reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

co do golenia to ja 2 dni temu męczyłam się chyba pół godziny, wymęczyłam się jak nigdy ;( później spojrzałam na efekt w lusterku i powiem Wam szczerze że trochę się przeraziłam - nie wiedziałam że jestem tam taka opuchnięta i cemniejsza niż wcześniej.. mam nadzieję że po porodzie wszystko wróci do normy :zawstydzona/y:

mnie wczoraj maz pogolił,i tez jak sobie lusterkiem zerknełam to sie przeraziłam ze taka jakas duza sie zrobiła,ciemna i jak nie moja:(ehh

reklama
cześć dziewczyny, do tej pory się nie udzielałam a jedynie podczytywałam forum, mam termin na 5 stycznia, ale z racji tego ze u mnie do tej pory się nic nie dzieje, nurtuje mnie jedno pytanie. Gin powiedział ze jak nie urodzę do 9 stycznia to następnego dnia mam sie u niego stawić i da mi skierowanie do szpitala. On pracuje w innym szpitalu niż ten w którym chciałabym rodzić i tu moje pytanie, czy takie skierowanie jest poprostu do jakiegokolwiek szpitala bądź do tego który ja mu podam, czy do tego w którym on pracuje? Może któraś będzie wiedziała. Będę wdzięczna za odpowiedź.

Witamy kolejną styczniową mamusię!
Sierowanie takie nie jest do konkretnego szpitala, możesz z nim jechać gdzie chcesz.

A ja mam jedno okno już umyte, zaraz biorę się za drugie, ale narazie nie mam sił.

wow

gorąca dziś bardzo gorąca :happy: To pewnie przez to zaćmienie. ;-)

a ja już myślałam, że i ja do rozpakowanych dołączę po ostatniej nocy. Męczyły mnie silne skurcze (najbardziej bolała blizna po cc:-() i ćmiło mnie w krzyżu i dole brzucha. CHyba po raz pierwszy tak na prawdę się wystraszyłam, że to już. Torba została spakowana do końca i czekaliśmy ale przeszło ok 4. :unsure: Nic już nie rozumiem. Teraz czuję się w miarę dobrze, nic nie boli, tylko brzuch mi twardnieje od czasu do czasu.

Hej Fogia - jak tam Twoje cukry?
ha, trochę spadły i to bez insuliny!!!! :szok: W Święta spotkałam się z taką ciotko-kuzynką, daleka rodzina. Ona jest dietetytkiem, podpowiedziała mi parę rzeczy, zrobiła jadłospis i nie jest źle. Na czczo nareszcie spadłam poniżej 100, mam 80-90 parę, a po posiłkach trzymam się poniżej 120.

Swoja drogą ja Ci powiem dlaczego nie są darmowe....bo firmy farmaceutyczne zbijają na tym kasę. (pracuję w twj branży więc wiem).
a to to ja wiem, ale widzisz skoro w innych państwach (UK np.) może być darmowe i skoro u nas tak bębnią, że taka konieczna to mogliby jakoś to inaczej rozwiązać, a nie żerować na poczuciu winy u rodziców. Idealistka ze mnie, wiem.

monciaa o skojarzonych to i ja różne rzeczy słyszałam, Fifi był takimi szczepiony, a teraz będę się zastanawiać. W sumie jest to jakieś obciążenie dla organizmu.

a u nas była moja listopadówa z Damiankiem :-) napatrzyłam się na dzidzię jak nie wiem co... może to też coś da ... hihihi...
Ania poszczypała mi brzuchol i wymasowała... może i to pomoże a jak nie pomoże to chyba będę chodzić w ciąży do lutego:/

nasprzatałam się znów... ale nawet brzuch się nie spiął... ehhh.... na pocieszenie jem Nutelle :-D

mnie wczoraj maz pogolił,i tez jak sobie lusterkiem zerknełam to sie przeraziłam ze taka jakas duza sie zrobiła,ciemna i jak nie moja:(ehh

U mnie tak samo, ale to normalne podobno w ciąży, mam tylko nadzieje, że po porodzie wszystko wróci do normy...

A ja chyba pójde na mały spacerek, ładna pogoda się zrobiła:) Moze jak pochodzę, to coś mnie ruszy;) Bo, ja juz bym chciała byc po :)

mój właśnie powiedział (jak zobaczył jaka zmordowana wyszłam z łazienki) że następnym razem mi pomoże ale po tym jak ją zobaczyłam w lusterku nie dam mu się tam dostać w świetle dziennym bo jeszcze też się przerazi ;-)

o rety.. nie mam na nic czasu!!!
w nocy nie mialam sil juz zajrzec! teraz mam chwilke wiec poczytam, dalam malemu smoka bo wisialby godzinami na cycu! wczoraj odciagalam pokarm bo.. piersi byly kwadratowe:szok: bolaly, gorace itd..
co 2h budzenia ne karmienie.. ach.. nie wiem co u Was wiec najpierw poczytam, spojrzalam tylko ze joasia megabobasa urodzila:) to moj szymo mniejszy hihi.. ale najwazniejsze ze juz ok..
najgorsze jest to ze zbiera mi sie ropa przy 1 szwie..;/
jutro przychodzi polozna.. dzis zarejestrowalismy synka.. dobra poczytam bo nie w temacie jestem:)

reklama
Witam się widzę że gorąca dzisiaj aż parzy. Dzieciaczki przychodzą na świat hurtowa ja jeszcze czekam dzisiaj w noc miałam też ciężką brzuszek mnie bolał, ale nic się nie działo oprócz tego. Byłam na spacerku może coś się ruszy ale tylko czuje lekki ból miesiączkowy i nic poza tym. Robię się już przeterminowana i boję się tego skierowania do szpitala i tam oczekiwanie na poród wolałabym aby się zaczęło naturalnie. Oczekiwanie jest najgorsze.

Do góry