reklama
C
claudia4you
Gość
Słyszałam o takich pampersach , które są specjalnie osobno co do płci produkowane...
chyba z firmy PAMPERS
ale czy to konieczne nie wiem, zawsze się stosowało to co było i nic się nie działo i ja chyba też nie będę się tym kierować
chyba z firmy PAMPERS
ale czy to konieczne nie wiem, zawsze się stosowało to co było i nic się nie działo i ja chyba też nie będę się tym kierować
giovannessa
Fanka BB :)
Te pieluszki z podziałem na chłopców i dziewczynki przydają się ponoć dopiero dużo później, jak dziecko już siada i chodzi - po prostu mają te chłonne wkłady trochę inaczej rozmieszczone, chłopcy bardziej z przodu, a dziewczynki na środku.
Ale jak mój najmłodszy był malutki, a pampersy brało się, jakie akurat w sklepie były, to i tak nie robiło mi żadnej różnicy, nieraz kupiłam takie dla dziewczynki :-)
A zmieniać i tak trzeba tak samo ;-)
Ale jak mój najmłodszy był malutki, a pampersy brało się, jakie akurat w sklepie były, to i tak nie robiło mi żadnej różnicy, nieraz kupiłam takie dla dziewczynki :-)
A zmieniać i tak trzeba tak samo ;-)
Chodzi podobno o to że te pampers boy są bardziej chłonne z przodu - bo mali chłopcjy siusiają do góry , a dla dziewczynek pośrodku.
Ale ja tam używałam tych zwykłych i było OK. Fakt, faktem Tymuś czasem sobie potrafił brzuszek posiusiać
Ale ja tam używałam tych zwykłych i było OK. Fakt, faktem Tymuś czasem sobie potrafił brzuszek posiusiać
C
claudia4you
Gość
Te pieluszki z podziałem na chłopców i dziewczynki przydają się dopiero dużo później, jak dziecko już siada i chodzi - po prostu mają te chłonne wkłady trochę inaczej rozmieszczone, chłopcy bardziej z przodu, a dziewczynki na środku.
Ale jak mój najmłodszy był malutki, a pampersy brało się, jakie akurat w sklepie były, to i tak nie robiło żadnej różnicy, nieraz kupiłam takie dla dziewczynki :-)
no no
ja na razie nie myślę o tym...
mam zwykłe PAMPERSY rozm 1 i tyle.... :-)
Ja tak samo mam zwykłe pampersy "1" a jak mi córcia zacznie chodzić i siadać będę ją sadzać na sedes i nocnik żeby się nauczyła. Hahaha przypomniało mi się jak teściowa opowiadała jak mój mąż siusiał i kupał w majtki jak już mówił to kazała mu je prać a on stanął nad miską z tymi majteczkami i "mamuś już nie będę srał i nie będę prał"
C
claudia4you
Gość
Tak też myśłałam, że to zbędny wydatek i strata czasu na szukanie takich w sklepie. Ale wolałam się upewnić, bo nie znam się na tych rzeczach. A moja mama chociaż nigdy nie używała pampersów mówiła to z takim przekonaniem, jakby tak miało być i już. Zamierzam kupić pieluszki z Huggies takie dla noworodków z wcięciem na pępek, koleżanka mi doradziła, że podobno dobrze się sprawdzają i sa niedrogie.
O takich to nie słyszałam...
a to jakie są rozmiary tych z wcięciem??
są 1 , żeby nie zahaczało o kikutek?
Ja mam narazie jedno opakowanie ''1'' huggies newborn z organiczna bawelna ale tylko dlatego ze takei dostalismy tutaj za darmo.Zobacze jak sie sprawdza i czy rozmiar odpowiedni i maz pozniej dokupi bo szczerze ta 1 taka mala mi sie wydaje z synkiem starszym uzywalam pampers ''2'' od razu.Daltego mam jedna paczke dopiero a potem sie zobaczy i chusteczek naiwlzonych tez jedna paczke w koncu te rzeczy to mozna wszedzie teraz dostac wiec ja nie robilam zapasow wole dokupic potem odpowiedni juz rozmiar.
O takich to nie słyszałam...
a to jakie są rozmiary tych z wcięciem??
są 1 , żeby nie zahaczało o kikutek?
żeby nie zachaczało o pępek to trzeba tylko wywinąć na wierzch pampersa i tak go spiąc...tak nas uczyli na SR
reklama
F
fogia
Gość
A ja nie wytrzymałam i obudziłam Filipka o 12. Ewidentnie bierze go jakieś choróbsko bo ospały jest, marudny, nad wyraz spokojny i coś pokaszluje. Zjadł troszkę krupniczku i teraz leży i ogląda anioła w krakowie. Wieczorem postawię mu bańki i ruszymy z domowymi sposobami leczenia w miarę rozwoju sytuacji.
zmykam do dziecka, wieczorem pewnie jeszcze zajrzę.
zmykam do dziecka, wieczorem pewnie jeszcze zajrzę.
Podziel się: