reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

reklama
u nas dziś ksiądz był nowy, taki co niedawno przyszedł i nawet się nic nie spytał kiedy rodzę czy coś, proboszcz to wiem, że by pytał bo za każdym razem przy spowiedzi zamiast kazania się pyta jak się czuję itp;p
mój mały wg usg z czwartku miał coś niecałe 3 kg ale wiem i nawet widzę po tym ile pisałyście a ile Wasze dzieci miały po urodzeniu, że usg raczej zaniża wagę. Cieszyła bym się z takiej wagi dziecko do 3,5 bo wiem i nawet ;lekarz mi powiedział, że nie mogę mieć dużego dziecka ze względu na posturę bo będę mieć ciężki poród lub cc

claudia to u nas ten napis każdy robi sobie sam, w święto 3 króli, przynosi z kościoła poświęconą kredę i psze właśnie K+M+B i rok, czyli Kacper Melchior i Baltazar. Co parafia to inne obyczaje.

claudia a co Wam pisze ten ksiądz na drzwiach?

dobrze claudia napisała K+M+B tzn. Kacper, Melchior, Baltazar

ale ciekawostka z Gościa Niedzielnego:
"Błogosławieniu domów podczas tzw. kolędy towarzyszy napisanie inicjałów trzech mędrców (K + M + B) oraz bieżącego roku. Można to odczytywać jako życzenie, by w tym domu nie zabrakło mądrości wskazującej drogę do Boga. Ten skrót jednak rozumieć należy także inaczej: Christus (C=K) mansionem (M) benedicat (B) – niech Chrystus błogosławi to mieszkanie."

claudia4you-- pewnie ksiadz przychodził po 6 stycznia ( czyli tak jak fogia pisze po 3 królach .. ) i pisał na drzwaich ludziom którzy nie byli wówczas w kosciele i nie pisali sobie sami... takie poswiecenie domu.. :)

ja zaraz lece pod prysznic i do Kliniki ... na wszelki wypadek wezme ze sobą walizeczkę.. ale mysle ze to tylko silniejsze skurcze :)

no ja właśnie czytałam o tym olejku że zmiękcza szyjkę i że od dawnych czasów go używają dzięki tym właściwościom. Dużo się naczytałam i to nie tylko fora ale były też artykuły na stronach i doszłam do wniosku że zaszkodzić nie zaszkodzi a może pomóc a tak pozatym 2 dni w kibelku nie byłam to podziałało jak balsam na moje jelita hehehe

co parafia to obyczaj:)
dobra kochane brzuchatki ja już zwiewam, czas się przełączyć na tv jak mąż skończy karmić wirtualne rybki w swoim akwarium:ppp może ok 22 zajrzę z ciekawości czy coś sie ruszyło dalej;ppp
a tym czasem dobranoc:****

Wiesz co dokładnie nie pamiętam
bo ostatni raz kolęda była u rodziców 10 lat temu
Ale wiem że pisze rok w którym byli i coś jeszcze do tego litery (chyba K+M+B)
zawsze tak pisali
K+M+B 2011 powinno się pisać dopiero po 3 Króli, które wypada w czwartek, pisze się poświęcona kredą.

u mnie ok, miałam dziś gościa-moja siostra przyjechała obejrzeć pokoik Alusi-zachwycona była.
jutro mam rano o 9.30 usg, zobaczymy ile mała urosła i jaki realny termin porodu.
wczoraj mieliśmy ostatnie ćwiczenia na SR, położna sprawdzała jak mała ułożona i serduszka detektorem słuchaliśmy :-)
mała ustawiła się główka w dół, ale jest jeszcze ukośnie, nie zaczęła wstawiać się w kanał więc na parcie mam się umówić jak się wstawi.
zobaczymy jak usg jutro, nie mogę się już doczekać.
doczytałam Was, dużo dziś się dzieciaczków urodziło-super :-)
gratulacje wszystkim dzielnym mamusiom i dzieciaczkom.

reklama
a mnie znowu na wieczór skurcze łapią. Już zaczynam mieć tego dosyć. Antoś weź się zdecyduj, a nie jakieś zabwy mi tu urządzasz. :crazy:

Do góry