reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

No, żebym nie wykrakała :-D

nulini - no to życzę udanej imprezki :-) masz bardzo ładne zdjęcie na suwaczku :tak:

claudia - a mnie osobiści podobają się takie okrągłe wianuszki - stroiki pod lampę - ale to zależy od wzrostu lokatorów :-D

pokażę wam, jaki mi się trafił stroiczek Świąteczny - w Lidlu coś im się pokręciły Święta, ale ja bardzo lubię hiacynty, więc kupiłam, a co mi tam :-D jak stopnieją śniegi, to cebulki pójdą do ogródka
Zdjęcie0102.jpgZdjęcie0103.jpg

reklama
klaudoos dobrego masz męża:) elektrowstrząsy dla ciężarnej;p
ja już popołudniową drzemkę mam zaliczoną hehe teraz za obiad czas się brać, sobie ugotuje makaron do mięsa a chłopaki zjedzą z ziemniakami
qrcze u nas zaczął śnieg sypać mam nadzieje, że mój mąż wróci jakoś do domu spoza miasta bo tam taki dziwny zwyczaj, że jak zasypie to tam autobusy nie jeżdżą;p

Monia-t - śliczny ten hiacynt:)

Klaudoos - hehe -zostaw mu te jajeczka, bo może jeszcze pożytek z nich będzie, chłop, chciał dobrze, a dostane jeszcze bure;P

Nulini - mnie tez Ala sie tak rozpycha od kilku dni, siedzieć mi ciężko, ledwo łażę, tylko stac najlepiej, taka z niej łobuziara:) Jak mi nóżke wystawi, to ją dosłownie czuję pod piersiami:)

witam sie z Wami a zarazem zegnam - ciesze sie, ze dobre humory dopisuja:)
jade do w-wia na wizyte - u nas tak sypie snieg, ze siwata nie widac...
pewnie wroce nad ranem :)
pozdrawiam Was i zycze milego dzionka!!!!
pisze troche wiekszymi lterami gdyby, ktoras miala watpliwosci czy pojawiam sie na BB - hihihi!!!
:-D

pisze troche wiekszymi lterami gdyby, ktoras miala watpliwosci czy pojawiam sie na BB - hihihi!!!

To odezwij się jak wrócisz w takim razie :-)
powodzenia

Asia daj znac po wizycie co i jak.
A ja wysprzątałam kuchnię :) Wiki u kolegi, zaraz mam po nią iść więc dla zabicia czasu posprzątałam :) Jutro posprzątamy z mężem reszte i w czwartek pokroimy na sałatkę a w piątek sernik upiecze mój mąż :)

klaudoos jestem ciekawa o czym Twoj maz mowil, jakie elektrowstrzasy ;)
Ale moze to nie jest nic zlego - to co on tam wymyslil, czy uslyszal od kogos. W UK maja taki "przyrzad" mozna go uzywac przy bolach porodowych , nazywa sie chyba TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) i jest to normalnie uzywane jak sie porod zaczyna /ja tego nie chcialam , ale polozna mi proponowala, ze moge sobie do domu wypozyczyc, zeby uzywac jak skurcze sie zaczna /
Z drugiej strony nie ma co sie malza denerwowac, w koncu chcial Ci ulzyc w bolach:-D

Tu cos znalazlam ;)
Tens - nowy sposób na ból porodowy - bezpieczne znieczulenie, Bol, bóle porodowe, ciąża, Dziecko - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl
on nie mowil o elektrowstrzasach:) ja w 2 poscie napisalam z wyolbrzymieniem elektrowstrzasy:) bo sie wkurzylam.. a dokladnie mówił wlasnie o TENS, tylko jak mu tlumaczylam ze ja nie potzrebuje z tego wszystkoego nazwa mi wyleciala z glowy!

Klaudoos- to moze wreszcie korniszonek nie będzie smutny:-):-):-)jak zostanie wypieszczony:eek::-)
buahaha:) juz sobie wyobrazam korniszonka jak sie kurczy na widok elektrowstrzasów:)

Klaudoos, te elektrowstrzasy to wlasnie napewno TENS, ale one są juz na bóle porodowe. W ciazy nie można. Dopiero jak sie zacznie poród to wtedy mozna i usmierzają ból przy skurczach. Studlinicznej mają w Gdansku podobno. Ale doszlam do wniosku ze obejde sie bez. Bo po 1 nie wiadomo czy pozwola w szpitalu, a po 2 pewnie bym go wogole zapomniala zabrac z domu do porodu :)
no dokladnie o to chodzilo, i slyszalam kiedys ze gdzieniegdzie (w lepszych klinikach zazwyczaj) sie stosuje! ale kurde, on mi dzwoni, ze ja juz teraz, natychmiast mam jechac i zalatwiac:) no oszalal!!!! poza tym ja nie chce nic stosowac, co ma byc to bedzie.. a za 10lat mi wypomni, ze jaka taka delikatna, ze znieczulenie musze brac, a inne rodzą normalnie:) a kij mu w oko:)

nie pospalam.. i nie mam sil odkurzac.. zimno mi! moze o 16 sie wezme za sprzatanie cholipka, bo mojego odkurzanie to sie nie doprosze..

jutro chce zaczac robic jedzonko, zoabczymy jak to wyjdzie!

Monia-t - śliczny ten hiacynt:)

Klaudoos - hehe -zostaw mu te jajeczka, bo może jeszcze pożytek z nich będzie, chłop, chciał dobrze, a dostane jeszcze bure;P

Nulini - mnie tez Ala sie tak rozpycha od kilku dni, siedzieć mi ciężko, ledwo łażę, tylko stac najlepiej, taka z niej łobuziara:) Jak mi nóżke wystawi, to ją dosłownie czuję pod piersiami:)

Moja Wiki ma takie "fale" raz przez 2 dni grzeczna jest i nie chce się jej nic a raz to jak przyłoży w żebra nózią to aż gwiazdki widzę;/ No ale ja tam już mogę mieć potłuczone żebra czy poodbijane organy byle by Niunia była zdrowa i szczęśliwa:)

Moniavoy widzę, że też jesteś z Krakowa, mogę zapytać gdzie masz zamiar rodzić??

reklama
Do góry