reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

hej dziewczynki, witam się i ja

dzisiejszy dzień rozpoczął się bardzo wcześnie bo o 4. :szok: Fifciuszek się obudził i nie mógł już zasnąć. Ja to w sumie całą nockę miałam zarwaną bo spałam z miską w ręku i tylko słuchałam czy znowu będzie wymiotował. Na szczęście obyło się bez rewolucji, od rana domaga się jedzenia więc mam nadzieję, że już po chorobie.

zrobiłam sobie dziś mały prezent i poszłam do zaległego fryzjera. Włoski pomalowane, delikatnie podcięte i .... wyprostowane. ;-) Śmieję się, że głowa do porodu przygotowana, reszta nie za bardzo. ;-);-)

kaszel mnie strasznie duzi , mam takie ataki że aż sikam jednocześnie a z brzucha robi się skała...
jak do jutra nie przejdzie i się nie poprawi to lekarz, chociaż telefon do niego co mogę brać.
claudia idź do tego lekarza bo kaszel nie jest bezpieczny w ciąży, powoduje skurcze o których wspominałaś. Lepiej zaradzi mu wcześniej niż męczyć się tyle czasu co ja.

Czy któraś się jeszcze nie spakowała?:)
ja :zawstydzona/y:, w sumie to dopiero się wzięłam z pranie ubranek w proszku dzieciowym i ich prasowanie.

reklama
aniwar- wg USG mialam 18 i 22.12 (22- lekarz z usg 33tyg powiedzial, ze raczej pewne ale trzymac sie daty 30.12 wg OM) i tak 2-óch lekarzy wg OM wyliczylo mi 30.12, 1 lekarz 31.12 a moj ginek 01.01.
zobaczymy..

najbardziej meczy mnie mama telefonami czy JUZ??? noz kurde!!!!!! od miesiaca jej mowie ze jak cos sie zacznie dziac i maly sie urodzi to jako pierwsza sie dowie! ale nie dochodzi to do niej i jak ide spac to zawsze wyczuje i dzwoni.. a jak wylacze tel by nikt mnie nie budzil, to dzoni do meza czy jest ok, a on w pracy nie wie co sie dzieje wiec dzwoni do sasiadki by zajrzala czy ok, bo na pewno mi bateria padla!!!! rany boskie, toz czlowiek nie ma chwili spokoju!!!!!! juz mnie to normalnie wkurza!!!!!!!

teraz polozylam sie i co? telefon od mamy! ale skasowalam i napisalam spie! odpisala mi ty znowu spisz???? oszaleje normalnie!

mialam dzis sprzatac ale za cholere mi sie nie chce! wieloryb osiadl na mieliznie (łózku) i koniec!

aniwar- wg USG mialam 18 i 22.12 (22- lekarz z usg 33tyg powiedzial, ze raczej pewne ale trzymac sie daty 30.12 wg OM) i tak 2-óch lekarzy wg OM wyliczylo mi 30.12, 1 lekarz 31.12 a moj ginek 01.01.
zobaczymy..

najbardziej meczy mnie mama telefonami czy JUZ??? noz kurde!!!!!! od miesiaca jej mowie ze jak cos sie zacznie dziac i maly sie urodzi to jako pierwsza sie dowie! ale nie dochodzi to do niej i jak ide spac to zawsze wyczuje i dzwoni.. a jak wylacze tel by nikt mnie nie budzil, to dzoni do meza czy jest ok, a on w pracy nie wie co sie dzieje wiec dzwoni do sasiadki by zajrzala czy ok, bo na pewno mi bateria padla!!!! rany boskie, toz czlowiek nie ma chwili spokoju!!!!!! juz mnie to normalnie wkurza!!!!!!!

teraz polozylam sie i co? telefon od mamy! ale skasowalam i napisalam spie! odpisala mi ty znowu spisz???? oszaleje normalnie!

mialam dzis sprzatac ale za cholere mi sie nie chce! wieloryb osiadl na mieliznie (łózku) i koniec!

Witam Brzuchatki i Mamusie po świątecznie ;-)

... Klaudoss musisz niestety się przyzwyczaić ... u mnie było to samo 6-7 tel dziennie w szpitalu + odwiedziny :sorry2: nawet szczerze nie zdążyłam w tym szpitalu odpocząć co niby teoretycznie powinnam ... po urodzeniu lawina telefonów kiedy do domku, a ja jak na szpilkach siedziałam bo chciałam jak najszybciej i jeszcze te telefony dobijające: "jeszcze w szpitalu?" ... no i teraz jest to samo jedna babcia przez drugą dzwonią ... a czy jadła a czy spała a czy kupkę zrobiła a ile zjadła czy nie płakała :wściekła/y: aż złość człowieka bierze ... codziennie rano robimy zakłady która babcia wcześniej zadzwoni :-D

Dzień dobry. Ale mi dzisiaj ciężko... brzusio mnie wręcz gniecie (pomimo że na boku leżę), katarek się przypałętał, do łazienki co godzinkę chodzę :dry: i tak miałam całą noc...

