reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
u nas dziś ksiądz był nowy, taki co niedawno przyszedł i nawet się nic nie spytał kiedy rodzę czy coś, proboszcz to wiem, że by pytał bo za każdym razem przy spowiedzi zamiast kazania się pyta jak się czuję itp;p
mój mały wg usg z czwartku miał coś niecałe 3 kg ale wiem i nawet widzę po tym ile pisałyście a ile Wasze dzieci miały po urodzeniu, że usg raczej zaniża wagę. Cieszyła bym się z takiej wagi dziecko do 3,5 bo wiem i nawet ;lekarz mi powiedział, że nie mogę mieć dużego dziecka ze względu na posturę bo będę mieć ciężki poród lub cc

claudia to u nas ten napis każdy robi sobie sam, w święto 3 króli, przynosi z kościoła poświęconą kredę i psze właśnie K+M+B i rok, czyli Kacper Melchior i Baltazar. Co parafia to inne obyczaje.

claudia a co Wam pisze ten ksiądz na drzwiach?

dobrze claudia napisała K+M+B tzn. Kacper, Melchior, Baltazar

ale ciekawostka z Gościa Niedzielnego:
"Błogosławieniu domów podczas tzw. kolędy towarzyszy napisanie inicjałów trzech mędrców (K + M + B) oraz bieżącego roku. Można to odczytywać jako życzenie, by w tym domu nie zabrakło mądrości wskazującej drogę do Boga. Ten skrót jednak rozumieć należy także inaczej: Christus (C=K) mansionem (M) benedicat (B) – niech Chrystus błogosławi to mieszkanie."

claudia4you-- pewnie ksiadz przychodził po 6 stycznia ( czyli tak jak fogia pisze po 3 królach .. ) i pisał na drzwaich ludziom którzy nie byli wówczas w kosciele i nie pisali sobie sami... takie poswiecenie domu.. :)

ja zaraz lece pod prysznic i do Kliniki ... na wszelki wypadek wezme ze sobą walizeczkę.. ale mysle ze to tylko silniejsze skurcze :)

no ja właśnie czytałam o tym olejku że zmiękcza szyjkę i że od dawnych czasów go używają dzięki tym właściwościom. Dużo się naczytałam i to nie tylko fora ale były też artykuły na stronach i doszłam do wniosku że zaszkodzić nie zaszkodzi a może pomóc a tak pozatym 2 dni w kibelku nie byłam to podziałało jak balsam na moje jelita hehehe

co parafia to obyczaj:)
dobra kochane brzuchatki ja już zwiewam, czas się przełączyć na tv jak mąż skończy karmić wirtualne rybki w swoim akwarium:ppp może ok 22 zajrzę z ciekawości czy coś sie ruszyło dalej;ppp
a tym czasem dobranoc:****

Wiesz co dokładnie nie pamiętam
bo ostatni raz kolęda była u rodziców 10 lat temu
Ale wiem że pisze rok w którym byli i coś jeszcze do tego litery (chyba K+M+B)
zawsze tak pisali
K+M+B 2011 powinno się pisać dopiero po 3 Króli, które wypada w czwartek, pisze się poświęcona kredą.

u mnie ok, miałam dziś gościa-moja siostra przyjechała obejrzeć pokoik Alusi-zachwycona była.
jutro mam rano o 9.30 usg, zobaczymy ile mała urosła i jaki realny termin porodu.
wczoraj mieliśmy ostatnie ćwiczenia na SR, położna sprawdzała jak mała ułożona i serduszka detektorem słuchaliśmy :-)
mała ustawiła się główka w dół, ale jest jeszcze ukośnie, nie zaczęła wstawiać się w kanał więc na parcie mam się umówić jak się wstawi.
zobaczymy jak usg jutro, nie mogę się już doczekać.
doczytałam Was, dużo dziś się dzieciaczków urodziło-super :-)
gratulacje wszystkim dzielnym mamusiom i dzieciaczkom.

reklama
a mnie znowu na wieczór skurcze łapią. Już zaczynam mieć tego dosyć. Antoś weź się zdecyduj, a nie jakieś zabwy mi tu urządzasz. :crazy:

Do góry