reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

mój synek płakał bez względu na to czy trzymałam dietę czy nie ;-)
także w pewnym momencie po prostu machnęłam ręką na dietę i jadłam normalnie (unikałam tylko bardzo ciężkostrawnych i wzdymających rzeczy, typu smażone kotlety, czy fasola, kapusta)

reklama
Ech... Miałam się dzisiaj z domku nie ruszać, ale małżon właśnie dzwonił, że w Tesco są spore wyprzedaże i że kurtkę sobie znalazł, przecenioną z 200zł na 60zł... No i jak można przegapić taką okazję...

nie chcialam Cie budzic sms okolo 1, a przed wyjsciem ok 22 widzialam ze sie zeganalas i szlas spac.. wiec stwierdzilam ze juz sama z tel napisze:)

kurde a badanko wyjatkowo tez mnie bolalo. w ogole jak wrocilam do domu to chyba juz reszta czopa calkowicie wyleciala, az mezuchowi pokazalam. bo nie wierzyl ze tyle tego moze byc! a to co mi wychodzila kiedys takie kawalki galaretki- to lekarz mowi ze to uplawy! dziwne nigdy takich nie mialam, ale niech mu bedzie- przynjmniej on mily byl, mlody i przystojny.. ach. no i spytal czy mam wymaz na paciorkowca ja mowie ze nie i tyle, nic wiecej nie mowil, ze trzeba..

DZIEKUJE DZIEWCZYNKI ZA WSPARCIE!!!!!!!!!!!!!!!!! jestescie kochane!

Trzymaj się kochana, ja trzymam kciuki za ciebie i za bardziej miłe położne przy porodzie. Chociaż dziś rano jak zerknęłam na bb to miałam nadzieję zobaczyć już info o urodzeniu twego maleństwa :-)

A ja dziś w cudownym nastroju całkiem inaczej niż wczoraj. Nerwy przeszły. Byłam chwilę w pracy, dostałam premię na ciuszki dla małej i zakaz pokazywania się do porodu :-) Pożegnałam wszystkich, pozmiatałam biurko i z ciężkim sercem pracoholika udałam się do domku.
Ale mam wiele pomysłów na zagospodarowanie czasu do porodu np. nauczę się w końcu robić ulubioną zupę męża - flaczki. Już kupiłam flaki i wołowinkę, więc jak któraś ma sprawdzony sposób niech zapoda w dziale gotowanie. Idę trochę ogarnąć domek. Pozdrawiam.

dziewczyny czy macie twardnienie brzuszka?ja skonczony 36tydz,i brzuszek twardnieje tak z 10 razy na dzien,lekarz powiedział ze to skurcze macica trenuje,lezec i brac nospe,a ja nie wiem czy to objaw ze niedługo cos sie moze zaczac czy jak??chce do 15 stycznia donosic,i oprócz lezenia to nie wiem co moge jeszcze zrobic,z jednej strony dobrze ze trenuje ale niech sie nie rozkreca tak juz:(

wogóle nie wiem jak wy ale ja czasami mam takie mysli,jak to bedzie i wogóle,strach normalnie przed tym wszystkim,jak to sie zacznie,jak z ta dzidzia bedzie:)

Mi brzuch twardnieje cały czas. Czasami jest jak kamień. Nie biorę nospy, kładę się i odpoczywam i jakoś przechodzi.
Nie stresuj się tym co będzie bo będzie super i tak trzeba myśleć. Wiadomo, że każda ma obawy bo tak już jesteśmy zrobione :-) Ale ja myślę o samych pozytywach, o uśmiechu mojego męża jak popatrzy się na małą, o łzach w oczach moich rodziców jak ją zobaczą, o tych śmierdzących bąkach puszczanych przez moją córeczkę :-) i nie myślę o niczym innym bo nie mam sensu. Trzymaj się.

claudia - ta masc to vick wapo rub... posmarowałam klatke piersiową i jakoś lżej mi się oddychało i nie kaszlałam w nocy...
od rana kaszlnęłam dzisiaj może ze 3 razy... oby mi już przeszło bo jak ja bede na porodówie oddychac :-D

:) wrocilam ze spaceru- tzn.paralityk 80letni wrocil .. jezu nigdy nie bylam w takim stanie! tos to masakra dla mnie!! zaraz pojde lulkac bo posprzatalam wstawilam pranie, rozwiesilam, wczorajsze pochowalam, ale odkurzyc powinnam- nie mam sil!!!

sluchajcie pisalam ostatnio ze od kilku tygodni nie mam zgagi, ii co? i kurde oddycham i zgage mam, ale tylko w przelyku, nie piecze mnie w calym przzewodzie, no ale sam fakt..

pies mnie dzisiaj doprowadza do furii- piszczy i piszczy i do tego lize.. kurde jakis rozpieszczony sie do cholery zrobil.. i nie slucha mnei na dodatek!

zatem zobacze co w necie i ide spac!

reklama
Do góry