reklama
giovannessa
Fanka BB :)
Joasia - urlop tzw. ojcowski może jak najbardziej wziąć. Bo chyba nie chodzi Ci o macierzyński dla tatusia - ten dopiero po 8 tygodniach, jak mama chce wrócić wcześniej do pracy.Dziewczyny powiedzcie mi czy jak ja już urodzę i będzie mi się liczył macierzyński od dnia porodu to mój mąż może wziąć tacierzyński w tym czasie??? by być z nami w tym czasie??
No i przypominam o 2 dniach urlopu okolicznościowego i ewentualnej opiece - nad żoną 14 dni w roku kalendarzowym, nad dzieckiem - 60 dni ;-)
joasiu- moze wziac! moj tez bierze gtylko to sie nazywa ojcowski. bo tacierzynski musisz poswiec swoj macierzynski po min.8 tyg chyba..
moj wlasnie kolejne 2 dni z urlopu , ktory mial byc po porodzie wzial, bo ja nie bede funkcjonowac dzisiaj. zreszta gdyby co to on bynie zdazyl wrocic.
wzielam kąpiel, ale blogo sie czulam! 3 skurcze byly ale probowalam oddychac i jednoczesnie lalam woda wiec mniej bolalo.. jednak woda to woda... teraz leze i czekam.. mam nadzieje ze troche odpusci! choc pewnie znow beda nieregularne!
moj wlasnie kolejne 2 dni z urlopu , ktory mial byc po porodzie wzial, bo ja nie bede funkcjonowac dzisiaj. zreszta gdyby co to on bynie zdazyl wrocic.
wzielam kąpiel, ale blogo sie czulam! 3 skurcze byly ale probowalam oddychac i jednoczesnie lalam woda wiec mniej bolalo.. jednak woda to woda... teraz leze i czekam.. mam nadzieje ze troche odpusci! choc pewnie znow beda nieregularne!
klaudoos - normalnie szkoda mi ciebie... nie wyobrazam sobie tak sie meczyc bez opieki lekarskiej:/ dla mnie to jest dziwne bo powinni cie zostawic na obserwacji i w razie czego zapodac oksytocyne albo zel dopochwowy na rozwarcie... a nie odeslac do domu... a krwawisz jeszcze?
giovannessa
Fanka BB :)
Klaudoos - a mnie tak zastanawia, czy ten lekarz z tej Twojej rzeźni to wie, że czasem skurcze porodowe mogą wcale nie być regularne... tak się przecież zdarza - ja leżałam na porodówce z dziewczyną, która przed samymi partymi miała raz 10 minut odstępu, raz 3... różnica tylko taka, że jej odeszły wody i dlatego już tam była...
Ciągle o Tobie, biedoku, myślę, dobrze, że się odzywasz od czasu do czasu :-)
Ciągle o Tobie, biedoku, myślę, dobrze, że się odzywasz od czasu do czasu :-)
nie krwawie juz.. tzn na IP jeszcze poszlo ale po powrocie chyba nic. poza tym w nocy co skurcz to lecial czop plynny z krwia, a nawet kapki krwi samej..klaudoos - normalnie szkoda mi ciebie... nie wyobrazam sobie tak sie meczyc bez opieki lekarskiej:/ dla mnie to jest dziwne bo powinni cie zostawic na obserwacji i w razie czego zapodac oksytocyne albo zel dopochwowy na rozwarcie... a nie odeslac do domu... a krwawisz jeszcze?
po tej kapieli oslabilo sie troche (nie chce zapeszac) bo juz byl 1 ale nie po 5min. czekam jak nazbawienie wam powiem.. no tak.. juz nadchodzi kolejny.. ... dal sie przezyc, nie rozrywalo!
w kazdym badz razie pies lezy ze mna, przytula sie w nocy tez piszczala.. a jak wrocilismy ze szpitala to wziela bucika Szymona ktory jest na komodzie i spala z nim w lozku.. i neich ktos mi powie ze psy sa nie kumate!!
Własnie chodzi mi o ten ojcowski. O okolicznościowym wiem.
Dziewczyny znowu boli mnie ta nerka Już wymiękam z tym bólem Klaudooss wierzę, co przechodzić bo ja z nerką też mam katorgę. Idę się przebrać bo zaraz Wiki przyjdzie i mamy księdza.
