeden kłopot mniej....ma sie ten komfort ze nie bedzie niespodzianki...i z tego co czytałam gdzieś lekarze tez sa za bo w razie czego dziecko nie ma z tym kontaktu.
Mi za pierwszym razem udało się pójść do wc przy 6 cm rozwarcia juz na porodówce,a teraz niby byłam przed wyjazdem na ip...ale i tak mi zrobili małą lewatywke...i jak się okazalo dobrze,bo wcale tak do końca wszystko nie poszlo..dopiero lewatywa pomogla.
A moze kup sobie sama zestaw w aptece??i zrobisz sobie w domku??

reklama
Gosia - położna na SR mówiła właśnie, że lewatywa jest dobrowolna i robią bardziej dla naszego komfortu, niż dla ich wygody,bo dla nich to nie problem, a niektóre kobiety boją się przeć, bo czują jakby miały zaraz zrobić k...
Zastanawiam się, czy nie mogłabyś sobie sama kupić i zrobić wcześniej w domu lub poprosić w szpitalu. Tylko nie mam pojęcia ile godzin wcześniej trzeba by to zrobić, żeby zdążyć dojechać do szpitala... Może dziewczyny, które już miały robioną potrafią powiedzieć, jak to faktycznie działa, jak szybko. Bo w obsłudze podobno nie jest trudne - tak słyszałam...

to się nazywa Enema lub Rectanal

Witajcie:-)
Czasu coraz mniej, ale zaglądam żeby zobaczyć jak tam wygląda gorąca linia :)
widzę że slicznie się rozpakowujecie:-) supcio:-)
Ewciu - śliczna ta lista styczniowych maleństw, czytelna i taka ciepła, podziękowania za zaangazowanie, żeby lista wyglądała jak wygląda :-)

idę potulić się troszkę do Maciusia mojego Kochanego :-) była dziś połozna wyoglądała go powiedziała, że pieknie dbamy, synuś wyglada kwitnąco :-) pozdrawiam

Ok dzieki dziewczyny no wlasnie tylko jak samemu zrobic ta lewatywe to kiedy i zeby zdarzyc potem do szpitala jakby cos bo czytalam ze ona tez ma wplyw na skurcze.No trudno dopytam sie jutro poloznej dokladnie co i jak i bede sie martwic pozniej niby jak inne kobiety bez lewatywy tutaj przezywaja to i JA musze dac rade.Ale inne kobiety np angielki sa od poczatku i od zawsze do tego przygotowane dla nich to cos normalnego ze tej lewatywy nie ma a ja jednak bym ja wolala. DObra kochane JA tez sie juz klade i ciekawe czy jeszcze cos nas dziisaj czeka?MOze na telefonie podejrze jak sie w nocy przbudze bo ciekawe co z Biala nie odzywa sie a miala jechac do kliniki.To do jutra pa.

monia-t- no jak mi zrobiła lewatywę to z kozetki do wc było 5m moze-od razu po kazała wstać i iść do wc...i od razu był efekt:)....
a czy zdązysz dojechać???? ja miałam przy 7 cm rozwarcia...i nie wiem na ile przyspiesza.
tez się juz zegnam po po 24 czeka mnie pobudka na cycocha...Majka najadła się i usneła 30 min temu...
Dobrej nocki i owocnej w rozpakowywanko:)

jutro o 10 mam wizytę u hepatologa, więc zmykam jeszcze do kąpieli i do spanka.

Życzę słodkich snów i zadowolonych dzieciaczków :-)

reklama
ja też już idę spać, kompletnie padnięta jestem dzisiaj, za dużo rzeczy, prac, zakupów...
a jutro trzeba do lekarza wstać.
dobranoc

Do góry