reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

monciaa- ja w lato robiłam sernik z brzoskwiniami to odsączyłam dobrze z zalewy pokroiłam w kostkę nie za dużą i oprószyłam mąką ziemniaczaną i do sera..a teraz zrobiłam z rodzynkami.. jak nie dasz zbyt duzo to będzie ok:)

klaudoos-sałatki w piątek zrobię jajka w sobotę rano napełnię ,tylko pieczarki do nich uduszę w piatek... i flaki wstawię w piątek.Przyjedzie ''pomoc'' to niech się wykazuje:)A schabik tez w sobotę upiekę....,No chyba ze pojadę...ale i tak z głodu nie umrą.
Super ze małż wziąl wolne to Ci pomoze :)
kurier słowny - paczka dotarła na 16 stą:) syncio myślę bedzie zadowolony z prezentu od mikołaja

Claudia-super choineczka:)

Ostatnia edycja:
reklama
A dziękuję :-)
sama ją na szybko ubrałam, droga nie była
w catoramie kosztowała niecałe 30 zł - 90cm

Idę zaraz wcinać kiełbaskę, bo jakoś ostatnio mnie na takie rzeczy wzięło

Witam dziewczyny, wydawało mi się, że wczoraj udało mi się do galerii wstawic zdjęcia mojego Miśka, ale okazuje się, że nic z tego. Chyba jestem za tępa na to:-(
Jeśli ktoraś ma czas i ochotę to proszę o dokładne instrukcje.
Buziaki i trzymam za Was kciuki (codziennie sprawdzam gorącą linię)

Witam dziewczyny, wydawało mi się, że wczoraj udało mi się do galerii wstawic zdjęcia mojego Miśka, ale okazuje się, że nic z tego. Chyba jestem za tępa na to:-(
Jeśli ktoraś ma czas i ochotę to proszę o dokładne instrukcje.
Buziaki i trzymam za Was kciuki (codziennie sprawdzam gorącą linię)

zerknij na priva i zaraz zobaczymy czy Ci się udało ;-)

zrobilam obiad i umylam z zewnatrz szafki w kuchni i padnieta jestem. A wczoraj moglam gory przenosic. Wiec jak nie mam sily to sobie odpuszczam i dzis nic nie robie. Jutro wizyta, zakupy i pierwsze gotowanie.

Claudia wreszcie upragniona choinka, bardzo ładna :)

Ja też ubrałam z Anią choinkę, w tym roku sztuczna bo mamy bardzo ciepłe mieszkanie, więc z żywej pewnie po tygodniu zostałby sam kikut. Ja na Święta upiekłam piernik, jutro upiekę sernik i zrobiłam śledzie bo idziemy na duuuużą Wigilię do szwagra. Reszta Świąt u moich rodziców, więc tam już wszystko będzie (najbardziej nie mogę doczekać się gęsi w pierwszy dzień Świąt, mniam...).

zrobilam obiad i umylam z zewnatrz szafki w kuchni i padnieta jestem. A wczoraj moglam gory przenosic. Wiec jak nie mam sily to sobie odpuszczam i dzis nic nie robie. Jutro wizyta, zakupy i pierwsze gotowanie.

Tak czasem jest że siła opada z nas...
ale i tak masz dużo porobione, ja po Wigilii pakuję torbę
trzeba mi odparzyć butelkę jeszcze :-)

Claudia- no świetna choineczka:)

Moj mąż będzie jutro ubierał żywą choinkę, a dzis dekoracje przygotuje:) Jeszcze zmielimy kapuchę na kapuśniaczki, a jutro sosik tatarki do paszteciku i szyneczki mężuś zrobi:)

A ja może jakąs sałatkę jeszcze zrobię oprócz takiej warzywnej:) A resztę niech sobie zrobi teściowa...

A my juz po degustacji serniczka, super wyszedł:) Pychotka, teraz trzeba schować przed łasuchami, żeby do świąt zostało:)

Klaudoos- a Ty robisz schabik swój na ten chlebek? Może rzuciłabyś przepis?

Ostatnia edycja:
reklama
klaudoss-pieczarki np.300 g trę na tarce i rozgrzewam tłuszczyk...masełko albo oleju i duszę często mieszając z pół godzinki(no ja to na oko juz widzę ,wazne aby nie były surowe)
Gotuję jajka przekrawam w zdłóż na pół wyjmuję zołtka.Zółtka rozgniatam ,mieszam z odsączonymi pieczarkami ,mozna pieczarki potraktować mikserem(no tak aby bylo pół na poł miej więcej)wychodzi taka jajkowo grzybowa papka doprawiam do smaku pieprzem i solą.w rękach formuję kulki aby napełnić połówki białka...napełniam i kleks z majoneziku.
A tych jajek tez na oko np 8-10 szt i dodajesz do zółtek pieczarki to widać czy juz .... pieczarek duszę np.na 2 tury jajek i robię na swiąteczne śniadanko jedną turę...a w lodowce zostawiam sobie na drugą turę pieczarek i jajek ...bo takie świezo zrobione smaczniejsze..a przekroic jajca wydłubać wymieszać i napełnic to chwila moment.i robię na 2-gi dzień świąt swierzuchne:)

Ostatnia edycja:
Do góry