reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

fogia jeśli chodzi o tę płytę Zawitkowskiego to powiem Ci że on tam pokazuje jak nosić, podnosić, przenosić, kąpać, dotykać dziecko. Mówi o jedzeniu, karmieniu, noszeniu w chustach. Ogólnie książka fajna ale ja i tak wolałabym tę Zawitkowski Co niecoo o rozwoju dziecka...bo sąsiadka mówiła, że jest super. Tam jeest o etapach rozwojowych dziecka.
A co to za wcześniejsze rodzenie? Trzymaj się swojego terminu ;)

kate bez dołowania się...w końcu dziś posprzątałaś swoje biurko....może pomyśl o czymś przyjemnym.

A ja wpierdzieliłam mandarynki , banana i już nie mam siły....ale oczywiście nadal mam na cos ochotę....mniam

reklama
kobietki a czujecie sie gotowe do roli mamy?
w sumie nie długo trzeba bedzie dziecko juz przewinac, okapac itp

ja jestem całkiem zielona nawet niewiem jak trzymac w rekach tekie malenstwo

jestem po zakupach i nawet do rossmanna zajechalam po golidło gdyby co:) i chusteczki pampersa wzielam te co pisala Farbka. mialam 2 skurcze takie miesiaczkowe, przed wyjsciem sluz zabarwiony bladorozowo, a po powrocie nic.. troche mi sie brzuch spina zaraz pojde kąpać sie, pomasuje cycuszki.. a z masazu meskim sprzetem nici- chyba ze skocze do sexshopu po dublera:) po 1. infekcji nie chce, po 2 moj jest tak pofilmowany juz, ze do TEGO sprzetu to chyba lupę i pęsetę bym musiala zapodac:) zeby cos rozbujac:)

martusia pisala sms, ze malej zoltaczka nie schodzi i do jutra zostaja! pytala o goraca linie napisalam o gabrielli- odpisala dokladnie to samo co Wy:) ze sie usmiala, bo przeciez zaplanowala:) hihi:)

sciagnelam ta karte co pisala joasienka zapoznalam sie z trescia i wypelnie sobie zaraz bo ze skurczami nie przypomne sobie kiedy i jakie operacje mialam itd..

elfa nie bedzie tak zle zapewniam cie, wiadomo kazda na poczatku ma obawy ale pozniej juz samoistnie bedziesz wiedziec co robic. w szpitalu zawsze ci pomoga wiec glowa do gory.

a ja wam dziewczyny powiem, ze mnie stan ciazy sie podoba nawet teraz jak mam okopane zebra, nerke i wnetrznosci. mam nadzieje, ze kiedys jeszcze bede mogla doswiadczyc tego uczucia gdy dziecko kopie. po urodzeniu czuje sie taka pustke w brzuchu i czegosc brak no ale za to przy cycu maly ssaczek :-)

-----

klaudoss to ty dobra jestes zakupy zrobilas, na forum siedzisz :-) normalnie kobieto the best jestes.

Ostatnia edycja:
Klaudos Ja jestem pod wrazeniem naprawde Ja jak zaczelam plamic dalam sobie 24 godziny i tak bym pojechala jak by sie nie zaczelo bo dla mnie to strach nie raz plamienia sa z roznych innych przyczyn ale u mnie sie zaczelo bo wiesz zebys tym przetrzymywaniem nie zaszkodzila sobie.Sa kobiety co rodza bez skurczy bolesnych a moze wczoraj to byly wody a wiesz jak jest za dlugo prztrzymywac nie mozna Ja bym wolala zeby mnie przebadali i podlaczyli pod ktg.Naprawde twarda jestes ze sie nic a nic nie boisz.

elfa, nie wiem, jak będzie ze swoim Maleństwem, ale za sobą mam praktyki w ośrodku preadopcyjnym, gdzie przez 3 miesiące miałam styczność z noworodkami, przewijanie, karmienie, kąpanie dzień w dzień, więc myślę, że paniki nie będzie ;-)

A na chusteczki z Rossmanna też się połasiłam i małżon zakupił :-D

klaudoos ja też bym już dawno na ip była jakbym choć trochę krwi zobaczyła. Moja mama przed porodem właśnie plamienie miała i to łożysko się odklejało i dobrze że szybko wylądowała w szpitalu bo mojego brata by nie było. Moim zdaniem nie ma co czekać na skurcze tylko jechać bo nie każda ma tak że ewiudentnie dostanie skurczy albo że odejdą jej wody tak na chlus

ja zapewne tez bym na IP pojechala jakbym tylko krew zobaczyla... ale zapewne najpierw wykonalabym tel do ginka:-) ale ja panikara jestem ...

reklama
klaudoos dziewczyny mają rację. Pojedź ty może do tego szpitala, na co będziesz czekać? Żeby nawet mieli się odesłać to przynajmniej ktoś Ci tam zajrzy fachowym okiem. Powie jaka jest sytuacja itp. Jedź kochana, jedź.

A co to za wcześniejsze rodzenie? Trzymaj się swojego terminu ;)
nieeeee :szok: bo mojego ginia nie będzie w czasie mojego terminu. 13 mam wizytę, 14 zapowiedział szpital, mam poleżeć trochę i w szpitalu zapadnie decyzja o cc. A zresztą Antosiek już teraz waży 3 kg i według usg to jakiś 38 tydzień, więc sama rozumiesz.

Do góry