reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Dominika ja słyszałam, że najmniej 3 lata musi minąć między porodami,ale to pewnie zależy od kobiety i od jej predyspozycji do gojenia się wszelkich ran i blizn.
martusia 4 cm wow to już bliżej niż dalej:)

ja będę miała rok i 10 miesięcy miedzy porodami i nie ma żadnego problemu
koleżanka miała rok i 3 miesiące i pozwolili jej wybierać jak chce i zdecydowała się na drugą cesarkę

evcia - nie denerwuj się. po pierwsze - dokładność przyrządów usg to jest minimum 300 gram do pół kilograma! po drugie - jeszcze jest czas, na pewno podrośnie, spokojnie "dobije" do 3 kilogramów z hakiem - a to normalna waga noworodka! :-)
także głowa do góry!

joasieńka - spokojnie! będziemy na pewno zaglądały i trzymały za Ciebie kciuki!:-)

claudia4you - ja mam piłkę, w decathlonie kupowałam chyba za 25zł taką dużą jak na avatarze u Ribi :-)
dużo z nią kiedyś ćwiczyłam, jak miałam prolemy z kręgosłupem - parę lat temu
teraz jej nie używam.
przy synku pomagała nam w usypianiu - skakałam na piłce z synkiem na rękach i on tak usypiał :-D :-D :-D trwało to jakieś pół roku
powietrze można spuścić i spokawać spowrotem do kartonika :-)

idę jakąś kolacyjkę przygotować :-)
synka niedobrego położyłam spać o 19 i śpi, sama pranie przynajmniej pozbierałam i poskładałam, zostało mi niedużo prasowania :-)

reklama
A ja jakaś bez sił dziś, cały dzień zmęczona. Strasznie się denerwuje jutrzejszą wizytą mam nadzieję że będzie wszystko ok.
Blondi współczuje samopoczucia, oby już jutro było lepiej
Evcia nie denerwuj się na pewno wszystko będzie dobrze i Maluszek jeszcze przybierze przez te tygodnie
Martusia 4 cm nieźle, wow
Claudia ja też zastanawiałam się nad taką piłką ale stwierdziłam że są inne ćwiczenia wspomagające i zrezygnowałam z zakupu potem wszystko trzeba gdzieś trzymać a my niestety nie mammy dużo miejsca
Idę spać dobranoc spokojnej nocki

Ja jeśli będę miała problem z przeterminowaniem, a raczej mnie to nie sięgnie patrząc na moje obecne objawy zbliżającego się porodu, to też bym poskakała na piłce. Mamy taką, bo dziewczynkom kupiłam kiedyś przy okazji w Kauflandzie :) Do tego jeszcze kilka naturalnych metod i może bym sobie trochę pomogła.
No ale na razie to staram się nogi zaciskać oby wytrzymać do Nowego roku :)

no co ty ewcia ty masz przeciez po mnie jeden dzien co ty wyprawiasz gdzie ten twoj mlody sie tak spieszy???

a tak w ogole to gdzie masz trzeci suwaczek ciazowy??

Ja jeśli będę miała problem z przeterminowaniem, a raczej mnie to nie sięgnie patrząc na moje obecne objawy zbliżającego się porodu, to też bym poskakała na piłce. Mamy taką, bo dziewczynkom kupiłam kiedyś przy okazji w Kauflandzie :) Do tego jeszcze kilka naturalnych metod i może bym sobie trochę pomogła.
No ale na razie to staram się nogi zaciskać oby wytrzymać do Nowego roku :)

no przeterminowana to dobrze powiedziane :-)
to zaciskamy nóżki razem :-)
hehehe

oby fajerwerki sylwestrowe naszych maleństw nie zachęciły do wyjścia :-D

hej dziewczynki

ależ mnie boli gardło :crazy: Fifciuch mnie zaraził pewnie ..... Muszę się czymś naszprycować żeby się nie rozwinęło.

upiekliśmy z Filipkiem pierniczki ale znikają tak szybko więc pewnie czekają nas jeszcze ze dwie tury. :sorry2: Poprałam Filipciuszkowe maskotki i nareszcie zabrałam się za pranie Antosiowych ubranek.

padam na pyszczek, idę poczytać co naskrobałyście i zmykam lulu

spokojnej nocki!

reklama
no co ty ewcia ty masz przeciez po mnie jeden dzien co ty wyprawiasz gdzie ten twoj mlody sie tak spieszy???

a tak w ogole to gdzie masz trzeci suwaczek ciazowy??
Suwaczek jest tylko chyba wolno się wczytuje.
Ano ja też się zastanawiam co ten młody tak się spieszy... czy to przez cukrzycę... czy przez nerwy czy co...

Fogia - jak dieta? Obyś się nie załatwiła i dużo zdrówka dla Fifcia :)

A do mnie mąż przed chwilą dzwonił spanikowany bo mu założyli wenflon bo ma mieć tomografię z kontrastem i nie wiedział jak to będzie i musiałam w necie mu szukać... co by to było jakby tak miał w ciąży chodzić i do porodu się przygotować :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry