reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Klaudoos powiedz mężowi żeby sam sobie zapodał te elektrowstrząsy bo chyba to jemu się bardziej przyda :-)
A czym myjesz te meble, ja mam taki odtłuszczacz z Obi, super rzecz, ale dobrze trzeba szafki wytrzeć.

Claudia albo kup taka mini choineczkę, pewnie na nią się miejsce znajdzie, a zawsze to jakiś akcent, no chyba że chcesz mieć troche lasu w domu to te gałązki co pisała Damqelle.
doslownie mu tak powiedzialam:)

teraz zapodalam w5 z lidla odtluszczacz, ale tez g*wno daje;/ wyszorowalam dzis ludwikiem i prontem ale dalej takie smugi zostaly.. musze chyba zainwestowac w taki reczny odkurzacz na pare ale czy to pomoze??? najgorsze jest to ze te ciemne meble sa vis a vis okna wiec kurde wszystko widac.. a jane fronty mamy w mdf,a to juz fajna sprawa bo przemyje na wilgotno i zadnej smugi!!

ja juz nie licze, ze cos sie rozkreci, dzis wyjatkowo dobrze sie czuje i musze to wykorzystac na porzadki, bo kurz wszedzie!!

reklama
Moje drogie:) Tak na poprawę humorku przy tych wszystkich bólach i skurczach i czekaniu, która z nas teraz:) Siedzę sobie przy kompie, czytam co tam naskrobałyście i słyszę ruch na ulicy. Otwieram balkon a na dole na chodniku gromada Bobów Budowniczych- średnia wieku ze 3 latka. Dzieciaczki z przedszkola wyszły na spacer i każde miało taką żółtą kamizelkę, jak mają robotnicy drogowi:-):-):-) Oj to na prawdę był super widok:) Aż się popłakałam ze śmiechu- taka mini brygada remontowa:-D

Klaudos- ja nie wiem co ten Twój mąż wymyślił- ja miałam takie prądy jak miałam rehabilitacje, ale jak zaszłam w ciąże to żaden z moich fizjoterapeutów czymś takim by nie nie potraktował- niby nic nie powinno się stać ale nie wiadomo przecież do końca czy Dzidzia tego nie czuje.

Ja też mam strasznie mało miejsca i wczoraj mój P kupił takiego świerczka maleńkiego- dosyć żałośnie to drzewko wygląda, al jak założymy kilka ozdób- więcej niż 10 jak nic nie wcisnę, to przynajmniej klimat będzie świąteczny:)

ja jestem po fizjoterapii, wiec wiem o czym mówisz:) dlatego wkurza mnie, ze on wie najlepiej co jest dla mnie dobre a tymbardziej dla dziecka! wrrr.. najchetniej to bym mu te elektro pod jaja podlaczyla skoro to niby takie bezpieczne, tylko patrzec jak wlosy na nich beda sie żażyc, ale mam cisnienie podniesione:)

tak tak.. ale on mi cos tlumaczyl, a cholera zreszta.. to bankowiec a nie lekarz.. moja wiedza i intuicja jest wazniejsza, a poza tym mnie te skurcze nie bola!!!!!! ale coz faceci jak cos uslysza to wiedza lepiej!

Hehehe Klaudoos, nic mu nie przysmażaj:-p Jeszcze się sprawne jajeczka przydadzą:-D Ale zawsze możesz go postraszyć, w końcu podobno kobiety w ciąży nie są do końca odpowiedzialne za swoje czyny, a już przy finiszu to już w ogóle jesteśmy szalone:-D

ja się witam już popołudniowo.
nie śpię od 7:3 bo koleżanka zadzwoniła że po drodze może moje L4 zabrać do pracy więc się wybrałam szybko i od razu zakupy na kapuśniak zrobiłam to już się ruszać nie muszę.
dziś też trochę poszalałam porządkowo-umyłam okna w środku, bo strasznie mi parują i robią się zacieki i pleśń a przed chwilą umyłam okno w pokoju u Ali i jak mąż wróci to firankę powiesimy.
mam jeszcze kilka rzeczy na liście ale jak zaczyna mi twardnieć brzuch to zaraz się kładę, chociaż ja też pozamykana na 4 spusty, to chciałabym doczekać do tego bezpiecznego 37t.c.
widzę, że na gorącej spokój, myślę, że to cisza przed burzą :-)
blondi-życzę lepszego samopoczucia!
ja też się czuję średnio, wczoraj miętówką się leczyłam wieczorem bo brzuch bolał i mdłości, dziś rano mega rozstrój żołądka i posiedzenie trzeba było odbyć :-(
niby trochę lepiej, ale chyba coś mi wczoraj zaszkodziło po prostu, chociaż jedliśmy z mężem niby to samo to dziwne :-(
joasiab-ja tak jak dziewczyny jak czytam sobie to widzę, że Wy taka fajna rodzinka jesteście, znikasz z bb po południu bo spędzacie razem czas z Wiki, mąż pomaga, naprawdę fajnie, mam nadzieję, że u nas też tak będzie.
a kapuśniaczek wyszedł pierwsza klasa :-) niby cały duży gar a znając życie jak mąż usiądzie to ledwo na jutro wystarczy :-)
miłego tego słonecznego dnia :-)

ja mam w domu darsonval (takie urzadzenie które po styknieci ze skora wytwarza ozon) wiec dzisiaj gdyby co go postrasze:) bo ten prad troszke piesci skóre:)

ja ide spac chwilke a potem biore sie za sprzatanie!

klaudoos jestem ciekawa o czym Twoj maz mowil, jakie elektrowstrzasy ;)
Ale moze to nie jest nic zlego - to co on tam wymyslil, czy uslyszal od kogos. W UK maja taki "przyrzad" mozna go uzywac przy bolach porodowych , nazywa sie chyba TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) i jest to normalnie uzywane jak sie porod zaczyna /ja tego nie chcialam , ale polozna mi proponowala, ze moge sobie do domu wypozyczyc, zeby uzywac jak skurcze sie zaczna /
Z drugiej strony nie ma co sie malza denerwowac, w koncu chcial Ci ulzyc w bolach:-D

Tu cos znalazlam ;)
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza...d/tens-nowy-sposob-na-bol-porodowy_37262.html

Ostatnia edycja:
reklama
damqelle my nie mamy bardziej na co dać choinki, jedynie musiałaby stać na stołku
ale jakiś akcent świąteczny się wprowadzi do domku

gogi - mi się podobają u nas w kaufie choinki takie już gotowe , wystrojone ...
i duże nie są , myślałam nad taką, no ale jak pisałam chyba by trzeba było ją na stołek dać.....

klaudoos sprzątaj , żeby miały przyszedł do czystego ;-)

Do góry