reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
klaudoos i martusia dziewczynki a może wrzuććcie te przepisy na odpowiedni wątek. Bo tutaj nam zaginą,a ja z przyjemnością po świętach bym zrobiła sobie te jajeczka i rybkę z pieczarkami....

Ogólnie żałuje, że wątek gotowanie + nasze prace ręczne został połączony bo teraz jest problem z odnalezieniem przepisu....ale siła wyższa:)

klaudoos i martusia dziewczynki a może wrzuććcie te przepisy na odpowiedni wątek. Bo tutaj nam zaginą,a ja z przyjemnością po świętach bym zrobiła sobie te jajeczka i rybkę z pieczarkami....

Ogólnie żałuje, że wątek gotowanie + nasze prace ręczne został połączony bo teraz jest problem z odnalezieniem przepisu....ale siła wyższa:)

No tak ale jakby nie było to gotowanie to też ręczna robota....
a z resztą jak wszystkie urodzą już to będzie można kilka wątków usunąć....

Claudia- no świetna choineczka:)

Moj mąż będzie jutro ubierał żywą choinkę, a dzis dekoracje przygotuje:) Jeszcze zmielimy kapuchę na kapuśniaczki, a jutro sosik tatarki do paszteciku i szyneczki mężuś zrobi:)

A ja może jakąs sałatkę jeszcze zrobię oprócz takiej warzywnej:) A resztę niech sobie zrobi teściowa...

A my juz po degustacji serniczka, super wyszedł:) Pychotka, teraz trzeba schować przed łasuchami, żeby do świąt zostało:)

Klaudoos- a Ty robisz schabik swój na ten chlebek? Może rzuciłabyś przepis?
ja robie na czuja:) ale wkleje w watku kulinarnym co i jak..

Ribi wrzucę nie ma sprawy:) tylko jak sama dla siebie teraz zrobię na swieta bo tak to na ''oko '' wszystko a tak jak będę robić to czas duszenia i proporcje zwrócę uwagę specjalnie:) bo tak mniej więcej.... no to nie zawsze wiadomo ile:) a ja juz na to uwagi nie zwarcam bo małz uwielbia i często robię(wszystkie imprezy i bez okazji)
Mi tez szkoda ze połączone te wątki bo mieszają się kuchenne cuda z cudami damqelle i innych dziewczynek...a tak to osobno było ok:)

przyjechała już komoda!!!! :-D (jakość zdjęcia kiepska, bo z komórki)
Zdjęcie0104.jpg
teraz tylko ją ustawić i zapełnić ciuszkami.
A królik praktycznie gotowy, czekam tylko na M, żeby zrobić degustację. Ciekawe czy mu zasmakuje...
Jeszcze siostra przywiozła mi prawdziwą robioną wiejską kiełbaskę na święta :-)

modlicha, ookatkaoo - cieszę się, ze na wizytach ok
malutka... - na ból gardła bardzo dobre jest Tantum Verde i spokojnie można w ciąży

Walduś właśnie podjechał, więc zmykam tymczasem.

Witam Was Mamuśki:-)

Nie odzywam sie prawie, ze wzgledow oczywistych, ale staram sie podczytywać co tam u Was:-)

Widze (czytam) że na razie przestój w udziale styczniówek na rzecz przyrostu naturalnego.

Dzisiaj nasz Wiktorek został oficjalnie - obywatelem naszego kraju- zarejestrowalismy go w usc:-)

Kochane mam pytanko do mamuś karmiących swoje dzidzie butlą: CZy poza mlekiem zastępczym podaje sie jeszcze takiemu maluchowi coś do picia? Wode, herbatke z kopru? I co ile taki maluch musi jeśc? Mój domaga sie co 2-3 godziny.

Dzisiaj mija trzecia doba od porodu a ja nie mam pokarmu:-( Jestem podłamana ale musze jakos działac i podaje niunkowi NAN1.

Nie mam pojecia o karmieniu butlą bo poprzedni syn uwazal tylko cyca i nie bylo takich problemow:-(

reklama
przyjechała już komoda!!!! :-D (jakość zdjęcia kiepska, bo z komórki)
Zobacz załącznik 311363
teraz tylko ją ustawić i zapełnić ciuszkami.
A królik praktycznie gotowy, czekam tylko na M, żeby zrobić degustację. Ciekawe czy mu zasmakuje...
Jeszcze siostra przywiozła mi prawdziwą robioną wiejską kiełbaskę na święta :-)

Walduś właśnie podjechał, więc zmykam tymczasem.

Komoda super, wygląda na pojemną :-)

Do góry