reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

monciaa-to łap mezucha i do roboty
a jak nie to moze olejek by zdziałał cuda jak u nulini:)

seksik odpada... dopiero co wczoraj skończyłam kurację na paciorkowca i mamy zakaz zwłaszcza że mam mniej wód ...

a olejek... hmmm... pogadałam z wujkiem na ten temat i powiedział, że popękam strasznie jak mnie ruszy coś po nim... a jak nie ruszy to tylko się namęczę w kibelku...

więc zostaje mi chyba mycie okien, podłóg i mega dłuuugi spacer:-)

reklama
Hejka, ale dzisiaj się dzieje :)

Fogia - cieszę się bardzo, że walka przynosi efekty :)
Ja na czczo to max miałam kilka razy 86. Szczerze mówiąc to przyzwyczaiłam się po 2 miesiącach do innego jedzenia i nawet mi nie przeszkadza ta cukrzyca :)

Ja dopiero o 12 wstałam bo odsypiałam wczorajszą nockę jeszcze... Teraz mam pobolewania znowu od krzyża i podbrzusze rwie, czyli dzień jak każdy inny od dobrych 2-3 tygodni. Trochę te bóle przybierają na mocy, ale i tak się nic nie rozkręca :)

moncia --- i pewnie wujek ma racje :)

Ribi- ja dzis robie kotlety mielone.. do tego mysle o jakiejs zupce.. ale niewiem jeszcze jakiej... moze mizeria.. i to wszystko...
fogia--- no to super nie ma to jak miec dietetyka w rodzinie !
Klaudos--- super ze sie odezwałas.. koniecznie pokaz ten szef połoznej.. bo to nie dobrze ze Ci sie tam ropa sączy..

laski a ja zapomniałam powiedziec.. ze wczoraj juz przygotowałam łozeczko na przyjscie Kubusia.. a jakos tak gołe mi zaczeło przeszkadzac... dzis musze jeszcze poprasowac.. i rozebrac choinke.. jutro ma wpasc kilka kolezanek z maluszkami.. na takie urodzinowe ciacho a i Tomek dawno sie nie widział z tymi maluszkami.. wiec pewnie bedzie zadowolony.. no ale choinka musi zniknąc:)

co do odzwyczajania od pampy : dzis 0 w majtki.. ale i 0 proszenia sama akurat w dobrych momentach wysadzałam i robił.. no ale 0 to 0 ... niestety przed spaniem pytałam czy chce siku, kupe ( niechciał) tylko sie połozył nie minieło 10 minut ... " mamo kupe" no i cała pampa zasikana( a pytałam ) no i oczywiscie Kupa na sedes zrobiona... eh zeby on tak w ciagu dnia prosił.. no ale myslałam ze bedzie gorzej.. narazie małe sukcesy :)

klaudoos ty sie dziwisz, ze wisi przy cycu to przeciez najlepsze co moze go spotkac no i ma mame na wylacznosc. powinnas spac razem z nim ja tak robilam z miska i odsypialam nocki teraz moge zapomniec o czyms takim bo michaska nie pozwoli.

monciaa to bierz sie do roboty i gadaj do swojego szymcia, zeby sie juz wyprowadzal z brzucha bo eksmisje dostanie w najblizszym czasie wiec niech po dobroci wylazi :-p

biala powoli a sie nauczy najwazniejsze, ze sie juz udaje

ja już po wizycie od ostatniej wizyty szyjka się nie zmieniła lekarz nie wiedział co ze mną zrobić. Mówi tak dziecko się rusza, mamusia uśmiechnięta i co ja mam z panią zrobić no i ide w piątek do szpitala na KTG i chyba usg żeby zobaczyli czy z małą wszystko ok i w szpitalu mają zdecydować kiedy się mam do nich zgłosić i czy w piątek mnie zostawiają czy nie. Jak mnie wypuszczą to 12.01 mam wpaść do ginka się pokazać :) stwierdził że pierwsza ciąża to można przenosić tymbardziej że miałam trochę nieregularne miesiączki i moge mieć niedokładnie obliczony termin :)

Ale dziś wypiłam sobie olejku rycynowego pomieszanego z kubusiem i fujj gorszego świństwa nie piłam i czekam na efekty może coś się ruszy ;) wczoraj po prysznicu przysiady robiłam bo czytałam że może pomóc ale oczywiście nic tylko dziś mnie nogi bolą bo wkońcu już swoje ważę hehe

Fogia - cieszę się bardzo, że walka przynosi efekty :)
Ja na czczo to max miałam kilka razy 86. Szczerze mówiąc to przyzwyczaiłam się po 2 miesiącach do innego jedzenia i nawet mi nie przeszkadza ta cukrzyca :)
a wiesz, że ja się przyzwyczaić nie mogę. Najbardziej to brakuje mi bułeczek - kajzerek. :zawstydzona/y: I zdarzyło mi się coś nielegalnego chwycić ale że akurat to był moment, że cukier był bardzo niski to i nie skakał później za wysoko.

dziewczynki... gadam i gadam do niego... a on jakby uparty:-) wie swoje lepiej... a mamci nic a nic nie słucha :-D
wiem ze muszę teraz bardzo skrupulatnie obserwować jego ruchy - takie mam zalecenie... no i reszta okaże się jutro na wizycie... jak trzeba będzie pójść do szpitala to pójdę - zdrowie Szymonka najważniejsze...

jutro mamy księdza i smieję sie do małżona że może podczas kolędy ksiądz jakieś modlitwy zastosuje i wody mi odejdą :-D

ariska no to michaska sie nie spieszy no tak jak to maja one w zwyczaju :-p poczekaj niedlugo sie ruszy no i powiedz co my mamy z toba zrobic skoro tak sie dobrze trzymasz. SEKSIJ sie kobito jezeli mozesz ile wlezie bo pozniej post

reklama
dziewczynki... gadam i gadam do niego... a on jakby uparty:-) wie swoje lepiej... a mamci nic a nic nie słucha :-D
wiem ze muszę teraz bardzo skrupulatnie obserwować jego ruchy - takie mam zalecenie... no i reszta okaże się jutro na wizycie... jak trzeba będzie pójść do szpitala to pójdę - zdrowie Szymonka najważniejsze...

jutro mamy księdza i smieję sie do małżona że może podczas kolędy ksiądz jakieś modlitwy zastosuje i wody mi odejdą :-D
ja mam w sobote kolędę i siostra kracze, że też w trakcie zacznę rodzić :p

Do góry