reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Witajcie kochane!
Z tego co pamietam nie moga cie zwolnic do 6 miesiecy od powrotu do pracy , ponad to musisz wrocic na swoje stanowisko pracy bez pomniejszania wynagrodzenia, ponad to nie moga cie oddelegowac na inne miejsce pracy, jak nie wyrazisz pisemnej na to zgody . hmmm chyba to wszystko.
monia gratuluje!!
Dzis meczy mnie alergia znow , a juz mialam spokoj przez dobry tydzien z hakiem.
co do suchej skory to u mnie jakis koszmar jest . bardzo bardzo wysuszona .
Dobra kochane uciekam do fryzjera obciac wlosy bo strasznie mnie denerwuja :)
Pozdrawiam kochane

reklama
Hej dziewczyny
u nas dziś wściekle upalnie.
Mam do Was pytanie. Jutro wybieramy się nad jeziorko i tak się zastanawiam czy kobieta w ciąży może się kąpać w tego typu zbiornikach, chodzi mi przede wszystkim o ich czystość i ewentualne zakażenia. Co o tym myślicie?

to zależy... ja tam nawet na basen nie chodzę, bo mam skłonności do łapania bakterii i wolę nie...:baffled:
ale myślę, że trochę możesz się pomoczyć...:baffled::-)

Podzielone sa opinie co do kapieli . podobno nie powinno sie kapac w pierwszym trymestrze. ja bym pewnie nie ryzykowala ale ja jest przewrazliwiona kosmicznie na punkcie mojego malenstwa ;)
buziaczki

Monia_86 GRATULUJĘ:-)

Co do suchej skory to ja wypijam bardzo dużą ilośc wody w ciągu dnia, a poza tym tak jak poleca Blondi84, oliwka na wilgotną skorę i poczeka aż się wchłonie. Mi osobiście bardzo pomaga, a w drugim miesiącu ciąży moja skora wyglądała tak jakby ktoś obsypał mnie mąką.

Wczoraj zaliczyłam big kłotnię z Mirkiem, ktora ciągnie się i dzisiaj:-( Wczoraj moj MIrek napisał mi o 18 sms-a, że zostaje na noc u kolegi z pracy, bo wypili alkohol, ktory postawił im ich szef. Nawet nie macie pojęcia jak mnie to zagotowało w środku, ale stwierdziłam, że nie będę robic awantury. Następnie zadzwonił do mnie i podpitym głosem zaczął wyznawac mi miłośc i poprosił, żebym do nich podjechała i też tam została na noc. Oczywiście odmowiłam. Nie minęło 15 minut, a dzwoni do mnie ow kolega i rownież pijanym głosem przekonuje mnie do przyjazdu, a następnie przeprasza, że niby to on Mirka namowił. Potem przez całą noc był spokoj, ale ja zdenerwowana i tak nie spałam. od rana zaczęły się telefony i sms-y od Mirka, czym jeszcze bardziej mnie denerwował. Nie będę wszystkiego opowiada, bo szkoda słow. Nie wiem jak będzie wyglądał jego dzisiejszy powrot z pracy, aż się trzęsę. Mirka ojciec jest alkoholikiem, niby teraz już nie pije, ale sam Mirek opowiadał mi jak kiedyś było u nich w domu. Wie od samego początku kiedy jesteśmy ze sobą, że jest kilka rzeczy, ktorych nie będę tolerowac: braku wzajemnego szacunku, zdrady, alkoholizmu i agresji. Powiem wam, że gdyby jeszcze z pracy zadzwonił do mnie i pogadał ze mną o tym, że ma taki a nie inny plan to pewnie bym się zgodziła i po sprawie, ale on po fakcie oznajmił mi to w krotkim sms-e. Może jestem przewrażliwiona, ale nic na to nie poradzę, aż nie mam ochoty go dzisiaj oglądac

gdynianka - ale masz przeboje... współczuję... też bym się pewnie po takiej akcji zdenerwowała, a potem cieche dni ze 2...
postaraj się tylko za mocno nie brać tego do siebie... ewidentnie chłop zaliczył wpadkę i należy mu się przywołanie do porządku, ale niech to się nie odbija na Tobie i maleństwu...

Witajcie dziewczyny :)

Ja wróciłam od fryzjera :) A teraz obiadek się robi i jak mój m wróci z pracy to jedziemy kupić Wiki rower :) Bo z tego co ma już wyrosła :)

A mi dzisiaj od rana coś niedobrze :(

Postanowilam sie Wam zwierzyc z moich obaw (wiem ze to strasznie powaznie brzmi:)
Chodzi o to ze ja mam niemile uczucie ze jestem nienormalna- nie ciesze sie na mysl o dziecku, nie rozczulam na USG i podchodze do tego strasznie obojetnie:( Planowalam to dziecko, od dwoch lat rozmarzalam sie na mysl jak to bedzie fajnie jak sie w koncu zdecyduje, a teraz to wszystko mnie raczej przeraza. Nie spodziewalam sie ze tak szybko zajde (za pierwszym razem) i teraz boje sie ze to moze byla zla decyzja i ze moze glupio zrobilam. Rozsadek mowi mi ze to nie prawda (wszystkie obawy co do reakacji opiekuna doktoratu itp. sie nie sprawdzily) ale mimo to czuje niepokoj i nie potrafie sie cieszyc:-(. Boje sie ze przestane byc soba, no i zmian w moim ciele (chyba zaczely mi sie rozstepy na piersiach :-(). Poza tym dziwnie sie czuje na mysl ze ktos jest w moim brzuchu. A najsmieszniejsze jest to ze zanim zaszlam to myslalam ze takie uczucia to jakies fanaberie i ze na pewno ja tak nie bede miala bo to nie jest wazne. No i .... jest mi glupio/wstyd. To irracjonalne ale czuje sie jakbym sie wepchala w role kogos kim nie jestem. Mama to tak powaznie brzmi, a ja chce byc soba:-(. Chcialabym zachowywac sie jak 'wszyscy'- rozczulac nad USG itd ale po prostu nie moge. I nie czuje wiezi z dziackiem ( i boje sie ze tak zostanie).
Maz sie zachowuje w sumie ok (nie jestem na niego zla). Tylko mi troche przeszkadza ze on nie daje mi zadnej taryfy ulgowej. Uwielbialam gotowac a teraz mnie od tego odrzuca a on ani mysli gotowac (mnie tez nie kaze tylko po prostu nie ma obiadu. Jak mi dwa razy zrobi herbate to trzeci raz juz mu sie nie chce i mowi ze sama mam sie ruszyc- nawet jak sie czuje kiepsko. Mysle ze on po prostu nie do konca wierzy/zdaje sobie sprawe, ze ja nie udaje:tak:. No i chcialabym zeby sie mna ktos troche poopiekowal (wszyscy przyjaciele i rodzina oprucz meza sa w Polsce).
Napiszcie ze nie jestem nienormalna i ze wszystko sie ulozy i ze zaczne sie cieszyc z dzieciatka.

Witam dziewczynki. Okazało się, ze jestem Lutówką więc przenoszę sie na tamten watek bo problemy i spstrzeżenia dziewczyn mi bliższe. Będe tu do was zaglądać. Pozdrawiam i zyczę wam samych przyjemnych ciążowych dni i zdrowych slicznych dzidziusiów:-)

reklama
Witam was serdecznie i cieplutko :-)
Ja tylko na chwilke , własnie zbieram sie do lekarza na usg mam na 18 ....Prosze trzymcie kciuki .....

Do góry