reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Hmmm co do tych pampersów to siostra mojego taty ma już rocznego synusia i teraz zamiast pampersów takich zwykłych kupuje mu takie pampersowe majteczki i tak mi się zdaję że przeznaczone właśnie dla chłopczyka.

reklama
Słyszałam o takich pampersach , które są specjalnie osobno co do płci produkowane...

chyba z firmy PAMPERS
ale czy to konieczne nie wiem, zawsze się stosowało to co było i nic się nie działo i ja chyba też nie będę się tym kierować

Te pieluszki z podziałem na chłopców i dziewczynki przydają się ponoć dopiero dużo później, jak dziecko już siada i chodzi - po prostu mają te chłonne wkłady trochę inaczej rozmieszczone, chłopcy bardziej z przodu, a dziewczynki na środku.
Ale jak mój najmłodszy był malutki, a pampersy brało się, jakie akurat w sklepie były, to i tak nie robiło mi żadnej różnicy, nieraz kupiłam takie dla dziewczynki :-)
A zmieniać i tak trzeba tak samo ;-)

Chodzi podobno o to że te pampers boy są bardziej chłonne z przodu - bo mali chłopcjy siusiają do góry , a dla dziewczynek pośrodku.
Ale ja tam używałam tych zwykłych i było OK. Fakt, faktem Tymuś czasem sobie potrafił brzuszek posiusiać:)

Te pieluszki z podziałem na chłopców i dziewczynki przydają się dopiero dużo później, jak dziecko już siada i chodzi - po prostu mają te chłonne wkłady trochę inaczej rozmieszczone, chłopcy bardziej z przodu, a dziewczynki na środku.
Ale jak mój najmłodszy był malutki, a pampersy brało się, jakie akurat w sklepie były, to i tak nie robiło żadnej różnicy, nieraz kupiłam takie dla dziewczynki :-)

no no
ja na razie nie myślę o tym...
mam zwykłe PAMPERSY rozm 1 i tyle.... :-)

Ja tak samo mam zwykłe pampersy "1" a jak mi córcia zacznie chodzić i siadać będę ją sadzać na sedes i nocnik żeby się nauczyła. Hahaha przypomniało mi się jak teściowa opowiadała jak mój mąż siusiał i kupał w majtki jak już mówił to kazała mu je prać a on stanął nad miską z tymi majteczkami i "mamuś już nie będę srał i nie będę prał" :-D

Tak też myśłałam, że to zbędny wydatek i strata czasu na szukanie takich w sklepie. Ale wolałam się upewnić, bo nie znam się na tych rzeczach. A moja mama chociaż nigdy nie używała pampersów mówiła to z takim przekonaniem, jakby tak miało być i już. Zamierzam kupić pieluszki z Huggies takie dla noworodków z wcięciem na pępek, koleżanka mi doradziła, że podobno dobrze się sprawdzają i sa niedrogie.

O takich to nie słyszałam...
a to jakie są rozmiary tych z wcięciem??
są 1 , żeby nie zahaczało o kikutek?

Ja mam narazie jedno opakowanie ''1'' huggies newborn z organiczna bawelna ale tylko dlatego ze takei dostalismy tutaj za darmo.Zobacze jak sie sprawdza i czy rozmiar odpowiedni i maz pozniej dokupi bo szczerze ta 1 taka mala mi sie wydaje z synkiem starszym uzywalam pampers ''2'' od razu.Daltego mam jedna paczke dopiero a potem sie zobaczy i chusteczek naiwlzonych tez jedna paczke w koncu te rzeczy to mozna wszedzie teraz dostac wiec ja nie robilam zapasow wole dokupic potem odpowiedni juz rozmiar.

reklama
A ja nie wytrzymałam i obudziłam Filipka o 12. Ewidentnie bierze go jakieś choróbsko bo ospały jest, marudny, nad wyraz spokojny i coś pokaszluje. Zjadł troszkę krupniczku i teraz leży i ogląda anioła w krakowie. Wieczorem postawię mu bańki i ruszymy z domowymi sposobami leczenia w miarę rozwoju sytuacji.

zmykam do dziecka, wieczorem pewnie jeszcze zajrzę.

Do góry