reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Teściowa wzięła Wiki więc ja znowu będę odpoczywać, może odeśpię trochę noc.

Damquelle zdrówka dla Anusi życzę.

Claudia idź może lepiej do lekarza, bo taki kaszel i osłabienie to nie przelewki.

Julcik odpoczywaj.

Ja narazie mam ból znosny. Dopiero jak boli jak diabli to biorę APAP bo inaczej bym nie wytrzymała :( Och kiedy ta nerka przestanie mnie boleć???

reklama
monciaa a co to za maść miałaś??

no ja na pewno będę słaba po tej chorobie pierońskiej, w sobotę akurat się zaczęło
myślę, że jak by to było zwykłe przeziębienie to by już przeszło, a że to wirusisko wstrętne to nie popuszcza :wściekła/y:

ja muszę wyjść z domu, idziemy na zakupy...
mam już dość siedzenia w chacie, trochę świeżego powietrza mi się przyda :tak:

julcik ja tez mam takie twardnienia brzucha dośc często i to juz od jakiegoś czasu i mi też gin kazał brac no-spe i wiecej odpoczywac, takze mysle ze to nic strasznego i nie masz się co martwic.
A to co spotkało klaudoos naprawde przegięcie! Ale z doświadczenia wiem że tak bywa, jak ostatnio byłam w szpitalu to sie troche napatrzyłam na to jak położne i pielęgniarki traktują cieżarne. Oczywiście nie wszystkie, bo były też bardzo miłe, ale niektóre robiły z wszystkiego wielki problem, bo one na nic nie mają czasu!
Ale nie martwmy sie, może uda nam sie trafic na jakichś normalnych ludzi kiedy bedziemy rodzic.

A ja dziś siedze zniecierpliwiona, bo mój m ma po pracy jechac odebrac wózek i już nie moge sie doczekac:-)

cześc dziewczynki brzuchatki:-)
Claudia idz kochana do lekarza ( moja kuzynka przechodziła przeziębienie i teraz w 6 mieś.lezy z zapaleniem płuc na połoznictwie)
Julcik lez i odpoczywaj
klaudos - lepiej 3 razy odwiedzić IP niz coś zaniedbać.a położna chyba się za bardzo mądrzy

dziewczynki nie chorujcie ,trzymajcie mocno brzuszki do soboty ( bo to juz styczeń będzie)
a ja wczoraj byłam niedobra mama,bo złe podkusiło mnie na zjedzenie kawałka czekolady i makowca.i niestety Julkę brzuszek bolał.:(dziś juz jet lepiej.panieneczka dalej urzadza charce w nocy a w dzień odsypia a najlepiej na rączkach....:tak:a ja mogłbym ją nosić i nosic i nc innego nie robic:-)
ticker.php

No temperatura już w normie :-)
Teraz tylko zabić kaszel i git

Marta70 to jest masakra z tym jedzeniem przy karmieniu...
potem kurczę dziecko cierpi a my razem z nim :-(

Claudia wiesz dziewczyny maja racje idz sie przebadac moze da ci jakis konkretny syrop lekarz.Bo tak mysle Ja kiedys slyszalam o tym ze dziecko sie urodzilo z zapaleneim pluc bo mama wlasnie chorowala ale nie wiem czy to mozliwe? Marta ale masz fajnie Twoja NIunia ma juz ponad tydzien a mi az 25 dni do terminu zostalo.To niektore malenstwa wasze juz ponad miesiac beda mialy .Tez bym juz chetnie mala dupke przewinela nie ma dnia zebym nie myslala o moim bobasku jak to bedzie.

hej dziewczyny

ja mam dzisiaj dzień przymuła. Niby nocka spokojna i przespana, a łażę po domu jak śnięta ryba. Moim panowie czują się już dobrze i wnerwiają mnie od samego rana. :wściekła/y:
Na 13 mam spotkanko z koleżankami to może się trochę odstresuję.

klaudoos najważniejsze, że dowiedziałaś się konkretów od lekarza. A co z Twoim giniem? On się jakoś poczuwa co do doprowadzenia Cię do szczęśliwego finału? A położne to niestety czasami zapominają, że nie są świętymi krowami, warto taką od czasu do czasu sprowadzić do parteru i przypomnieć jej gdzie jest, co robi i jak powinna się zachowywać. Nie ma co oczekiwać, że nagle zrobi się milsza ale przynajmniej będzie mniej zgryźliwa, bo ty jesteś tą "pyskującą". ;-)
damqelle zdrówka dla Anusi! Od czego ona ma tą temp.? angina się przyplątała czy jakieś inne cholerstwo? Synio też chory czy się jeszcze trzyma?
claudia zdrówka! Byłaś u lekarza?

damqelle- jak Anulka??? kurde kryzys zawsze jest po 16 godzinie, mam nadzieje ze teraz z nia ok..

ja ide zaraz ogarnac z grubsza mieszkanko, smieci pozbierac i chyba wyjde z psem.. nie chce mi sie, jak diabli ale mus to mus..

fogia- moj gin jest zakrecony. wczoraj ten ginek powiedzial ze powinnam mojego za jezyk ciagnac, ale o co mam go pytac? jak ja go pytam to prawie ic nie odpowiada albo ze ok, prawidlowe..
ostatnio na badaniu powiedzial ze glowka napiera, juz wchodzi w kanal rodny, a wczoraj ten mowi ze glowka penetruje w okolicy cos tam krzyzowej, i ze szyjka trzyma.. i badz tu mądra..
ja nie chce byc tylko przeterminowana :(

w razie czego mam wizyte u mojego gina 7.01 bo wczesniej termoinow nie bylo. mam nadzieje ze do tego czasu urodze!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
marta70 a Kochana w tv trąbią, że nie ma czegos takiego jak dieta karmiącej matki.....więc chyba ten ból brzuszka u Twojej córci to się wziął z powietrza....już nie wiem w co wierzyć. Oczywiście nie dajmy się zwariować ale chyba coś w tym jest, że powinno się przestrzegać diety....
Z drugiej strony nasza kuchnia ppolska jest znacznie cięższa niż np. środziemnomorska....

damquell kuruj córcie bo lada chwila rodzisz i dobrze byłoby gdyby w domku wszyscy zdrowi byli:)

klaudoos Kochana spokojnie z tym porodem....tyle myślałaś o tym żeby urodzić i się nie stało więc może teraz zacznij o nim niemyśleć i będzie na odwrót. Bo popatrz na gabrielle :) tak się zarzekała, że będzie rodzić w styczniu a tu ciach i wczoraj:)

reklama
klaudoos porypane z tym Twoim lekarzem. Przypomniało mi się jeszcze, że panuje opinia o piciu herbatki z liści malin, chyba właśnie na przyśpieszenie porodu. Może tego spróbujesz?

Bo popatrz na gabrielle :) tak się zarzekała, że będzie rodzić w styczniu a tu ciach i wczoraj:)
przerażasz mnie, bo ja też z tych co się zarzekają i uparcie twierdzą, że jeszcze mają czas. ;-)

Antoś szaleje aż mnie skurcze łapią. :dry: Łyknę buscopan i idę się zbierać na imprezkę.

Do góry