reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

malta a może zadzwoń do położnej zapytaj.... ja niestety z karmieniem Ci nie pomogę. Może dziewczyny które już urodziły albo miały dzieci.

reklama
Ja juz kolacyjke zjadlam i teraz zgaga mnie meczy.. ide troche przed tv;)
Pysznosci dziewczyny szykujecie na swieta, ja to w sumie tylko ciasto zrobie bo Swieta spedzamy troche u jednych rodzicow, troche u drugich i ani mama, ani tesciowa jakos pomocy nie chca. Ale juz sie nie moge doczekac kiedy bedziemy zajadac te smakolyki:)
Claudia choinka bardzo ladna, akcent swiateczny jest:)i prezenciki dobrze pod nia wygladaja. My chyba jutro bedziemy swoja ubierac;)
Widze ze nasze swieze mamusie dzisiaj do Nas zajrzaly:)

Malta-No mi tez Cięzko doradzić ...ja miałam kryzys po około 3 miesiącach i duzo pilam płynów i herbatek na laktację i pobudzanie odciąganie aby zwiększyć laktację....Tez dzwoniłam do połoznej.A w ksiązeczce zdrowia Wiktorka nie masz czasem takiej skserowanej karteczki właśnie o pobudzaniu laktacji i tel do poradni laktacyjnej do swojego szpitala w razie problemu???bo ja takie coś miałam:)

Malta też mi coś ciężko powiedzieć. A masz jakąś herbatkę na laktację?? Ja kupiłam sobie taka z HIPPa aby miec po porodzie. Wiem, że picie dużo płynów pomaga.

przyjechała już komoda!!!! :-D (jakość zdjęcia kiepska, bo z komórki)
Zobacz załącznik 311363
teraz tylko ją ustawić i zapełnić ciuszkami.
A królik praktycznie gotowy, czekam tylko na M, żeby zrobić degustację. Ciekawe czy mu zasmakuje...
Jeszcze siostra przywiozła mi prawdziwą robioną wiejską kiełbaskę na święta :-)

modlicha, ookatkaoo - cieszę się, ze na wizytach ok
malutka... - na ból gardła bardzo dobre jest Tantum Verde i spokojnie można w ciąży

Walduś właśnie podjechał, więc zmykam tymczasem.
Kochana jak jesteśmy w Rudniku/ kolo Myslenic to wlasnie tam tesciowie mają kielbaske swojska i przewaznie królika:)
u nas na północy to królika w mojej rodzinie sie nie robi (zamordowalabym:) ) a swojska kielbasa juz nie tak smakuje jak w górach:)

malta- mi znajoma mowila (wiem mowic jest inaczej a dzialac tez)
zeby przykladac, przykladac i przykladac do piersi! stymulowac recznie, masaze robic+ herbatki! ale jak to w praktyce wyglada? hmmm nie iwem..

Malta Ja moge Ci doradzic ze przy zastepczym pokarmie powinno sie dopajac malucha a przy cycku juz nie a co do czestosci jedzenia Ja jak karmilam 5 lat temu to polozna mowila ze na zawolanie sie takiemu dziecku daje nie wiem czy sie cos teraz zmienilo?Chyba pisalysmy o tym na jakims watku ale nie pamietam ktorym do picia daje sie gluzkoe lub wlasnie jakies herbatki Ja nie pamietam jaka jest ta pierwsza od pierwszego miesiaca zycia.Ale probuj z cycem nie poddawaj sie to jest tak naprawde dopiero 3 doba a pilas moze taka herbatke na laktacje ona wiem ze duzo pomaga i u nas w szpitalu dawali kiedys probki jak ja lezalam i ja wypilam z ciekawosci to mi pokarm sam zaczal sikac doslownie.

malta - tak jak klaudoss pisze przykładać do piesi, przykładać i przykładać bo nic nie pobudza tak laktacji jak ssanie dziecka. A co do dopajania to przy butli trzeba dopajać ale co ile dzidziol powinien jeść to nie wiem

Monia-t - super komoda:)

Malta- ja Ci nie doradzę, nie mam doświadczenia, ale tak jak piszą dziewczyny słyszałam, że trzeba przykładać i pic dużo wody, herbatki na laktacje tez podobno pobudzają...

reklama
Hej kochane :)

Mąż wyprosił u Pani ordynator i w Wigilię puszczą go na 3-4 godzinki do nas.
Jutro do południa jadę do rodziców i zostanę tam chyba do końca roku bo po co same z dziewczynkami mamy siedzieć w domu.

Ja mam od dwóch godzin skurcze, wzięłam z pół godziny temu 2 nospy i mam nadzieję, że szybko przejdzie bo już mnie wszystko boli. Jak jeszcze będzie dłużej tak bolało to wleję sobie do wanny ciepłej wody, może to pomoże.

Do góry