reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

malta a może zadzwoń do położnej zapytaj.... ja niestety z karmieniem Ci nie pomogę. Może dziewczyny które już urodziły albo miały dzieci.

reklama
Ja juz kolacyjke zjadlam i teraz zgaga mnie meczy.. ide troche przed tv;)
Pysznosci dziewczyny szykujecie na swieta, ja to w sumie tylko ciasto zrobie bo Swieta spedzamy troche u jednych rodzicow, troche u drugich i ani mama, ani tesciowa jakos pomocy nie chca. Ale juz sie nie moge doczekac kiedy bedziemy zajadac te smakolyki:)
Claudia choinka bardzo ladna, akcent swiateczny jest:)i prezenciki dobrze pod nia wygladaja. My chyba jutro bedziemy swoja ubierac;)
Widze ze nasze swieze mamusie dzisiaj do Nas zajrzaly:)

Malta-No mi tez Cięzko doradzić ...ja miałam kryzys po około 3 miesiącach i duzo pilam płynów i herbatek na laktację i pobudzanie odciąganie aby zwiększyć laktację....Tez dzwoniłam do połoznej.A w ksiązeczce zdrowia Wiktorka nie masz czasem takiej skserowanej karteczki właśnie o pobudzaniu laktacji i tel do poradni laktacyjnej do swojego szpitala w razie problemu???bo ja takie coś miałam:)

Malta też mi coś ciężko powiedzieć. A masz jakąś herbatkę na laktację?? Ja kupiłam sobie taka z HIPPa aby miec po porodzie. Wiem, że picie dużo płynów pomaga.

przyjechała już komoda!!!! :-D (jakość zdjęcia kiepska, bo z komórki)
Zobacz załącznik 311363
teraz tylko ją ustawić i zapełnić ciuszkami.
A królik praktycznie gotowy, czekam tylko na M, żeby zrobić degustację. Ciekawe czy mu zasmakuje...
Jeszcze siostra przywiozła mi prawdziwą robioną wiejską kiełbaskę na święta :-)

modlicha, ookatkaoo - cieszę się, ze na wizytach ok
malutka... - na ból gardła bardzo dobre jest Tantum Verde i spokojnie można w ciąży

Walduś właśnie podjechał, więc zmykam tymczasem.
Kochana jak jesteśmy w Rudniku/ kolo Myslenic to wlasnie tam tesciowie mają kielbaske swojska i przewaznie królika:)
u nas na północy to królika w mojej rodzinie sie nie robi (zamordowalabym:) ) a swojska kielbasa juz nie tak smakuje jak w górach:)

malta- mi znajoma mowila (wiem mowic jest inaczej a dzialac tez)
zeby przykladac, przykladac i przykladac do piersi! stymulowac recznie, masaze robic+ herbatki! ale jak to w praktyce wyglada? hmmm nie iwem..

Malta Ja moge Ci doradzic ze przy zastepczym pokarmie powinno sie dopajac malucha a przy cycku juz nie a co do czestosci jedzenia Ja jak karmilam 5 lat temu to polozna mowila ze na zawolanie sie takiemu dziecku daje nie wiem czy sie cos teraz zmienilo?Chyba pisalysmy o tym na jakims watku ale nie pamietam ktorym do picia daje sie gluzkoe lub wlasnie jakies herbatki Ja nie pamietam jaka jest ta pierwsza od pierwszego miesiaca zycia.Ale probuj z cycem nie poddawaj sie to jest tak naprawde dopiero 3 doba a pilas moze taka herbatke na laktacje ona wiem ze duzo pomaga i u nas w szpitalu dawali kiedys probki jak ja lezalam i ja wypilam z ciekawosci to mi pokarm sam zaczal sikac doslownie.

malta - tak jak klaudoss pisze przykładać do piesi, przykładać i przykładać bo nic nie pobudza tak laktacji jak ssanie dziecka. A co do dopajania to przy butli trzeba dopajać ale co ile dzidziol powinien jeść to nie wiem

Monia-t - super komoda:)

Malta- ja Ci nie doradzę, nie mam doświadczenia, ale tak jak piszą dziewczyny słyszałam, że trzeba przykładać i pic dużo wody, herbatki na laktacje tez podobno pobudzają...

reklama
Hej kochane :)

Mąż wyprosił u Pani ordynator i w Wigilię puszczą go na 3-4 godzinki do nas.
Jutro do południa jadę do rodziców i zostanę tam chyba do końca roku bo po co same z dziewczynkami mamy siedzieć w domu.

Ja mam od dwóch godzin skurcze, wzięłam z pół godziny temu 2 nospy i mam nadzieję, że szybko przejdzie bo już mnie wszystko boli. Jak jeszcze będzie dłużej tak bolało to wleję sobie do wanny ciepłej wody, może to pomoże.

Do góry