reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Dzien dobry :-)
Wreszcie czuję sie lepiej :-)
AsiuK - nie martw się na zapas proszę,w necie zazwyczaj pisze się o najcięższych przypadkach,jak ktoś już nie wie gdzie szukać pomocy,łatwiejsze przypadki rzadko się pojawiają a u Twojej córci myślę że wszystko się wyjasni ... mocno trzymam kciuki, a dla pewnosci moze skonsultuj się jeszcze z innym ginekologiem?

moncia - no moze się zaczyna:-)) u mnie było identycznie jak piszesz, ale tylko podbrzusze mnie bolało a skurczy brak, wiec przyuważ czy masz skurcze, bo ja przez ten silny ból to nawet zapomniałam, że jeszcze skurcze i to regularne trzeba mieć:-(
Powodzenia bo wiem, ze chciałabyś już mnieć dzidziusia obok siebie :-)

Zmykam na śniadanko :-) dziś mała produkcja to zanim wyszłam z łózka to nadrobiłam ... buźka i do później:p

reklama
ribi - zawsze mogę zadzwonić do mojego wujka, ale wiem ze jak to zrobie to cała rodzina mi się tu zjawi (z tesciowa na czele) i beda sie na mnie gapic i czekac na rozwoj akcji :-D a tego nie zniose :-)

zaraz ide pod prysznic...zobacze jak po cieplej kapieli brzuchol zareaguje...

pamietam ze Blondi tez tak brzuch bolal na miesiaczke non stop i okazalo sie to tylko przepowiadajace....
zaczyna mnie tez krzyz bolec... moze rzeczywiscie cos sie rozkreca?!

zobacze jak po prysznicu bede sie czula... to lece sie kąpnąć :-)

Asiak przykre co piszesz ale głowa do góry na pewno wszystko będzie dobrze, i nie czytaj internetu bo różni ludzie piszą w necie niektórzy wyolbrzymiają... wiem coś o tym bo jak miałam 6 cm torbiela na jajniku na początku ciąży i podejrzenie ciąży pozamacicznej to jak zaczęłam czytać w necie to szkoda gadać, miałam wrażenie że na pewno umrę. Wszystkie bedziemy trzymac kciuki za Was.

A ja nie dość że to przeziebienie mnie męczy, to jeszcze całą noc miałam koszmary przez tą pępowinę i się budziłam i wyczekiwałam czy Mała się rusza koszmar.
muszę się zbieraćl4 zawieźć.
Życzę miłego dnia

Witam,

AsiaK bedzie dobrze kochana, zobaczysz! Byc moze to blad lekarzy a jesli nawet nie, to corcia na pewno sobie poradzi i zwalczy te torbiele i bedzie zdrowa dziewczynka!

Monciaa to moze wez prysznic cieply? No ciekawe, a te bole masz w odstepach czy jest to taki jednostajny bol? Moze faktycznie zadzwon do lekarza...

Hej Dziewczyny,
My w trakcie porządków z mezem wiec wczoraj zajrzałam tylko na chwilke i dzis od 7:30 nadrabialam 30stron zaleglosci...
Co do tej niskiej wagi mojej Lilianki- Dzieki Dziewczyny za wszystkie miłe słowa- zmartwiłam sie tym bo moja kuzynka tak miala i jej lekarke to zaniepokoilo, wyslala ja do szpitala i sie okazalo ze trzeba robic cc 3 tygodnie przed terminem bo lozysko stare. Moj lekarz nic nie mowil ale on zakrecony jest i nie jestem pewna czy moge byc spokojna... Juz sie jednak nie martwie, jem wiecej i wierze ze wszystko dobrze. Morfologie mialam dobra, a podobno nawet bardzo dobra jak na kobiete w ciazy. Z tego wszystkiego zapomnialam zapytac lekarza kiedy mam znow przyjsc na wizyte- jak to jest?

AsiaK- Dołączam się do tego co pisały dziewczyny. Trzymaj sie kochana!

moncia- Czekamy na dalsze wiesci...

Ja uciekam- myslalam ze zdołam wam cos wiecej napisac ale czytalam za długo... teraz trzeba isc cos zjesc i działać...

Miłego dnia...

Asia
ja też bym tak nie wierzyła w netowe info. Jednak co lekarz to lekarz. Niestety tu nic nie przyspieszysz, trzeba czekac na poród i badać i szukać.
Oby okazało się wszystko dobrze :* :* :*.

========================================
Kaja mi od rana jakoś marudzi a do żłobka dopiero po świętach więc muszę spadać się "bawić" bo Mąż wrócił do pracy i teraz nockę odsypia. Muszę sobie jakoś radzić.
miłego dnia

Witam się i ja, po zakupach, ach śledzi nie mogłam dostać, musiałam do dwóch sklepów jeździć, masakra jakaś. Ale udało się i teraz się moczą. Będę robić z sosem salsa, mniam... Mam zamiar jeszcze upiec jakieś ciacho i chyba padnie na piernik, ale się jeszcze zastanawiam. Widzę że nadal nic się nie dzieje, ta pełnia to jakaś przereklamowana:-D

eevciaa sprawdzał Ci lekarz przepływy pępowinowe i łożyska? Bo to świadczy o tym, że dziecko dostaje wszystko to co trzeba. Ja tak miałam z wagą Ani, bo ona też malutka była, ale przepływy miałam dobre, więc po prostu tak miało być.

ja się upieram cały czas aby w castoramie kupić choinkę, taką małą
większej nie trzeba nam może dopiero jak mały podrośnie, mężulek się wkurza, ale mówi : skoro masz marudzić to kupimy :-)
obym dopięła swego
on wie, że jakby się nie zgodził, to sama bym zaszła i kupiła :-D taka już jestem....

monciaa pisz co i jak i czy bóle mijają

Hejka Dziewuszki:-)
usnełam o 5 rano!! dzis nie moge usnac usnac popludniu bo znowu bede miala powtorke z rozrywki....starsznie rozregulowana jestem z tym spaniem:-(

monciaa moze faktycznie cos sie zaczyna....jak po prysznicu Ci nie przejdzie to moze lepiej jechac na IP....bo to moze byc TO;-)

claudia to Ty Kochana lepiej przekonaj meza,zebys nie musiala nigdzie sama latac;-)

reklama
U nas też za bardzo nie ma miejsca na choinkę, ale w zeszłym roku kupiliśmy taką małą (chyba 90cm) i jest bardzo fajna. Dużo miejsca nie zajmuje, ale daje fajny klimat. Mimo, że na wigilię i święta wyjeżdżamy, to jak wrócimy będziemy mieć w domu świątecznie. Później (jak posprzątam), to zrobię jej zdjęcie :D

Do góry