reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
zapobiegawczo ;-) jestem po 2 poronieniach i lekarz twierdzi że przyczyną mogły być zakrzepy choć nie zostało to potwierdzone przez badania, poza tym mój tato bardzo młodo bo w wieku 33 lat umarł na zawał serca :-( ja nigdy nie miałam problemów z krwią ani zespołu anty fosfolipidowego, ale mój ginek mówi że po 3 poronieniach dają je standardowo, a w moim przypadku nie zaszkodzą a mogą pomóc :tak: nie jest to zbyt przyjemne :no: szczególnie że pewnie będę miała je do końca ciąży, ale cóż czego się nie robi dla fasolki :tak::-)

Batonik ja również muszę codziennie brać zastrzyki w brzuch- Clexane, i tak do końca ciąży niestety. Również jestem po 3 stratach, i córeczka urodzona przedwcześnie, która trafiła do nieba.
Nie lubię tych zastrzyków, po jednej stronie robią mi się siniaki, ale na szczęście nie mam wylewów, ani krwiaczków.

Ewka- ostatnio naprawdę mnie ciągle na spanie bierze:tak::tak:

Dziewczyny wiecie co, ostatnio strasznie denerwują mnie te reklamy w tvn- pomoc dla chorego dziecka np. mój synek urodził sie z tym i tym i......
Kurde nie wiem czy to przez to że czekam na te badania..
Jest mi bardzo zal tych ludzi i chorych dzieci, ale do cholery czy muszą to tak często emitować...

Cześć dziewczyny:)
Baaaardzo długo mnie nie było i widzę, że będę Was chyba czytać do końca tygodnia:) Strasznie się ostatnio czuję. Dopadło mnie chyba wszsystko z ciążowych dolegliwości: senność,wymioty, zaparcie itp.... ech... dobrze, że chociaż na L4 jestem bo inaczej to chyba bym umarła w pracy:(
Pozdrawiam wszystkie mamy i lecę Was doczytywać (tyle tego jest....)
Buziaki

A ja przez to coraz bardziej boję się o zdrowie moich dzieci bo w każdej chwili choroba może zaatakować i nie oglądam takich rzeczy. Przełączam na inny program. Tak samo jest jak się czyta Wasze historie o stratach dzieci, coraz bardziej martwię się o swoją ciążę. A jak przeczytałam o rodzeniu martwych dzieci to wogóle przeraziłam się, wmawiam sobie ciągle, że mnie to nie dotknie bo urodziłam dwie zdrowe dziewczynki i wszystko było zawsze ok. Inaczej bym już zwariowała...

feline30 - miłej lektury :) Ważne że przechodzisz to w domowym zaciszu.

Ewka- ostatnio naprawdę mnie ciągle na spanie bierze:tak::tak:

Dziewczyny wiecie co, ostatnio strasznie denerwują mnie te reklamy w tvn- pomoc dla chorego dziecka np. mój synek urodził sie z tym i tym i......
Kurde nie wiem czy to przez to że czekam na te badania..
Jest mi bardzo zal tych ludzi i chorych dzieci, ale do cholery czy muszą to tak często emitować...

Ohhh kochana mnie tez odkad zobaczylam 2 kreseczki na tescie ciazowym poprostu przerazaja te reklamy . Nie dosc ze wogole jestem poshizowana i caly czas sie martwie czy wszystko jest dobrze z moim malenstwem to poprostu te reklamy mnie przerazaja. Ja jak widze ze sie ktoras zaczyna poprostu przelaczam na inny kanal . Moj maz tak samo reaguje.

Hej dziewczynki
trochę strachu się wczoraj najadłam bo wieczorem zauważyłam niewielkie plamienie. Na szczęście okazało się, że z dzidzią wszystko w porządku, a to plamienie było z jakiegoś niewielkiego naczynka bądź obtarcia w szyjce. Biorę tą Luteinę dopochwowo i gdzieś przy podawaniu mogłam się skaleczyć. Na szczęście, bo przeraziłam się okropnie.

Jeśli chodzi o te reklamy fundacji, to mnie również przerażają odkąd jestem w ciąży, ale rozumiem tych ludzi. Nie mają za co leczyć i rehabilitować swoich dzieci. Pretensje powinniśmy mieć do rządu. Gdyby była lepsza opieka zdrowotna, ci ludzie na pewno by nie występowali w TV. Na pewno im nie jest łatwo, ale robią to dla swoich dzieci.

reklama
Jeśli chodzi o te reklamy fundacji, to mnie również przerażają odkąd jestem w ciąży, ale rozumiem tych ludzi. Nie mają za co leczyć i rehabilitować swoich dzieci. Pretensje powinniśmy mieć do rządu. Gdyby była lepsza opieka zdrowotna, ci ludzie na pewno by nie występowali w TV. Na pewno im nie jest łatwo, ale robią to dla swoich dzieci.
Oczywiście że tak. KAżda z nas na pewno postąpiłaby tak samo jakby się jej dziecku to przytrafiło.

Do góry