udalo mi sie dostac do sieci choc jest bardzo kiepska. skurcze mialam caly czas ale byly nieregularne i niebolesne. od wczoraj wieczorem zaczely sie schody. boli momentami bardzo. na szczescie dziala na mnie paracetamol z kodeina- na nim przespalam noc a teraz dostalam trzecia dawke bo bolalo. w sumie to chyba nie bola skurcze tylko szyjka jestt bardzo podrazniona zelem i jeszcze mialam 2 razy masaz szyjki- okropienstwo. powoli zaczyna sie rozwarcie- 1-2cm i czop odszedl. dzis rano polozna stwierdzila ze o 3.30 ppowinno sie udac przebic wody o ile samo sie nie zacznie bo skurcze jjuz sa jak przy wczesnym porodzie. pozdrawiam
trzymam kciuki, zeby wszytsko bylo dobrze:-) i zebys miala dzidzie szybko przy sobie:-)
RIbi -- ja na obiad robie placka po cygansku ( na duzego placka ziemniaczanego kładzie sie farsz..: ja smaze pierś z kurczaka drobno pokrojoną, cebulkę, pieczarki, nakładam na placka i zamykam.. i polewam keczupem![]()
claudia4you --- zgadzam sie z Blondi trzeba wylezec chorubsko...
pychotka placek po cygańsku....mniam mniam:-)
Troszkę się zdrzemnęłam. Powiem wam, że kładąc się położyłam na nerce ten ciepły termofor i troszkę mi ból przeszedł. Nie całkiem ale jest do wytrzymania i obyło się bez leków na szczęście
Olandia życzę dużo sił i wytrwałości.
claudia tobie kochana zdrówka życzę, odpocznij i będzie ok.
Ja na obiad mam pomidorową z ryżem i odmroziłam rybkę. Będzie z ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapustki
dobrze ze znalazlas jakis sposób n ata nerke:-) chociaz troche sobie ulzysz:-)
A mi stawia się macica bardzo często, czasem przyjdzie jakiś ból miesiączkowy...
Kochane 2 tyg temu 16 grudnia byłam na IP i jutro mija 2 tyg od tego czasu, a mi połozna mówiła, że miałam skurcze przepowiadające i zazwyczaj po dwóch tygodniach następuje poród, jak myslicie czy mam to odczytywać dosłownie ???
Blondi mi macica sie stawia, bole miesiaczkowe sa i klucia w szyjce od ponad 4 tygodniu a ja nadal w dwupaku....a brzuch nic a nic sie nie opuscil, teraz jak siedze przy kompie to mam tak twardy i tak sie postawil ze szok az boli....:-(
a Tobie opusil sie brzuszek?
a te dwa tygodnie to chyba tak z przymrużeniem oka traktuj....ciazek mozna przeciez (niestety) przenosic...
aniwar- to mleczne to zaczyna ci odchodzic plynny czop- mnie uswiadomil ten ginek z IP mimo ze skrzep-korek tez wypadl.. ale dzien wczesnieej polecialo mi wlasnie po nogach!!
a ten mleczny czop to jest jakas pierwsza faza odchodzenia czopa? troszke galaretki tez mi wypadlo ale mysle ze to nie duzo....
hej dziewczyny
moje maleństwo chyba będzie stycznióweczkąw grudniówkach prawie wszystki porodziły
także teraz głównie toczą się rozmowy o ich pociechach aż nie da sie wtrącić hihihihi więc może mnie przygarniecie hehe
u mnie teraz ostatnie dni na ciągłym wyczekiwaniu![]()
pewnie myśle ze możemy Cie przygarnąć:-) napisz nam cos o sobie:-)