reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

Ja nie chcę nic mówić, ale powoli nie nadążam z tym kto już urodził, tyle dziewczyn i z każdym dniem więcej.....
ale cieszy mnie to

reklama
Dziewczyny mam pytanie bo od paru dni zaczely mi tez dretwiec dlonie i palce ale nie tylko bola mnie strasznie kosci a to zawsze po drzemce powiedzcie mi czy to tez moze byc od tego ze maly cos naciska bo wiem ze niektore z Was tez mialy problem z rekoma czy moze powinnam to zglosic jutro poloznej.Boje sie troche ze jak powiem to tutaj poloznej to moze to jest blachy powod a ona mnie do szpitala wysle.

ja od miesiąca mam drętwiejące dwa palce i lekarz mi powiedział że mała mi uciska

Skurczy nie mam żadnych albo takie że nie czuję, brzuch czasem się napina ale też jakoś nie czuję się nie komfortowo wtedy. Od 2 tygodni wychodzą mi kawałki czopa ciągle po troszku ale taki typowy to nie odszedł. Gdzieś tydzień temu zauważyłam obniżenie brzucha położna powiedziała że tak tydzień dwa po obniżeniu jest poród. No a u lekarza to pozamykana jestem choć szyjka skrócona na maxa od ponad 3 tygodni. Eh pozostaje mi czekać

Jednak ten olejek to był kiepski pomysł , nie dość że ohydny to jeszcze latam do wc :/

....i jeszcze dzis cały dzien będę sie stresowała. jutro egzaminy mam pisemne z polskiego i matematyki boje sie strasznie....;[

A tak wg ja po wczorajszej wizycie wiem tyle ze mała jest duża bo waży 3.376 g
a myślałam ze nie będzie az taka duża xd szyjka dalej nisko miękka, powiedział ze jak do 22 nie urodzę to mam sie zgłosić do szpitala...;]

trzymam kciuki za egzaminy, będzie dobrze, w końcu co dwie głowy to nie jedna ;-) dziewczyna już duża, to na pewno pomoże mamie

tysia, gdynianka - witamy z powrotem! wracajcie szybciutko do formy. Ucałowania dla dzieciaczków
klaudoos - dzięki, że chciałaś się podzielić swoimi przeżyciami i może dobrze dla nas, ze nie od razu na gorąco...

Wg moich obliczeń, to dziś urodziły się 2 dziewczynki (Kamila Elfy i córeczka zielonej) i 3 chłopaczków (Tomcio joasib, Norbercik Karlity i Mateuszek Moni_86)

W sumie mamy już.... 22 dzieciaczki: 11 dziewczynek i 11 chłopców :-D

----------------------
Gosia - stan kręgosłupa też może mieć znaczenie, szczególnie, jak ze stopami nic ci się nie dzieje. Zgłoś położnej, bo opuchnięcia powinny być pod kontrolą - sprawdzają funkcjonowanie nerek pod kątem zatrucia ciążowego

Ostatnia edycja:
ja już dziś straciłam rachubę co do ilości urodzonych dzieci hehe
gdynianka będzie dobrze, najważniejsze że z tą chorobą da się normalnie funkcjonować i WAs synek będzie się normalnie rozwijał jak każdy inny:)
ariska poczekaj jeszcze trochę po tym olejku, mąż mi mówił ze biegunka to pierwszy skutek;p
Gosia ja jak za długo leżę na jednym boku to cały mi drętwieje tak, że się nie mogę ruszyć, więc to dziecko uciska

ariska no widzisz nie chce wyjść Twoje maleństwo i już
chyba faktycznie Ci pozostało czekani cierpliwie aż się zdecyduje

a za cierpliwość to medal powinnaś dostać, mnie by już dawno coś strzeliło

ariska ja juz 5 dni po terminie mialam moja michaske :-) a tez w sumie nie dzialo sie nic specjalnego, zadnych rewelacji a jak sie zaczelo to na maksa. wiesz masz za to pewnosc, ze organizm ci sie oczysci przez to latanie do kibelka

Ariska jeszcze Cie w nocy moze ruszyc.Monia-t Ja wlasnie poza bolem i dretwieniem to nie widze zebym puchla a w pierwszej ciazy bylo widac odrazu a nogi jak mi spuchly to po nacisnieciu palcem dziura mi zostawala wiec dlatego niechce zabradzo nic mowic zeby bez pwoodu mnie nie polozyli.Maly zywiol nadal wierci sie jak trzeba wiec nie widze nic niepokojacego a zostalo 18 dni wiec chcialabym sie obejsc bez zbednego szpitala tym bardziej ze mam problem z opieka nad synkiem.Chyba jednak nie powiem albo meza sie jeszcze doradze no bo to sie w sumie zaczelo jak maly zaczal sie wyzej rozpychac ostatnio wiec duze prawdopodobienstwo ze to on.

ariska - czytałam, że czasami to przeczyści i dopiero po kilku godzinach rusza akcja porodowa. Niektóre kobiety piją po południu a dopiero nad ranem je bierze :)

Ktoś pisał, że wujek gin mówił, że po olejku rycynowym może popękać szyjka a moja położna twierdzi, że ten olejek rozmiękcza szyjkę... i bądź tu mądry...

Uaktualniam listę rozpakowanych na bieżąco, bo sypią się nam dzieciaczki jak szalone :) Czas przynajmniej leci nam oczekującym szybciej :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A my juz po kolędzie, ksiądz nawet sympatyczny, ale siedział chyba niecałe 10 min :) Ekspresowe tempo ma facet:)

Ariska- biedactwo, chyba faktycznie musisz uzbroić się w cierpliwość...

Do góry