A moj mąż dzwonił, że od jutra ma wolne aż do 26 stycznia już z nami będzie HURRRAAA
Dziewczyny znowu boli mnie ta nerka Już wymiękam z tym bólem Klaudooss wierzę, co przechodzić bo ja z nerką też mam katorgę. Idę się przebrać bo zaraz Wiki przyjdzie i mamy księdza.
A moj mąż dzwonił, że od jutra ma wolne aż do 26 stycznia już z nami będzie HURRRAAA
Malta
Mama Wiktorka I Tomka
Witajcie Dziewczynki.
Wchodze na forum a tu horror istny!!!!
klaudoos , matko nie rozumiem dlaczego oni tak cie męczą???? Przeciez ciąża donoszona, objawy typowo porodowe, no szlag by ich trafił!!!!
Może wychodzą z założenia te konowały ze pierworodka musi swoje wycierpieć???!!!!! Może ty jedz lepiej do innego szpitala???
Kochana moim zdaniem jak masz takie plamienia, bóle są takie regularne i przybliżone intensywnością jakby ktos ci granata w tyłek wsadzil i odbezpieczył -to trzeba jechac na ip i nie dac sie odesłać!!!!
blondi mam nadzieje ze te nastepne centymetry szybciutko przyjda i niebawem urodzisz
Kochane powodzenia
:-)
Wchodze na forum a tu horror istny!!!!
klaudoos , matko nie rozumiem dlaczego oni tak cie męczą???? Przeciez ciąża donoszona, objawy typowo porodowe, no szlag by ich trafił!!!!
Może wychodzą z założenia te konowały ze pierworodka musi swoje wycierpieć???!!!!! Może ty jedz lepiej do innego szpitala???
Kochana moim zdaniem jak masz takie plamienia, bóle są takie regularne i przybliżone intensywnością jakby ktos ci granata w tyłek wsadzil i odbezpieczył -to trzeba jechac na ip i nie dac sie odesłać!!!!
blondi mam nadzieje ze te nastepne centymetry szybciutko przyjda i niebawem urodzisz
Kochane powodzenia
:-)
marisax
Zaciekawiona BB
Dziewczyny ledwo żyje! Przez katar starsznie łzawia mi oczy ale i tak zaglądam do Was co chwile co słychać i jak się akcja u klaudoos rozwija i czy na gorącej jakieś nowe wieści się nie pokazały.
Klaudoos - Kochana wsółczuję Ci tego co przeżywasz fizycznie i psychicznie. Tak jak czytam co opisujesz to przypomina mi się historia z przed 5lat mojej przyjaciółki jak rodziła. Też się z takimi bólami zmagała a ze szpitala ciągle ja do domu odsyłali. Bidulka wymęczyła się starsznie skurczami. U niej poród trwał 52hŻyczę żeby u Ciebie nie trwało to już zbyt długo! Tulam!
Klaudoos - Kochana wsółczuję Ci tego co przeżywasz fizycznie i psychicznie. Tak jak czytam co opisujesz to przypomina mi się historia z przed 5lat mojej przyjaciółki jak rodziła. Też się z takimi bólami zmagała a ze szpitala ciągle ja do domu odsyłali. Bidulka wymęczyła się starsznie skurczami. U niej poród trwał 52hŻyczę żeby u Ciebie nie trwało to już zbyt długo! Tulam!
reklama
C
claudia4you
Gość
Dokładnie
wieczorem idę do kuzynki na chwilę złożyć życzenia noworoczne zważę się w domu i potem od razu u niej i zobaczymy
Wiem , że każda waga jest inna ale będę mieć porównanie...
Joasiab to tak jak u nas, ksiądz chodzi od 15:00 , ale że to blok , to u nas może być między 16:00a 17:00
My już odkurzyliśmy, chałpa wysprzątana, tylko potem dać obrus i świece na stół
wieczorem idę do kuzynki na chwilę złożyć życzenia noworoczne zważę się w domu i potem od razu u niej i zobaczymy
Wiem , że każda waga jest inna ale będę mieć porównanie...
Joasiab to tak jak u nas, ksiądz chodzi od 15:00 , ale że to blok , to u nas może być między 16:00a 17:00
My już odkurzyliśmy, chałpa wysprzątana, tylko potem dać obrus i świece na stół
Podziel się: