gabriella
ja to mam podobnie jak ty zaplanowane wszystko (no może to co się da) nie lubię na szybkiego załatwiac wakacji, dlatego rezerwację robię dużo wcześniej jak na przyszły rok, też mam plan urodzić w styczniu a nie w grudniu, wiele rzeczy, lubię mieć zaplanowane wydatki miesięczne aby zawsze coś odłożyć i jakoś z mężem nam się udaje co miesiąc minimum 1000-1500 odłożyć. Nie lubię jak coś dzieje sie nie po mojej myśli
Taka już jestem
Więc doskonale cię rozumiem
)
powiedz mi jak to robisz że odkładasz kasiorę?
ja odkładam ale nim minie parę dni zaraz wpadam na cudowny pomysł zakupienia "czegoś tam" i zaraz kasiory nie ma
Mój Mąż cały czas powtarza a po co myśleć o tym co za miesiąc czy dwa, ale co ja poradze że ja już bym chciała mieć np. zapisane nienarodzone dziecko@ do wybranego żłobka i już o tym myślę i już planuję
Gabriella kanapa stoi w duzym pokoju to mały zupełnie by zgłupiał, że zasypia gdzie indziej a budzi sie gdzie indziej. W sumie troche teraz żałuję, że nie kupiliśmy do pokoju Piotrusia własnie kanapy, bo wtedy panowie spaliby razem, a ja mogłabym się zając w spokoju malutką. No ale teraz to juz pozamiatane bo Piotrek ma swój tapczanik szerokości 80cm.:-(
hmmmmmmmmmmmmmmm
ja mam powiedzmy 3 pokoje
Kaja śpi na swoim wyrku u siebie
my w sypialni
a w "salonie:" stoi kanapa
od jakiegoś czasu mąż śpi na kanapie bo mi samej na sypialnianym łóżku wygodniej
a Kaja około 5-6 rano wędruje do mnie i śpi ze mną tak do około 7.00
nie wiem jak ją oduczyć tej wędrówki
no ale do tej powiedzmy 5.00 to się wyśpię ciut
Gabriella jesli usg by sie nie mylilo a ty chcesz przenosic najlepiej to chyba 5 kilo jak nic bedzie Twoj bejbik wazyl. .
może i będzie 5 kg
nie wiem
gin twierdzi że dziecko przybiera 20 na dzień więc wg niego jest nierealne w żaden sposób aby w 8 dni dziecko "utyło" o praktycznie 1 kg!!!
ale powiem Wam, że serio (bynajmniej mi) 3600 nie rodziło sie aż tak tragicznie więc 4 kg chyba tez katastrofą nie będzie!
do tego wielu lekarzy twierdzi że "łatwość porodu" zależy od WIELKOŚCI GŁÓWKI od szyjki macicy i ewentualnego "rozstawu kości miednicy" a nie tak naprawdę od wagi dziecka
nie jestem specjalistą nie znam się, ale nawet gdyby dziecko było 5 kg to będzie tak na to jak i na rozpoczęcie porodu za bardzo to ja wpływu nie mam
=================================
Martuś
i tego Tobie życzę