reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

udalo mi sie dostac do sieci choc jest bardzo kiepska. skurcze mialam caly czas ale byly nieregularne i niebolesne. od wczoraj wieczorem zaczely sie schody. boli momentami bardzo. na szczescie dziala na mnie paracetamol z kodeina- na nim przespalam noc a teraz dostalam trzecia dawke bo bolalo. w sumie to chyba nie bola skurcze tylko szyjka jestt bardzo podrazniona zelem i jeszcze mialam 2 razy masaz szyjki- okropienstwo. powoli zaczyna sie rozwarcie- 1-2cm i czop odszedl. dzis rano polozna stwierdzila ze o 3.30 ppowinno sie udac przebic wody o ile samo sie nie zacznie bo skurcze jjuz sa jak przy wczesnym porodzie. pozdrawiam

trzymam kciuki, zeby wszytsko bylo dobrze:-) i zebys miala dzidzie szybko przy sobie:-)

RIbi -- ja na obiad robie placka po cygansku ( na duzego placka ziemniaczanego kładzie sie farsz..: ja smaze pierś z kurczaka drobno pokrojoną, cebulkę, pieczarki, nakładam na placka i zamykam.. i polewam keczupem :)
claudia4you --- zgadzam sie z Blondi trzeba wylezec chorubsko...

pychotka placek po cygańsku....mniam mniam:-)

Troszkę się zdrzemnęłam. Powiem wam, że kładąc się położyłam na nerce ten ciepły termofor i troszkę mi ból przeszedł. Nie całkiem ale jest do wytrzymania i obyło się bez leków na szczęście :)

Olandia życzę dużo sił i wytrwałości.

claudia tobie kochana zdrówka życzę, odpocznij i będzie ok.

Ja na obiad mam pomidorową z ryżem i odmroziłam rybkę. Będzie z ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapustki

dobrze ze znalazlas jakis sposób n ata nerke:-) chociaz troche sobie ulzysz:-)

A mi stawia się macica bardzo często, czasem przyjdzie jakiś ból miesiączkowy...
Kochane 2 tyg temu 16 grudnia byłam na IP i jutro mija 2 tyg od tego czasu, a mi połozna mówiła, że miałam skurcze przepowiadające i zazwyczaj po dwóch tygodniach następuje poród, jak myslicie czy mam to odczytywać dosłownie ???

Blondi mi macica sie stawia, bole miesiaczkowe sa i klucia w szyjce od ponad 4 tygodniu a ja nadal w dwupaku....a brzuch nic a nic sie nie opuscil, teraz jak siedze przy kompie to mam tak twardy i tak sie postawil ze szok az boli....:-(
a Tobie opusil sie brzuszek?

a te dwa tygodnie to chyba tak z przymrużeniem oka traktuj....ciazek mozna przeciez (niestety) przenosic...

aniwar- to mleczne to zaczyna ci odchodzic plynny czop- mnie uswiadomil ten ginek z IP mimo ze skrzep-korek tez wypadl.. ale dzien wczesnieej polecialo mi wlasnie po nogach!!

a ten mleczny czop to jest jakas pierwsza faza odchodzenia czopa? troszke galaretki tez mi wypadlo ale mysle ze to nie duzo....

hej dziewczyny :)
moje maleństwo chyba będzie stycznióweczką :D w grudniówkach prawie wszystki porodziły :) także teraz głównie toczą się rozmowy o ich pociechach aż nie da sie wtrącić hihihihi więc może mnie przygarniecie hehe
u mnie teraz ostatnie dni na ciągłym wyczekiwaniu :)

pewnie myśle ze możemy Cie przygarnąć:-) napisz nam cos o sobie:-)

reklama
ja dziś zrobiłam wafla na sylwestra :) na obiad barszcz z uszkami hehe ;) uszka kupne ale barszczyk robiony.

Nie mam na nic siły a muszę się zmobilizować napisać pracę zaliczeniową bo mam oddać do 8 stycznia a po porodzie to różnie może wyjść.

Śniło mi się że klaudoos i ribi siedziały razem na porodówce i czekały na rodzenie bo tyle ludzi było i musiały czekać hehe

Ribi ja mamtermin na 24 także postaram się dotrzymać towarzystwa,chociaż wolałabym troszkę wcześniej.
Izu witamy.
Zaraz będzie m a na obiadek jak u Ribi dzisiaj szczawiowa ja bardzo lubię póki mogę trzeba korzystać.

Blondi mi macica sie stawia, bole miesiaczkowe sa i klucia w szyjce od ponad 4 tygodniu a ja nadal w dwupaku....a brzuch nic a nic sie nie opuscil, teraz jak siedze przy kompie to mam tak twardy i tak sie postawil ze szok az boli....:-(
a Tobie opusil sie brzuszek?
a te dwa tygodnie to chyba tak z przymrużeniem oka traktuj....ciazek mozna przeciez (niestety) przenosic...
:-)

Aniwar mi też często stawiał sie brzusio, ale dzis to naprawdę często i towarzyszą temu bóle miesiączkowe, pewnie panikuję, ale jakoś mam przeczucie że to już blisko, w koncu do terminu tuż tuż...
zobaczymy:-)
wiem, że możemy przenosić, ale nie chciałabym bo moj synus wazy sobie sporo bo gdzies 3600, a każdy dzień to kolejne dkg, a ponad 4kg to nie wiem czy dam rade urodzić jako pierwsza ciąża....

hej dziewczyny

ja jade dzis na oddział, rozmawiałam z moja ginekolog, miałam jutro isc do niej na wizyte.. ona radziła mi pojechac juz dzis na Oddział
w sumie to u mnie nic ciekawego nie dzieje sie, skurcze mi sie uspokoly, jedyny nie pokojący sygnal to wodniste upławy, lekarka powiedziała , ze mogą mi się sączyć wody płodowe i lepiej jechac zeby to zobaczyli na Oddziale

Troche mi sie to nie usmiecha, bo gardło nadal bardzo mnie boli..wolałąbym zostac w domu..

No i boje sie tez jak mnie przyjmą w tym szpitalu, w sumie wole zeby mnie nie przyjeli..i zeby wszystko było jeszscze w fazie początkowej

Martwie sie ze jak urodze teraz to zaraze moja małą..tym cholernym wirusem

W ogóle zła jestem na ta chorobe, nie wiecie jak takie wiruzy wpływaja na dziecko w brzuszku? Mogą sie jakaos zarazic?

więc dziewuszki nie nakręcamy się....my do terminu dotrwamy:)

ariska ja podziękuję za takie sny....pewnie nie jak byłam z klaudoos tylko np. blondi:) albo monciaa bo jej najbliżej do porodu:)

klaudoos czy Twoje suczysko boi się wystrzałów? Czy coś jej będziecie podawać? Pytam bo nasza się trzęsie jak galareta i musielibyśmy podjechać do veta po jakieś tableteczki

reklama
Aniwar mi też często stawiał sie brzusio, ale dzis to naprawdę często i towarzyszą temu bóle miesiączkowe, pewnie panikuję, ale jakoś mam przeczucie że to już blisko, w koncu do terminu tuż tuż...
zobaczymy:-)
wiem, że możemy przenosić, ale nie chciałabym bo moj synus wazy sobie sporo bo gdzies 3600, a każdy dzień to kolejne dkg, a ponad 4kg to nie wiem czy dam rade urodzić jako pierwsza ciąża....

ja Ciebie rozumiem...tez nie chcialabym przenosc....jutro mam USG ciekawa jestem ile maluszek wazy i tez wolalbym zeby nie byl zbyt wielki:-)

Do góry