reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Ariska - to trzymamy razem do stycznia :)
Ja dziś powiedziałam że byle do sylwestra a potem na porodówkę i godzina 0.05 01.01.2011 mi pasuje.
Póki co czuję się świetnie :)
A ciekawe co u Blondi (muszę przewertować strony bo nie wiem czy była dziś)

jeszcze wyjdzie że razem leżeć będziemy ;) bo Ty chyba na Tychy się wybierasz??:)

claudia4you, u mnie w domu rodzinnym jak mieliśmy małe choinki to zawsze stały na taborecie, ale były przywiązane do ściany albo szafy żeby się nie przewróciły. Mama na taki stołeczek dawała ładną serwetkę, na dół szopkę i sianko, albo figurkę Jezuska i to caałkiem fajnie wyglądało:) Więc może u Ciebie patent stołkowy też się sprawdzi:)

Klaudoos, te elektrowstrzasy to wlasnie napewno TENS, ale one są juz na bóle porodowe. W ciazy nie można. Dopiero jak sie zacznie poród to wtedy mozna i usmierzają ból przy skurczach. Studlinicznej mają w Gdansku podobno. Ale doszlam do wniosku ze obejde sie bez. Bo po 1 nie wiadomo czy pozwola w szpitalu, a po 2 pewnie bym go wogole zapomniala zabrac z domu do porodu :)

claudia4you, u mnie w domu rodzinnym jak mieliśmy małe choinki to zawsze stały na taborecie, ale były przywiązane do ściany albo szafy żeby się nie przewróciły. Mama na taki stołeczek dawała ładną serwetkę, na dół szopkę i sianko, albo figurkę Jezuska i to caałkiem fajnie wyglądało:) Więc może u Ciebie patent stołkowy też się sprawdzi:)

u nas było dokładnie tak samo...
wiem na pewno, że coś wymyślę - ja nie odpuszczam
a jak już coś kupie albo wymyślę to dam znać

a co do piłki - to kupię sobie - a co należy mi się
akurat po świętach jak przyjdzie eto mogę zacząć ćwiczyć

Gdynianka - super, że już w domku jesteście.. piękny prezent na Święta macie:-D

Claudia - my mamy nie dużego świerczka i stoi na takim małym taborecie i jest ok

jakaś śpiąca jestem, ale jak teraz się położę to znów w nocy będę chodzić..

Dziewczyny fajne kawały piszą to i ja coś wrzucę:

Na plaży leży piękna dziewczyna. Leży w samych majteczkach, ułożona na plecach. Podchodzi do niej młody chłopak i kładzie się obok, między nią a sobą ustawia radio i zaczyna je stroić. Stroi i stroi i w pewnym momencie jego ręka zsuwa się na jej sutek. Dziewczyna z wielkim zaskoczeniem:
- Co pan robi ?
- A szukam Wolnej Europy
Dziewczyna spojrzała na jego kąpielówki i mówi:
- Z taką antenką to pan nawet Warszawy nie złapie.

Cześć dziewczyny. I ja się witam w tym przepięknym dniu. U nas słoneczko świeci bez opamiętania - od razu lżej na sercu :-)
Pisałam kiedyś, że robi mi się czasami słabo i zauważyłam pewną prawidłowość, że najczęściej mi słabo gdzieś ok. 0,5h po zjedzeniu śniadania... Chyba dziwne, nie? Pewnie będę musiała się na chwilę znów położyć

mi chodziło w sumie o pasy ciążowe, na teraz, żeby nie przeciążać kręgosłupa. No i może skóra też nie musi dźwigać całego brzucha...

kashyaa, gogi - Świetne kawały! prosze o więcej!!!

gabriella - fajnie by było, jakby twój gin miał rację z tym upieraniem się kobiety :-) Ociupinka prawdy może w tym jednak jest... No i gratulacje zdrowego i dorodnego synka

marta70, gdynianka - życzę wam z całego serca, żeby szybciorem przeszły wam wszystkie dolegliwości, zebyście mogły już tylko cieszyć się waszymi dzieciaczkami

patrycja
- dobrze usłyszeć dobre wieści, a córcia jeszcze urośnie, albo po prostu będzie drobnej budowy, tak jak moja

malutka...
- życzę danej wizyty

monciaa - jeśli to faktycznie już, to trzymam kciuki, żeby jak najlżej poszło :-)

Acha, nie pisałam wam, że komoda już zamówiona u stolarza i się robi (szer. 80 x wys. 90 x gł 50), możliwe że będzie już przed Świętami :-)
Ostatnio posegregowałam też ciuszki, które dostałam, więc zaraz po świętach jedziemy uzupełniać wyprawkę i pakowanie do komody (pranie i prasowanie chciałabym wyprzeć ze świadomości, żeby się nie dołować) ;-)
Czy gdzieś na wyprawkowym wątku pisałyście ile których ciuszków mniej więcej jest potrzebne? Bo ja nie mam pojęcia :-(

synek ;P

dobra ja posprzątalam, zjadlam pomarańcza i teraz idę się szykować na SR....dziś ostatnie zajęcia...
biala ja sobie nie życzę takich snów jakie miałaś....:) niee moge urodzić póki nie podpiszemy umowy kredytowej:)

Nie piszcie za dużo, buziole

reklama
damquelle, co do godziny i daty porodu, to mam podobnie, byle do północy w Sylwestra :-) A jak nic nie będzie wskazywało na rychłe rozwiązanie, to sobie jeszcze małża pomolestuję ostatni raz w roku :cool2:

Ja coś sobie dzisiaj znaleźć miejsca nie mogę... Siedzę, to Tośka się pcha pod żebra, że aż łzy mam w oczach... Położę się - to samo, na boku rozpycha mi żebra, na plecach ciągną mnie więzadła, masakra jakaś... Najlepiej, żebym stała, wygodnicka jedna :happy2: Do tego paskudna zgaga, wrrr...
Ale jest jedna dobra wiadomość, ogarnęłam zdjęcia ze ślubu, teraz tylko kupić album, wywołać i gotowe :-)
Jeszcze dzisiaj imieniny szwagra małżona, znowu będzie presja na picie, ale ponarzekam trochę i może wcześniej się do domku zmyjemy :-p

Do góry