reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

mnie kolezanka z naturalnych sposobow poleca sok z malin, olej glicerynowy, chodzenie po schodach, mycie okien czy podlog.
blondi kochana trzymaj sie moze w koncu na ciebie przyjdzie pora.

reklama
jeszcze dzisiaj nie lezalam... bede sie obserwowac ale czytam o tym w internecie i nie wiele wiecej wiem:)

już po

Witam wszystkie przyszłe mamusie!! niedawno jak Wy czekałam na magiczną chwilę narodzin mojego dziecka, termin miałam na 7 września ale w ten dzień nic nie wskazywało , aby akcja porodowa miała się zaczynać:-) a nie miałam zamiary znaleźć się w szpitalu na wywołaniu , więc poszperałam trochę w necie na temat naturalnych metod wywoałania porodu i znalazłam magiczny olejek rycynowy , oczywiście troszkę się bałam jakiś ubocznych skutków ale niesłusznie, więc łyknełam olejek o 19 i cierpliwie czekałam o 11 zaczeły się skurcze, położyłam się spać , ale skurcze się nasilały, olejek zaczynał działać przeczyściło mnie konkretnie,o 12 poleciała krew i odeszły , wręcz trysneły wody płodowe , wiec szybko do szpitala, skurcze co chwilunie, uczucie parcia , na izbie przyjęć położna stwierdziła rozwarcie na 8 cm i na porodówkę 20 min i mój pulpecik był w mych ramionach , szybko i sprawnie;-) cieszę się ze nie musiałam 20 godzin męczyć się w bólach dlatego jeśli któraś nie będzie chciała tak długo czekać polecam tą naturalną metodę oczywiście ciąża musi być donoszona taki jest wymóg ...pozdrawiam i życzę szczęśliwych rozwiązań

dziewczyny znalazlam cos takiego na innym forum o naturalnym wywolaniu porodu! KTORA SIE ZDECYDUJE??

też o tym słyszałam...
koleżanka to chyba nawet piła :-)

a u mnie to za wcześnie

ale gdy by nie to to bym piła...

jeszcze dzisiaj nie lezalam... bede sie obserwowac ale czytam o tym w internecie i nie wiele wiecej wiem:)

już po

Witam wszystkie przyszłe mamusie!! niedawno jak Wy czekałam na magiczną chwilę narodzin mojego dziecka, termin miałam na 7 września ale w ten dzień nic nie wskazywało , aby akcja porodowa miała się zaczynać:-) a nie miałam zamiary znaleźć się w szpitalu na wywołaniu , więc poszperałam trochę w necie na temat naturalnych metod wywoałania porodu i znalazłam magiczny olejek rycynowy , oczywiście troszkę się bałam jakiś ubocznych skutków ale niesłusznie, więc łyknełam olejek o 19 i cierpliwie czekałam o 11 zaczeły się skurcze, położyłam się spać , ale skurcze się nasilały, olejek zaczynał działać przeczyściło mnie konkretnie,o 12 poleciała krew i odeszły , wręcz trysneły wody płodowe , wiec szybko do szpitala, skurcze co chwilunie, uczucie parcia , na izbie przyjęć położna stwierdziła rozwarcie na 8 cm i na porodówkę 20 min i mój pulpecik był w mych ramionach , szybko i sprawnie;-) cieszę się ze nie musiałam 20 godzin męczyć się w bólach dlatego jeśli któraś nie będzie chciała tak długo czekać polecam tą naturalną metodę oczywiście ciąża musi być donoszona taki jest wymóg ...pozdrawiam i życzę szczęśliwych rozwiązań

dziewczyny znalazlam cos takiego na innym forum o naturalnym wywolaniu porodu! KTORA SIE ZDECYDUJE??
Też dużo o takich metodach czytałam i akurat jeśli chodzi o olej rycynowy to zdarza się też, że kobitkę przeczyści wszerz i wzdłuż a nic nie ruszy akcja porodowa... ryzyk fizyk :)

dziewczyny co wy sie tak boicie przenosic ciaze??

==================

asiak bylebys nie przesadzila z tym toastem :-p

Ja dlatego tego nie będę pić bo za wcześnie na mnie...
a nawet nie wiem czy Michaś nie jest za mały jeszcze...
a nie chcę mu zaszkodzić...
Co innego donoszona ciąża i duże dziecko :-)

malutka - bac to sie nie boje - pierwsza przenosilam i bylo okey :) :) chcialabym tylko miec ten porod taki sam jak pierwszy :) ale kto mi to zagwarantuje :)???

ide polozyc majusie - tatus zostal w domku i zdecydowal sie na ubieranie choinki, i szczerze to boje sie efektu koncowego!!!! odradzalam mu, ze po co ma sie meczyc, ze lepiej jak wroci i odpocznie po calym dniu... ale on, ze ma ochote ubrac choinke i to zrobi....

buzka dziewczyny!! czekam na wiesci z goracej lini :)
milego wieczorku!!

Ostatnia edycja:
asiak napisz podanie do matki natury o pozytywne rozpatrzenie swojej prosby.
ja wyznaje zasade co ma byc to bedzie pierwszy przezylam to i drgi tez przezyje a bole po oxy sa duzo mocniejsze niz wlasne.

reklama
malutka - bac to sie nie boje - pierwsza przenosilam i bylo okey :) :) chcialabym tylko miec ten porod taki sam jak pierwszy :) ale kto mi to zagwarantuje :)???

no właśnie olej rycynowy może pomoc a nie musi
na mnie na przykład w ogóle nie działają herbatki przeczyszczające w ciąży
kiedyś to mi po nich tyłek rozrywało
a teraz ?
raz wypiłam jak miałam problem i nic nie ruszyło :-)
więc też bez sensu to pić

Do góry