reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

No, żebym nie wykrakała :-D

nulini - no to życzę udanej imprezki :-) masz bardzo ładne zdjęcie na suwaczku :tak:

claudia - a mnie osobiści podobają się takie okrągłe wianuszki - stroiki pod lampę - ale to zależy od wzrostu lokatorów :-D

pokażę wam, jaki mi się trafił stroiczek Świąteczny - w Lidlu coś im się pokręciły Święta, ale ja bardzo lubię hiacynty, więc kupiłam, a co mi tam :-D jak stopnieją śniegi, to cebulki pójdą do ogródka
Zdjęcie0102.jpgZdjęcie0103.jpg

reklama
klaudoos dobrego masz męża:) elektrowstrząsy dla ciężarnej;p
ja już popołudniową drzemkę mam zaliczoną hehe teraz za obiad czas się brać, sobie ugotuje makaron do mięsa a chłopaki zjedzą z ziemniakami
qrcze u nas zaczął śnieg sypać mam nadzieje, że mój mąż wróci jakoś do domu spoza miasta bo tam taki dziwny zwyczaj, że jak zasypie to tam autobusy nie jeżdżą;p

Monia-t - śliczny ten hiacynt:)

Klaudoos - hehe -zostaw mu te jajeczka, bo może jeszcze pożytek z nich będzie, chłop, chciał dobrze, a dostane jeszcze bure;P

Nulini - mnie tez Ala sie tak rozpycha od kilku dni, siedzieć mi ciężko, ledwo łażę, tylko stac najlepiej, taka z niej łobuziara:) Jak mi nóżke wystawi, to ją dosłownie czuję pod piersiami:)

witam sie z Wami a zarazem zegnam - ciesze sie, ze dobre humory dopisuja:)
jade do w-wia na wizyte - u nas tak sypie snieg, ze siwata nie widac...
pewnie wroce nad ranem :)
pozdrawiam Was i zycze milego dzionka!!!!
pisze troche wiekszymi lterami gdyby, ktoras miala watpliwosci czy pojawiam sie na BB - hihihi!!!
:-D

pisze troche wiekszymi lterami gdyby, ktoras miala watpliwosci czy pojawiam sie na BB - hihihi!!!

To odezwij się jak wrócisz w takim razie :-)
powodzenia

Asia daj znac po wizycie co i jak.
A ja wysprzątałam kuchnię :) Wiki u kolegi, zaraz mam po nią iść więc dla zabicia czasu posprzątałam :) Jutro posprzątamy z mężem reszte i w czwartek pokroimy na sałatkę a w piątek sernik upiecze mój mąż :)

klaudoos jestem ciekawa o czym Twoj maz mowil, jakie elektrowstrzasy ;)
Ale moze to nie jest nic zlego - to co on tam wymyslil, czy uslyszal od kogos. W UK maja taki "przyrzad" mozna go uzywac przy bolach porodowych , nazywa sie chyba TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) i jest to normalnie uzywane jak sie porod zaczyna /ja tego nie chcialam , ale polozna mi proponowala, ze moge sobie do domu wypozyczyc, zeby uzywac jak skurcze sie zaczna /
Z drugiej strony nie ma co sie malza denerwowac, w koncu chcial Ci ulzyc w bolach:-D

Tu cos znalazlam ;)
Tens - nowy sposób na ból porodowy - bezpieczne znieczulenie, Bol, bóle porodowe, ciąża, Dziecko - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl
on nie mowil o elektrowstrzasach:) ja w 2 poscie napisalam z wyolbrzymieniem elektrowstrzasy:) bo sie wkurzylam.. a dokladnie mówił wlasnie o TENS, tylko jak mu tlumaczylam ze ja nie potzrebuje z tego wszystkoego nazwa mi wyleciala z glowy!

Klaudoos- to moze wreszcie korniszonek nie będzie smutny:-):-):-)jak zostanie wypieszczony:eek::-)
buahaha:) juz sobie wyobrazam korniszonka jak sie kurczy na widok elektrowstrzasów:)

Klaudoos, te elektrowstrzasy to wlasnie napewno TENS, ale one są juz na bóle porodowe. W ciazy nie można. Dopiero jak sie zacznie poród to wtedy mozna i usmierzają ból przy skurczach. Studlinicznej mają w Gdansku podobno. Ale doszlam do wniosku ze obejde sie bez. Bo po 1 nie wiadomo czy pozwola w szpitalu, a po 2 pewnie bym go wogole zapomniala zabrac z domu do porodu :)
no dokladnie o to chodzilo, i slyszalam kiedys ze gdzieniegdzie (w lepszych klinikach zazwyczaj) sie stosuje! ale kurde, on mi dzwoni, ze ja juz teraz, natychmiast mam jechac i zalatwiac:) no oszalal!!!! poza tym ja nie chce nic stosowac, co ma byc to bedzie.. a za 10lat mi wypomni, ze jaka taka delikatna, ze znieczulenie musze brac, a inne rodzą normalnie:) a kij mu w oko:)

nie pospalam.. i nie mam sil odkurzac.. zimno mi! moze o 16 sie wezme za sprzatanie cholipka, bo mojego odkurzanie to sie nie doprosze..

jutro chce zaczac robic jedzonko, zoabczymy jak to wyjdzie!

Monia-t - śliczny ten hiacynt:)

Klaudoos - hehe -zostaw mu te jajeczka, bo może jeszcze pożytek z nich będzie, chłop, chciał dobrze, a dostane jeszcze bure;P

Nulini - mnie tez Ala sie tak rozpycha od kilku dni, siedzieć mi ciężko, ledwo łażę, tylko stac najlepiej, taka z niej łobuziara:) Jak mi nóżke wystawi, to ją dosłownie czuję pod piersiami:)

Moja Wiki ma takie "fale" raz przez 2 dni grzeczna jest i nie chce się jej nic a raz to jak przyłoży w żebra nózią to aż gwiazdki widzę;/ No ale ja tam już mogę mieć potłuczone żebra czy poodbijane organy byle by Niunia była zdrowa i szczęśliwa:)

Moniavoy widzę, że też jesteś z Krakowa, mogę zapytać gdzie masz zamiar rodzić??

reklama
Do góry