Już namawiam malutką żeby się wynurzyła ale chyba nie chce ...

no zaznaczylam mezuchowi ze perwsze 2 tyg on odbiera tel:) ale zobczaymy jak to w praniou.. ide przewietrzyc ytroszke mieszkanko i ruszyc 4 litery.,

klaudoos to faktycznie lekarze niexle namieszali;-) a niby USG takie dokładne;-) ciekawe jak to bedzie u mnie.....a przed ciąża jakie miałas cykle? dlugie czy krotkie czy w caly swiat??

Cześć brzuchatki:)

U mnie znowu nocka do bani:( Juz mam dośc, nie spałam od 4.00 rano zgaga paliła mnie niemiłosiernie praktycznie do rana. Wiem, że temat zgagi był juz przewijany nieraz, ale dziewczyny mam pytanie jaki środek Wam pomagał na nia? Bo ja juz nie wiem czym się raczyć...Dzis ide do apteki i coś chcę kupić, ale własnie się zastanawiam, który jest skuteczny?

Claudia- Oby Cie to przeziebienie jak najszybciej przeszło. A tantum verde spokojnie można zazywać.

Ribi- ja tez nie jestem spakowana, nie wiem jakoś ciągle wydaje mi się, że mam czas...

Klaudoos- bo juz wszyscy marzą, żeby nastał ten dzień:) Ale Tobie najbardziej, wiec każda zagląda na gorąco i czeka wieści o Tobie. Ale będzie sensacja, jak w końcu sie zacznie akcja u Ciebie:)

Damqelle- mnie też nic nie boli, ale u mnie to jeszcze trochę czasu zostało...oprócz tej cholernej zgagi...

Joasiab- współczuje bólu, oj żeby jak najszybciej Cie opuścił!!!

Wiecie co tak sobie pomyślałam, że my jakoś dzielnie się trzymamy do tego stycznia, pamiętam że na grudniówkach, sporo dziewczyn rozpakowało sie w listopadzie...a u nas jakoś niewiele...Jak stycznióweczki, to stycznióweczki i nie ma bata!

U nas jakoś tak leniwie, mam ochote gdzieś się przejść, pojde chyba na krótki spacerek...

Dzień dobry wszystkim.
No,dziewczyny macie jazdę z tymi telefonami,na szczęście u mnie jak coś się dzieje to reszta między sobą się informuje,żeby nie zawracać dodatkowo nam głowy.A do porodu,myślę że jak dam im znać,że rodzę to też nie będą do mnie wydzwaniać żebym mogła o nich nie myśleć.
Ewcia współczuję Tobie,powiem szczerze że byłam pewna,że do świąt mąż wyjdzie już ze szpitala.A właśnie doszli w końcu co mu dolega?
Claudia szybko wracaj do zdrowia.

moniaivoy Mi na zgage pomaga ranigast i alugastrin, renne tez sie sprawdzalo ale obecnie na sama mysl mi niedobrze. A tak jeszcze mleko mi pomaga.
Łącze sie w bólu bo mi od rana tez nie odpuszcza a jeszcze nic nie jadłam,az sie boje co bedzie po sniadaniu...narazie wypiłam mleczko i troszke lepiej.

reklama
ok zrobiłam zamówienie internetowe w aptece Dbam o Zdrowie, meżuś tylko odbierze.... Wyrobiłam sobie kartę Mama i Dziecko i będę miała 25% zniżki na wybrane produkty....Tak czy tak trzeba będzie kupować w aptece a jak można taniej to dlaczego nie?:)
wejdźcie sobie na stronkę i zobaczcie jakie są zasady i gdzie najbliższa apteka Dbam o Zdrowie - portal o zdrowiu i apteka online - www.doz.pl

Co do torby to mnie pocieszyłyście....a fogia to w ogóle wyluzowana:) Spoko mamy podobnie termin porodu więc się mniej stresuję:)

klaudoos ja też mam lenia....żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce....masakra...ale chyba dziś postawię jakieś pranie najpierw rzeczy do biegania mojego męża żeby miał w czym wieczorkiem biegać a później coś dla dziecka...może pościel...
Co do telefonów to wiesz babcia czeka na wnuczka:) Powiedz jej "mamo nie dzwoń, jak będę miała Ci coś powiedzieć to sama zadzwonię" :)

damquell to niedobrze że nic nie ma w lodówce....u mnie też porażka...i chodzę i szukam i czegoś mi się chce...ale nie wiem czego....

batonik babcie takie zniecierpliwione dlatego dopytują jadła, kupkała, plakała....? Musisz się z tym pogodzić:)

moniaivoy mi na zgagę pomaga Manti, wcześniej brałam Renne ale już nie mogłam ścierpieć tegoo smaku dlatego biorę Manti....

Ostatnia edycja:
Do góry