reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Witam sie popołudniowo. Byłam dzis na wizycie u gina i dzidzius dosyć malutki ma ok. 2700g. Wszystko pozamykane, glówka tylko nieznacznie nizej niz ostatnio. Nie spieszy sie widze mojemu dziecięciu.

reklama
Witam sie popołudniowo. Byłam dzis na wizycie u gina i dzidzius dosyć malutki ma ok. 2700g. Wszystko pozamykane, glówka tylko nieznacznie nizej niz ostatnio. Nie spieszy sie widze mojemu dziecięciu.

Spokojnie, niech jeszcze podrośnie...
a do stycznia troszkę czasu jest i najesz się smakołyków na święta

Blondi trzymaj się tam

oj dziewuszki jakis przyplyw energii mialam- wyszorowalam meble w kuchni- kurdeee!!!!!! juz mam ich dosc! kolor wenge, okleina drewniana plus lakier- ja pierdziele plakac mi sie chce jak je czyszcze wiecznie tluste smugi i zostaja paski od wycierania!!! jakies biale plamy wychodza! jak sie wku**** to u stolarza zamawiam nowe fronty bo to dziadostwo jest straszne!!!!! wiecznie wyglada ze brudno jest! (a ja pedantka wiec gotuje sie we mnie). wyszlam z psem i mialam odkurzac, ale jak wrocilam to juz mnie spojenie boli- oczywiscie, troszke ruchu i wielkie halo!!!!!!!!

blondi- wracaj do zdrowka kochanienka! nabieraj sil!!!!

a moj mąż dzwoni do mnie ze mi zaltawi jakies znieczulenie na skurcze- jakies elektroprady które neutralizuja bol!!! oszalal chyba, tlumacze mu, ze te skurcze mnie nie bola, i takie musza byc przed porodem.. masakra jakas uparty jak nie wiem bo ktos tam bral! a niech se bral jak go bolalo ja nie bede robila szymusiowi elektrowstrzasow bo spina mi sie brzuch! matko i córko!!!!! te chlopy, gazy im sie zbieraja to tabletke przeciwbolowa najchetniej by zapodali!!! wrrrrr.....

chwile odpoczne i jednak chce odkurzyc!!

Ariska-super ze pozamykana na 4 spusty :)

Ja jestem tego samego zdania co Ribi.... Jak mi lekarz kazał lezeć to lezałam i obiad robił małz i wszystko.... a jak się wychodzi na zakupy na pół dnia to nic dziwnego ze ..później skurczybyki nawiedzają.....normalne.Ja to bym zakupy sobie darowała i wysłała małza w takim wypadku...a sama leżała.No ale nic...to tylko moje zdanie,a kazda robi jak uważa.

Klaudoos powiedz mężowi żeby sam sobie zapodał te elektrowstrząsy bo chyba to jemu się bardziej przyda :-)
A czym myjesz te meble, ja mam taki odtłuszczacz z Obi, super rzecz, ale dobrze trzeba szafki wytrzeć.

Claudia albo kup taka mini choineczkę, pewnie na nią się miejsce znajdzie, a zawsze to jakiś akcent, no chyba że chcesz mieć troche lasu w domu to te gałązki co pisała Damqelle.

Klaudia tez mam lakierowane fronty... ciemne szafki... i ciagle trzeba tam ze szmatą jezdzic.. a te fronty .. wszystko na nich widac.. a najgorsze jak mój maz kiełbase sobie na tłuszczu smazy to juz wtedy wszczedzie na kazdym froncie widac kropki .... eh...

no no moze jak odkurzysz to cos sie rozkreci.. ale wiesz mi sie wydaje ze trzeba dac na wstrzymanie... i poprostu czekac... ( tylko jak to zrobic.. sama wiem po sobie ze pod koniec chodziłam jak cykajaca bomba w poprzedniej ciazy..

Cześć dziewczyny. I ja się witam w tym przepięknym dniu. U nas słoneczko świeci bez opamiętania - od razu lżej na sercu :-)
Pisałam kiedyś, że robi mi się czasami słabo i zauważyłam pewną prawidłowość, że najczęściej mi słabo gdzieś ok. 0,5h po zjedzeniu śniadania... Chyba dziwne, nie? Pewnie będę musiała się na chwilę znów położyć

Monia-t-co do pasów poporodowych to ja nie miałam,ale moja kol po cesarce miała i zachwalała...ze bez niego to by nawet z lózka miała cięzko wstać,tak jej plecy dokuczały...no i trzyma to wszystko w ryzach,więc szybciej wszystko wraca do normy.....Ciekawa jestem właśnie Jakie dziewczyny mają doświadczenia...czy warto kupić...ja miałam majtki obciskające

mi chodziło w sumie o pasy ciążowe, na teraz, żeby nie przeciążać kręgosłupa. No i może skóra też nie musi dźwigać całego brzucha...

kashyaa, gogi - Świetne kawały! prosze o więcej!!!

gabriella - fajnie by było, jakby twój gin miał rację z tym upieraniem się kobiety :-) Ociupinka prawdy może w tym jednak jest... No i gratulacje zdrowego i dorodnego synka

marta70, gdynianka - życzę wam z całego serca, żeby szybciorem przeszły wam wszystkie dolegliwości, zebyście mogły już tylko cieszyć się waszymi dzieciaczkami

patrycja
- dobrze usłyszeć dobre wieści, a córcia jeszcze urośnie, albo po prostu będzie drobnej budowy, tak jak moja

malutka...
- życzę danej wizyty

monciaa - jeśli to faktycznie już, to trzymam kciuki, żeby jak najlżej poszło :-)

Acha, nie pisałam wam, że komoda już zamówiona u stolarza i się robi (szer. 80 x wys. 90 x gł 50), możliwe że będzie już przed Świętami :-)
Ostatnio posegregowałam też ciuszki, które dostałam, więc zaraz po świętach jedziemy uzupełniać wyprawkę i pakowanie do komody (pranie i prasowanie chciałabym wyprzeć ze świadomości, żeby się nie dołować) ;-)
Czy gdzieś na wyprawkowym wątku pisałyście ile których ciuszków mniej więcej jest potrzebne? Bo ja nie mam pojęcia :-(

reklama
Klaudoos - no sprzątasz, myjesz, pucujesz i nic? To się szymek nogami zaparł uparciuszek jeden ;)
A może sobie właśnie siądź, jak nie będziesz go ciągle kołysać w brzuszku to mu się bezruch znudzi i sam wyjdzie :)

Do góry