reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

A ja dzisiaj na obiad robię tylko rosołek. Mięsko zostawię na jutro bo jestesmy tak objedzeni, że szok. A jak ktoś coś będzie chciał, to jest sałatka, śledziki itd :)
Teraz wypilismy kawusię i ciacho i fulll

A ja tez miałam niedawno 4 skurcze co 10 minut ale ustały narazie:)oby do 1:)

reklama
Witam się serdecznie w ten pochmurny dzień :-)
niestety wpadłam tylko na chwilunie, doczytałam (na szczęście nie było tego zbyt wiele) i zaraz zmykamy do mojej siostry.
Wyspałam się bosko aż do 11 i nie zdążyliśmy się zebrać do kościółka, więc musimy jeszcze zaliczyć wieczorną mszę, więc długo siedzieć u siostry nie będziemy.
Wczoraj już po kolacji u teściów (bez komentarza) posiedzieliśmy z moją rodzinką do późna, pośpiewaliśmy kolędy i było baaardzo miło :-)

ulkan - witamy nową mamusię - bardziej po naszemu "Lepiej późno niż wcale" ;-)
olandia, zielona - super, że przynosicie dobre wieści z wizyt!
klaudoos - szkoda, że tak się stresujesz przy swoim mężu; to jest ciężka próba dal wszystkich "początkujących" par - pod byle pretekstem zapłon gotowy
joasiab, nulini - mam ten sam problem z obracaniem się, ciągnie w podbrzuszu jak nie wiem, a przyjdzie mi się męczyć - daj Boże - jeszcze miesiąc! Przetaczanie się, jak jest wolne całe łóżko, idzie mi troszkę lżej. No i jak leżę na wznak, to nic mi nie dolega, a Natalia to chyba nawet lubi, bo najwięcej wtedy się rusza :-)
monciaa - przegwizdane z tym puchnięciem :wściekła/y: Może faktycznie posłuchaj wujka... Ja mam wrażenie, ze codziennie bardziej mi puchną te dłonie. A w nocy znowu łapią skurcze łydek i stóp jednocześnie, chociaż zażywam codziennie magnez :-(

Wypoczywajcie spokojnie, cieszcie się z rodzinkami, objadajcie się umiarkowanie i do zobaczenia wieczorkiem :-)

Witam Was świątecznie:-)

A ja jaka niegościnna jestem.Przyjechali goście do nas a ja myślałam tylko o tym żeby pojechali tak mi nogi spuchły aż bolały.

Normalnie to sobie te nogi wyżej położę i jest git a tu weź siedź pół dnia z nogami na dole..koszmar.

Teraz mąż zmywa po gościnie a ja ide poleżeć ;-)

Miłego świętowania :-)

syla- a ja cie dobrze rozumiem, dlatego nie zapraszalam nikogo- bo nie czuje sie zbyt dobrzer na siedzenie, najgorsze jest to, ze sasiedzi zadzwonili ze mamy o 17 wpasc.. a ja bym tak polezala i pospala!!!!

Witam sie światecznie kochane Brzuchatki;-)

Myślałam ze to juz ruszyla lawina porodów ale widze ze nie:-( Chyba dziewczyny zakazalyscie wyskakiwac waszym maluchom w święta żeby jeszcze sobie dobrze pojeść:-)

No mnie ominęly w tym roku pierogi z kapusta i grzybami:-( a to lubie najbardziej na święta....

Jeszcze nie karmię cyckiem na maksa bo pokarmu za wiele nie mam, ale staramy się razem z Wiktorkiem...to znaczy ja mu "wpycham" cyca na siłe o on zawsze cos tam pociągnie:tak:

Dziewczyny chcialam wam podpowiedziec zebyscie porządnie zaopatrzyly sie w podklady poporodowe.
Dzisiaj mija mi 6-ta doba od porodu a ja kończę własnie 6-ste opakowanie, w kazdej było po 14 sztuk. :szok:

Mam nadzieje że macie udane rodzinne i spokojne święta, odpoczywacie sobie i nabieracie siły a od poniedziałku coś sie ruszy i juz pojdzie pełną parą, zwlaszcza tym, ktore juz bardzo bardzo chca miec maluszka przy sobie. :-)

Ostatnia edycja:
Dobrze że nie tylko ja taka bez sił.. Leżę i nawet ciężko mi do łazienki wstać tak mnie miednica boli i krocze :( Ale to już bliżej końca i spotkania z kruszyną więc oby jak najszybciej ten czas minął :-)

U mnie lipa...mój mnie chyba zaraził :-(

na razie trzymam się dobrze, mam apetyt i energię, ale zaczynam kaszleć...
Co on to za wirus przyniósł ...

klaudoss a ty po dupie chyba dostaniesz ode mnie po kiego kobieto bierzesz nospe jak masz juz koncowke ciazy. jak masz skurcze to nie bierz juz nospy tylko czekaj co bedzie dalej.

claudia mam nadzieje, ze jednak to nic powaznego i sie nie rozchorujesz.

malta to mowisz, ze ominely cie pysznosci wigilijne ale wazne ze dajesz rade :).

moniaivoney no niezly prezent dostalas.

monciaa to ty nastepna do kolejki, mam nadzieje ze jednak obejdzie sie bez masowania szyjki i wszystko samo sie zacznie.

wlasnie niedawno wyszli moi rodzice, oczywiscie tesciu mnie wkur.... wszystko na pokaz jak zwykle i przypierdzielanie sie bo przecierz on wszystko wie najlepiej. a najlepsze jest to, ze jechal do swojego brata i pytal sie mnie na kiedy mam termin hehe przypomnialo mu sie, ze w ciazy jestem masakra.

Witam się popołudniowo
my dotarliśmy do domu, wykąpałam się i idę leżeć bo nogi tak spuchnięte że aż bolą, jeszcze tak nie miałam w dodatku jest mi nie dobrze:( (trzeba było się bardziej obżerać:-D)
Dobrze że u Was wszystko ok
Malutk_a nie denerwuj się tak to już jest z teściami, większość taka sama
klaudoos jak z tą dietą można karmiąc być na diecie?? bo nam położna mówiła że póki się karmi to nie można mieć diety,

reklama
witajcie:) my dopiero wróciliśmy z mężem od teścia, było sympatycznie jak zawsze, ale zmęczona jestem fakt, bałam się, że będą jeszcze u nas goście ale akurat pojechali na szczęście a tato ładnie posprzątał po nich:)
widzę, że u Was podobnie jak i u mnie czyli nocki nie przespane, skurcze ( miałam w nocy i dziś w kościele) a jak się przekręcam to tak czuje jakbym miała kamień na brzuchu jakiś tonowy;/ ale też już niedługo. Jutro na szczęście siedzimy w domku bez żadnych gości więc się wyśpię i odpocznę:)

Do góry